Rettegnek a fiatal nők az online világban

Egy brit tanulmány szerint féltik a biztonságukat a fiatal nők az online világban, és a trolloktól is rettegnek.

A brit médiahatóság (Ofcom) legutóbbi tanulmánya szerint a fiatal nők mindenki másnál jobban aggódnak az online lét mentális egészségre gyakorolt hatása miatt.

Közülük sokan féltik a biztonságukat az online világban, továbbá tartanak a trollok okozta károktól. Az Ofcom egyetért az aktivistákkal és hatóságokkal abban, hogy a big tech cégeknek mielőbb tenniük kell valamit az online gyűlölettel. Az Ofcom szerint az internetező nők üzenete világos. Nem bíznak az online biztonságban, továbbá a káros tartalmak és trollkodás negatív hatásait különösen megérzik.

A jelentés szerint főleg a 18-34 éves nőkre hat igazán rosszul mindez, sokan úgy gondolják, hogy az online jelenlét nincs jó hatással a mentális egészségükre. Ettől kevésbé tartanak a 18 év fölötti férfiak, legkevésbé pedig a 13-17 éves fiúkat érinti ez a hatás.

Az Ofcom felszólította a nagy tech cégeket: vegyék komolyan a nők aggodalmait. A tanulmány szerint a trollkodás áldozatául esett nők 60 százalékát érintette negatívan, ami történt, míg a férfiaknál ez az arány csak 25 százalék volt.

A tanulmány szerint a felnőttek leginkább a YouTube, Facebook, WhatsApp, Instagram platformokat nézegetik, a nagy platformok zömében az Alphabet, a Meta és az Amazon tulajdonában vannak.

Azóta történt

Előzmények