Az ismeretlen felnőttektől védené a fiatalokat a Facebook

Új eszközöket mutatott be a Meta – ezekkel védené a fiatalokat a Facebook platformján.

A közösségi média az utóbbi években sok sebből vérzik, a problémák sora pedig csak bővül, ahelyett, hogy a gondok megoldódnának. A Meta folyamatos tűz alatt van a hatóságok és kormányzatok részéről például amiatt, hogy nem védi meg a platformjain a fiatalokat és gyerekeket.

A Meta most igyekszik tenni valamit, konkrétan azzal kapcsolatban, hogy sok ismeretlen felnőtt írogat olyan fiatalnak és gyereknek, akit nem ismer.

A People You May Know funkció most még több szűrőt kap, korlátozzák az ismerőslista láthatóságát és további eszközöket hoznak az intim képek akaratlan terjedésének megakadályozása érdekében.

A Facebookon az ismerősajánlásokból kikerülnek a gyanús fiókok, vagyis minden olyan fiók, amit egy fiatal mostanában jelentett. A fiataloknak nem lehet majd írni ilyen fiókból az Instagramon. Fordított helyzetben figyelmeztetést jelenítenek meg, megkérdezik a fiatalt, hogy valóban ismeri-e a való életben az illetőt. Azután újabb képernyő jelenik meg, ami a jövőbeli kapcsolatfelvétel megakadályozásában segít az illetővel szemben.

Azok a fiatalok, akik ezentúl regisztrálnak a Facebookra, alapból a legszigorúbb beállításokat kapják néhány biztonsági beállításnál (például, hogy mit lehet látni róluk). Hasonlóak a változtatások az Instagramon is. Két hálózaton is dolgoznak továbbá, amelyek a fiatalok engedély nélkül küldözgetett intim képeivel kapcsolatban adnák vissza az irányítást és nyújtanának segítséget.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meta

Azóta történt

Előzmények