Elon Musk változásokat ígér, felforgatja a Twittert

Nem csak a Twitter legnagyobb részvényese lett Elon Musk, a cég igazgatótanácsába is bekerül, és nagy változásokat ígér.

Sokakat meglepett és sok tőzsdei meglepetést is okozott, amikor Elon Musk bevásárolta magát a Twitterbe, és 9,2 százalékos részesedésével a cég legnagyobb részvényesévé vált.

Musk egyből ki is írt egy szavazást, amelyben arra volt kíváncsi, akarnak-e az emberek szerkesztés gombot a platformra (a Twitter ügyvezetője pedig közölte, mindenki megfontoltan reagáljon). Ezután pedig bejelentették, hogy Musk csatlakozik a cég igazgatótanácsához.

A felgyorsult események közepette a Twitter már megerősítette, hogy a következő hónapokban elkezdik tesztelni a szerkesztés gombot.

Ezen Jay Sullivan, a Twitter egyik vezetője szerint már tavaly óta dolgoznak, évek óta ezt a funkciót hiányolják a legtöbben.


[+]

Bár április 1-jén még csak viccelődtek a funkcióval, annak érkezése mostanra gyakorlatilag borítékolható. Miután ugyanis Elon Musk többször megkérdőjelezte a Twitter elkötelezettségét a szólás-szabadság iránt, napokon belül annak legnagyobb részvényese lett, csatlakozott az igazgatótanácsához, szavazást írt ki a szerkesztés funkcióról (a több millió szavazat többsége támogatja az ötletet), majd közölte, hogy nagy változtatásokat eszközölnek a Twitteren.

A Twitter szerint a szerkesztés funkció fejlesztése időbe telik, hiszen időkorlátok, átláthatóság és egyéb apróságok nélkül a szerkesztés funkcióval tömegek élhetnek vissza, akár befolyásolási célzattal is. A következő hónapokban a prémium előfizetés keretében kezdik tesztelni a funkciót, hogy kiderüljön, mi működik, mi lehetséges, és mi nem.


[+]

Elon Musk a terveit ugyan nem részletezte, de a jelentések szerint a Twitter stratégiai döntéseibe is bevonják, minden egyes projekttel kapcsolatban. A platform moderálásába azonban állítólag ő sem szólhat majd bele.

Így viszont nem valószínű, hogy Musk felvásárolná a Twittert, ugyanis az igazgatótanács tagjaként semmilyen formában nem birtokolhat többet a részvények 14,9 százalékánál. Ennek ellenére mindenféle pletykát lehet olvasni a terveiről.

Azóta történt

Előzmények