A SpaceX is kisegítette Muskot a Twitter-vásárlásban

A The Wall Street Journal jelentése szerint 1 milliárd dollárt kölcsönzött a SpaceX Elon Musk számára, nagyjából akkora, amikor felvásárolta a Twittert.

A The Wall Street Journal jelentéséből derült ki, hogy Elon Musk nagyjából akkor vett fel 1 milliárd dolláros kölcsönt az általa irányított SpaceX vállalattól, amikor 44 milliárd dollárért felvásárolta az immáron X-ként működő Twittert.

A SpaceX még októberben hagyta ezt jóvá, ezen felül pedig számos megállapodást kötött bankokkal Musk, hogy a cégeiben lévő részvényei javára vesz fel hiteleket. Emellett a privát formában működő SpaceX is hitelezett neki, mint most kiderült – és tovább bonyolódott Musk pénzügyi helyzete.

Musk a SpaceX legnagyobb részvényese, 42 százalékos részesedéssel és a szavazati jogok 79 százalékával bírt idén márciusban, derült ki egy FCC-hez benyújtott dokumentumból.

2022-ben egyébként rengeteg Tesla-részvényétől vált meg Musk, a Twitter-üzlet előtt és után is. Az eladásai úgy 40 milliárd dollárt tehettek ki, ez állítólag erősen frusztrálta a cég befektetőit. Idén áprilisban a Tesla tovább szigorította a szabályokat, így Musk nehezebben kölcsönözhet pénzt a részvényei javára, állítja a WSJ.

Azóta történt

Előzmények