Hirdetés
- DIGI internet
- Nem az olcsó elektromos autót hozza el az olcsó lítium, hanem a nagyobb profitot
- Aliexpress tapasztalatok
- Windows 10
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Videó stream letöltése
- Amazon
- Újra lehet bárki felesége a generatív AI
- Bittorrent topik
- Aggódnak Texasban, amiért bitcoinbányászokra pazarolják az áramot
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pirosász
aktív tag
Az van, hogy a szélsőségek általában taszítják az embereket.
Ha teljes szólásszabadság van egy ilyen oldalon, akkor nagyon gyorsan egy pöcegödörré válik, ami az emberek 90%-át taszítja.
Tehát nem az lesz a végeredmény, hogy mindenki platformja lesz.
Egy szűk elborult agyú réteg lesz csak aktív felhasználó, arra meg nem jönnek a hirdetők sem, és a népszerűsége se fogja megközelíteni pl. a Twittert. -
kpbendeguz
addikt
"egyike lesz annak a rengeteg tech szereplőnek, amely a szólásszabadság bajnokaként állítaná be magát"
Harangi féle független-objektív újságírás újabb gyöngyszeme.
ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541
-
fatpingvin
senior tag
tegyük fel ami le van írva itt az tényszerűen tükrözi Musk álláspontját. ezesetben miért nem áll csak be simán mondjuk a Mastodon és a Telegram fejlesztésébe-infrastruktúra biztosításába?
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
válasz
kpbendeguz #3 üzenetére
Pedig itt igaza van.
"Ha a covidtól sem féltél, ettől (3. VH) miért félnél? szarabb megfulladni, mint felrobbanni" - Parci, Ukrajnai háború topic
-
kpbendeguz
addikt
Hogy egy hírbe a saját szubjektív véleményét tükröző minősítő jelzőket szúr be?
Nem, nincs igaza.
Írjon vélemény cikket és ott jól mondja el Muskot mindennek, az oké, de most már nem csak a negatív hírek szisztematikus mazsolázgatásával tematizál, hanem manipulatív szerkesztéssel rá is tesz egy lapáttal, ami a politikai uszító "újságírás" szintje.ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541
-
Jungle Man
junior tag
válasz
kpbendeguz #3 üzenetére
Márpedig a felsoroltak valóban a szólásszabadságot tűzték zászlajukra. Truth Social, a Gettr, a Parler és a Rumble...
Szerintem nagyon jó megfogalmazás, és a cikk is jó. -
Jungle Man
junior tag
Musk egy új technikai ötlettel, valószínűleg egy 3D-s világgal akar betörni a közösségi médiumok közé. Szerintem a szólásszabadság csak egy (elcsépelt) hívószó, a marketing része.
-
válasz
kpbendeguz #6 üzenetére
Pedig tényleg annak akarja magát Musk beallitani. Ha leirta volna, hogy ezt álszent képmutató módon teszi, na akkor mehetne a hiszti, de még akkor se, mert az is tényszerűen igaz lenne.
Szoval felesleges a hiszti.
"Ha a covidtól sem féltél, ettől (3. VH) miért félnél? szarabb megfulladni, mint felrobbanni" - Parci, Ukrajnai háború topic
-
dabadab
titán
válasz
Jungle Man #7 üzenetére
Márpedig a felsoroltak valóban a szólásszabadságot tűzték zászlajukra
Valójában persze egyáltalán nem, ott aztán tényleg pillanatok alatt kivágtak bárkit, aki ellent mert mondani a helyi holdkórosoknak.DRM is theft
-
-
Noukoum
veterán
Ez most olyan mint amikor valaki gyerekeket szexuálisan zaklat (és zaklatott a múltban), majd ezután a gyereked közelébe akar menni.
Nem az fog zavarni hogy a gyereked közelébe megy, hanem a múltbéli tevékenysége.„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
kpbendeguz
addikt
"Pedig tényleg annak akarja magát Musk beallitani."
Ez egy vélemény, aminek nem egy hírben, hanem vélemény cikkben a helye.
"de még akkor se, mert az is tényszerűen igaz lenne."
Akkor lássuk a tényeket, mert az írásban azon kívül, hogy újságírói kérdésre válaszolva Musk azt mondta, hogy fontolgatja egy új közösségi platform létrehozását semmilyen tény nem szerepelt ami alátámasztaná, hogy "a szólásszabadság bajnokaként állítaná be magát".
Az egészet összemosni a Trumpista alternatív platformokkal meg már a szánalmas manipulatív csúsztatás kategóriába tartozik, mert a cikk írója semmilyen összefüggést nem tudott felmutatni Musk és a felsorolt szolgáltatások között.
-
Jungle Man
junior tag
Nem azt írtam, és a cikkíró sem hogy megvalósították. Szólásszabadság ma nem létezik sehol és nincs is olyan komolyan vehető médium/csoport, amelyik valóban azért harcol.
