Hirdetés

Felemásan szerepel a Facebook Home

Mark Zuckerberg feltehetően jobb fogadtatásra számított, amikor néhány hete bemutatta a Facebook Home-ot. Az alkalmazást a Play Store adatai szerint ötszázezer és egymillió közötti alkalommal töltötték le és telepítették megjelenése óta, és 14 ezren értékelték.

A felhasználók között azonban sok az elégedetlen, amit jól mutat, hogy az értékelést hagyók fele csak egyetlen csillagot adott a Facebook Home-nak, 2,2-re szorítva ezzel az átlagot. Ahogy a Mobilarénán is megírtuk, a Facebook nagy sajtóvisszhanggal beharangozott, és jelenleg is aktívan reklámozott újdonságának sok téren van még hova fejlődnie, és alapvető hiányosságai, hibái is vannak. A Play Store-ban hagyott értékeléseket böngészve gyakori észrevétel a magas adatforgalmi igény, a magas energiaigény (tehát gyorsan lemerülő akkumulátor), más alkalmazások elérésének túlzott megnehezítése.

Mivel szoftverről van szó, a hibákat minden bizonnyal javítani fogják, de óhatatlanul is felmerül a kérdés, hogy akkor miért kellett egy félkész terméket nagy csinnadratta közepette piacra dobni?

 

Azóta történt

Előzmények

  • Megújult a Facebook üzenőfala

    Mark Zuckerberg szerint az új felület a világ legjobb személyre szabott újságja lesz.