Egyre több robotot vesznek az észak-amerikai vállalatok

Nehezen tudják tartani a lépést a növekvő kereslettel, ezért egyre több ipari robotot vásárolnak az amerikai cégek.

Az Association for Advancing Automation idei első negyedévre vonatkozó jelentése szerint az észak-amerikai vállalatok nehezen bírják az egyre növekvő keresletet, ezért   több pénzt költenek ipari robotokra.

Az észak-amerikai cégek 9098 ilyen robotot rendeltek az idei első három hónapban, ami éves szinten 19,6 százalékos növekedést jelent. A megrendelések 466 millió dolláros értéket képviseltek.

A szakemberek szerint a robotokat eddig főleg az autóiparban használták, most azonban a gazdaság egyre több területén jelennek meg: e-kereskedelemben, raktárakban, élelmiszer-feldolgozókban. A fémgyártás területén például 86 százalékkal nőtt a kereslet a robotok iránt, de 72 százalékos növekedést figyeltek meg a tudományos, gyógyszeripari és orvosi vállalatoknál is. A fogyasztói termékekkel foglalkozó cégeknél 32 százalékos volt a növekedés.

Az Association for Advancing Automation szerint a növekedést az erős gazdaság segíti, a cégek bizalommal fektetnek egyre több dologba, például automatizációba. Azt is mondják, hogy a világjárvány miatti leállások felgyorsították az automatizációs folyamatokat, bár egyelőre akkor működnek igazán jól a robotok, ha egyforma, egységes tárgyakkal dolgoznak.

Azóta történt

Előzmények