Trollblokkolóval újított az Instagram

Trollok kerülését és blokkolását célzottan segítő eszközökkel újított a Meta alá tartozó Instagram.

A Meta tulajdonában lévő Instagram még a múlt hét végén közölte, hogy bővíti azon funkciókat, amelyek kifejezetten a trollok és zaklatók fiókjainak blokkolását segítik a platformján.

A felhasználók immáron minden meglévő fiókját tudják majd blokkolni egy adott személynek. Ez a lehetőség tavaly vált elérhetővé, de akkor még csak az illetők újonnan, később létrehozott fiókjait volt lehetőség tiltani.

A változtatások alapján tapasztaltakra építve arra számítanak, hogy az Instagram közösségének hetente 4 millióval kevesebb fiókot kell majd blokkolni, ezek tiltása ugyanis automatikusan megtörténik majd. Ezen felül segítenek meggátolni a lehetségesen visszaélésekre irányuló üzeneteket, sértő szavak kizárása alapján.

Sok más online platformhoz hasonlóan az Instagram is próbál tenni a gyűlöletbeszéd és online visszaélések visszaszorítása érdekében, kérdés azonban, hogy a téma kapcsán egyre türelmetlenebb és felháborodottabb amerikai és európai politikusoknak ez elég lesz-e – főleg annak fényében, hogy ez a platform is főként a fiatalok körében olyan népszerű, akik mentális egészségére egyre több szakértő és elemzés szerint nagyon károsak az ilyen közegek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meta

Azóta történt

Előzmények