A felsoroltak úgy reklámozták magukat, hogy ők kiállnak a nagyobb szólásszabadságért, mint a népszerűbb oldalak. Hogy ez mennyire valósult meg, az engem egyáltalán nem érdekel. Számomra ezek mind egyformák.
Musk két nagyotmondása között belebegteti újabb vízióit, most a közösségi médiát. Biztos nem a szólásszabadság lesz a különlegessége, hiszen az alapvető törvényekbe ütközik. A törvényi megfelelés esetén is vannak érzékeny témák, amiben jobb csak az aktuális közmegegyezést propagálni.
Muskot nem érdekli a jog, nem érdekli a szabadságjogok változása, őt a technika érdekli, arra költi a pénzét is. A ráöntött néhány milliárdból már fel lehet építeni egy FB-konkurenciát modernebb, mai alapokon. -
dabadab
titán
válasz
Jungle Man #15 üzenetére
Nézd, azt elég jól tudjuk, hogy amikor a széljobbos idióták szólásszabadságról hadoválnak, akkor konkrétan hazudnak.
Bármiféle alap nélkül ezekkel összemosni Muskot az minimum erős csúsztatás.DRM is theft
-
válasz
kpbendeguz #14 üzenetére
Nem vélemény, hát azt csinálja könyörgöm. Konkrétan azt csinálja. A tények mióta vélemények?
Sose értettem a Musk fanokat, mindegy...
-
Diabolis
tag
Ami az egyiknek szélsőséges, a másiknak vélemény. A gond ott kezdődik ( és a szólásszabadság ott végződik) amikor A bármit leírhat B-ről, de B-t ugyanezért 30 nap pihenőre küldik (megtörtént eset alapján).
Ahogy létrejön egy olyan platform ami nem ezt alkalmazza, hanem mind A, mind B részére tiltja a gyűlölködést, erősen el fogok gondolkodni a váltáson. Ha pedig eléggé elterjed, díjaznám a normális, magyar nyelvű moderálást.Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.
-
Diabolis
tag
Keresem azt a részt, ahol szóba került arról, hogy kinek van igaza.... Keresem... keresem...
Bakker, nincs meg.
Akkor most próbálj meg úgy reagálni az én VÉLEMÉNYEMRE (nem igazságomra), hogy nem adsz szavakat a számba.Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.
-
kpbendeguz
addikt
"Nem vélemény, hát azt csinálja könyörgöm. Konkrétan azt csinálja. A tények mióta vélemények? "
Látom tény - vélemény kérdésben kihívásokkal küzdesz, így megpróbálom érthetően elmagyarázni:
A tényközlés az, amikor minősítő jelzők használata nélkül leírod, hogy Gipsz Jakab mit csinált.
A vélemény az, amikor ezeket a cselekedeteit szubjektív alapon minősíted.Pl.
tényközlés: Musk azt tweetelte hogy: {ide jön egy idézet}.
vélemény: Musk tweetjében a szólásszabadság bajnokaként akar tetszelegni.
Mi a különbség a kettő között?
Az első mondat egzakt módon igazolható, vagy cáfolható: vagy azt tweetelte, vagy nem.
A második mondat Musk feltételezett motívációinak minősítésén alapszik, amivel lehet egyetérteni, vagy nem. Azért vélemény, mert nem tudod egzakt módon igazolni vagy cáfolni, hiszen szubjektív.A fentiek ismeretében tehát fussunk neki még egyszer:
Milyen konkrét tényeket tudsz felsorolni a cikkből, amelyek igazolják Musk feltételezett motívációinak minősítését?
-
Diabolis
tag
Hol volt ez kirohanás?
De legyen: a probléma ott van, ha te ezt leírhatod rólam, az megfelel a közösségi alapelveknek. Ellenben ha én írom le rólad, engem tiltanak.
Így már érted?Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.
-
vicze1
félisten
Kérdés mit?
Amit leirtál az egy olyan Black Mirror rész amit szerintem ismersz. Kvázi arról írtál hogy mindent tiltsanak ami neked nem tetszik, ez ugye lehetetlen. Az egy olyan PC disztópia ami élhetetlen és érdektelen.(azaz csak alantas képmutatás az egész)
Jelenleg arról van szó a szélsőjobb szapulja a médiát és szólás szbadság megsértését hangoztatja, és pontossan ugyanazt csinálja a szélsőball, mindenre ami nem tetszik neki mindakét oldalon.
Ezek a viták semmilyen formában nem a szólásszabadságról szólnak valójában, hanem politikáról, ami nem más mint emberek manipulációja mások érdekében.Az meg hogy mi a norma és mi elfogadott millió dolog függvénye.
