Üzent a Google Joe Bidennek

A Google sürgette Joe Biden elnököt, hogy dolgozzon együtt az EU-val a technológiai és a kereskedelmi kérdésekben.

A Google nemrég jelezte Joe Biden amerikai elnöknek és a Fehér Háznak, hogy árt az üzleti szektornak az, hogy Amerika és az EU között nincs megfelelő koordináció technológiai és kereskedelmi kérdésekben.

Karan Bhatia, a Google globális irányelveiért és kormánykapcsolataiért felelős vezetője arra sürgette Biden elnököt, hogy fogadjon el egy meghívót az Európai Bizottságtól, és hozzanak létre egy EU-USA kereskedelmi és technológiai tanácsot.

Erre sokak szerint nagy szükség lenne, hiszen a világban számos ország hoz vagy tervez olyan új modernizációs törvényeket, amelyek jelentős hatással vannak a kereskedelemre, az adózásra, a magánszférára vagy éppen az amerikai tech cégekre. Amerikában épp a múlt hét végén jelentettek be egy olyan adótervezetet, ami a legnagyobb multinacionális cégeket érinti.

A Google szerint a jelenlegi trendek az amerikai és az európai gazdaságoknak is ártanak, és 16 millió állást tesznek kockára, miközben nehezebbé teszik a két régiónak, hogy válaszoljanak a globális technológiai kihívásokra vagy éppen együttműködjenek a fejlődő ázsiai gazdaságokkal. A Google azt mondja, szükség lenne a fentebb említett tanácsra, hogy elkerüljék az adatáramlások és a digitális platformok szabályozásának egyoldalú megközelítését.

A szakértők szerint az, hogy a Google közvetlenül Bidennek címezte az üzenetét, arra utal, hogy a Google szerint mindez egyre komolyabb üzleti probléma. A cégek számára egyre több gondot jelent, hogy megfeleljenek a gyakran nem hatékony vagy gyakran egymással ellentétes intézkedéseknek, amelyeket világszerte hoznak.

Azóta történt

Előzmények