Az idősebb dolgozók sem kellettek az X-nek

Diszkriminálhatta az idősebb dolgozóit a nagy leépítésekkor az X, folytatódik a per, miközben Musk büszkén jelentette be, hogy audio- és videohívással bővült a platform, ami lassan szuperappá alakul.

Egy kaliforniai szövetségi bíró nem hajlandó ejteni azt a pert, amelyben azzal vádolják az X-et, hogy a nagy leépítések során diszkriminálta az idősebb dolgozókat.

Susan Illaton bíró szerint a csoportos kereset során elég bizonyíték érkezett arra, hogy Musk iránytása alatt a tömeges leépítések jobban érintették az idősebb alkalmazottakat, így folytatódik az ügy. A vád szerint az X az 50 évesnél fiatalabbak 54 százalékát építette le, míg az 50 év fölöttiek 60 százalékát, a 60 év felettiek háromnegyedét küldte el. Egyelőre nem hiszi a bíró, hogy szándékosan az idősek miatt indultak a kirúgások, de ezt még bizonyíthatja a felperes.

Musk leépítései miatt különböző okokból egy tucatnyi per indult az X ellen.

Épül a szuperapp

A jobb hírek közé tartozik, hogy Musk a napokban közölte: audio- és videohívásokkal bővül az X, így valóban szuperapp lesz az X-ből, ami ennek hála a Meta Threads előtt maradhat a versenyben.

A felhasználóknak nem kell majd telefonszám, és minden funkciót elérnek PC, iOS és Android alatt is. Azt nem közölte Musk, mikor indulnak az újítások.

Azt viszont többször jelezte korábban, hogy az X-ből szuperappot akar építeni, ami egyszerre üzenetküldő, közösségi hálózat vagy éppen P2P-fizetési platform. Szakértők szerint alapvetően a Tencent WeChat appját valósítja meg Musk – a WeChat a mindennapi élet részévé vált Kínában.

Az X-nél folyamatosak a változtatások, legutóbb a cikkek bejegyzései is megváltoztak, ami a kritikusok szerint alááshatja a média elérését.

Azóta történt

Előzmények