-
Diabolis
tag
Nem. Én arról írtam, hogy ha tetszik, ha nem, legyen elég a gyűlölködésből. Sehol nem írtam olyat, hogy nekem mi tetszik vagy mi nem.
De ha ez nem működik, akkor ha valaki leírhatja, hogy büdös magyar, én irhassam le, hogy büdös eszkimó. Vagy mind a kettő legyen tilos, vagy egyik sem.
Nem mellesleg én nem kevertem bele politikát, azt te tetted. De ebben legalább egyezik a véleményünk : egyik sem jobb a másiknál.Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.
-
vicze1
félisten
Jó de akkor leírhatom, hogy büdös nigger, mocskos cigány, stb.
Nyilván nem feltétlen te húzod meg a vonalat, de valaki meghúzza a vonalat és az húzza aki épp hangosabban ordít, vagy nagyobb a hatalma mások felett.Ez az egész kizárólag politika semmi más, teljesen szétválaszthatalan.
-
Jungle Man
junior tag
Hogy mit nevezünk szélsőségnek és "gyűlölködő beszédnek" szerintem tisztán politika.
Feltenném azt a kérdést is, miért az emocionálisan negatív beszédet tiltsuk, miért ne a hamisságot? Például valakiről hamisnak vélt rossz dolgokat nem szabad írni/mondani, akkor jót se szabadjon, ha az nincs alátámasztva. Ilyen nem lesz, mert senki nem a balanszra játszik, hanem a saját nézőpontjára.
-
kpbendeguz
addikt
válasz
Jungle Man #28 üzenetére
"Például valakiről hamisnak vélt rossz dolgokat nem szabad írni/mondani, akkor jót se szabadjon, ha az nincs alátámasztva. Ilyen nem lesz, mert senki nem a balanszra játszik, hanem a saját nézőpontjára."
Ez nem a balanszról szól, hanem a károkozás megakadályozásáról.
Egy jogállamban valaki szabadságát csak mások szabadságának védelme érdekében korlátozhatják.
A korlázotásnál pedig figyelembe kell venni az arányosság elvét.
Ez nem feltétlenül csak a gyűlöletbeszédre, rágalmazásra, rémhírtejresztésre, stb. vonatkozik, ide tartozik pl. az offtopic tartalmak moderálása is.A közösségi hálózatokon kialakult információs buborékoknak köszönhetően viszont egyes csoportok abszurd módon félreértelmezik a szabadság és az arányosság fogalmát és elvárják, hogy az ő értelmezésük szerint alkalmazzák a moderációs szabályokat. Ez tehát nem (csak) politika, ez különböző militáns kisebbségek agresszív követelőzése a többség által elfogadott szabályok megváltoztatására.
A probléma az, hogy ha ezek a militáns kisebbségek a társadalmi súlyuknál nagyobb médiabefolyást szereznek, akkor a piaci alapon működő közösségi hálózatoknak egyszerűen jobban megéri meghajolni az akaratuk előtt. Ez viszont ellenreakciót vált ki a többiekből, így újabb és újabb információs buborék alakul ki, amelyek újabb és újabb - egymásnak ellentmondó - követelésekhez vezetnek.
-
Jungle Man
junior tag
válasz
kpbendeguz #29 üzenetére
Militáns kisebbségnél a BLM-re gondoltál?
-
kpbendeguz
addikt
válasz
Jungle Man #30 üzenetére
Is.
De hasonlóan viselkednek a vírustagadók, LGTVBBQ csoportok, scientológusok, stb. A BLM csak annyiban speciális, hogy rájuk fokozottan érvényes a "társadalmi súlyuknál nagyobb médiabefolyás".ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541
-
Hintalow
senior tag
No para, tegnap lefekvés előtt én is fontolgattam ilyet, mert jó pénz van benne
Azért Musk x+1-ik világmegváltó agyszülemény ötletének nincs sokkal több realitása, mint a többi eddiginekHa a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
Új hozzászólás Aktív témák
it Musk arról beszélt, hogy már komolyan fontolgatja egy új közösségi médiás platform megépítését.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kína-baráttá teszi legcombosabb gyorsítóját az NVIDIA
- PC Game Pass
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kétszer erősebb ANC-t kapott a 2. generációs AirPods Pro
- További aktív témák...
- Eladó egy jó állapotú Synology DS216j típusú NAS!
- Eladó egy jó állapotú, DJI Osmo Pocket (tehát Pocket 1) kamera!
- Eladó három darab, jó állapotú, DJI Pocket 2 Creator Combo szett!
- ÚJ Bontatlan iPad Pro M2 2022 11 12,9", Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 2020 4 gen 10.9 64GB Space 1 ÉV APPLE GARANCIA AZONNAL ÁTVEHETŐ DEÁK TÉRNÉL
Állásajánlatok
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest
Cég: pepris.de
Város: Budapest