A Google alátesz a Facebooknak?

A mai nap nagy híre lehet – már ha megalapozott információkra épül az értesülés –, hogy a Google el akar happolni egy ígéretes vállalkozást a Facebook elől – legalábbis a Bloomberg hírügynökség így értesült.

Nemrég számoltunk be arról, hogy a Facebook újabb nagy bevásárlásra készül, és egy közösségi alapra építkező népszerű navigációs céget készülnek megvenni, az izraeli Waze-t, melynek vételárát 800 millió és egymilliárd dollár közötti összegre becsülték elemzők. A mobil eszközökre fejlesztett szolgáltatást üzemeltető céggel a Facebook állítólag már fél éve tárgyal, de végre eljutottak a megállapodásig. Ezt, az izraeli lapok által közölt információt egyik vállalat sem kívánta kommentálni.

Csakúgy, ahogy a Google szóvivője is azt nyilatkozta a Bloomberg tudósításáról, hogy szóbeszédet nem szoktak kommentálni.

A jelenleg több mint 40 millió felhasználóval rendelkező Waze egyébként igen vonzó zsákmány, az év elején állítólag az Apple is körbeszimatolt a vállalkozásnál.

Azóta történt

Előzmények

  • Így kezdődött a Google I/O 2013

    Megújuló Maps, Play Music All Access zeneszolgáltatás, Play Game Services, Android Studio, még intelligensebb Google Now, végül Larry Page az éjszakai Föld előtt. Végigkövettük a keynote-ot.

  • Újabb egymilliárdos bevásárlásra készül a Facebook

    Sajtóhírek szerint a közösségi oldal hamarosan megszerez egy térképes mobilszolgáltatást kínáló vállalkozást.

  • Felemásan szerepel a Facebook Home

    Megjelenése óta több mint félmillióan töltötték le, a tizennégyezer értékelés fele egycsillagos.