Elon Musk új közösségi platform építését fontolgatja

Musk arról beszélt, hogy már komolyan fontolgatja egy új közösségi médiás platform megépítését.

A Twitteren igen aktív Elon Musk nemrég kapott egy kérdést: megfontolná-e egy új közösségi médiás platform építését, amely nyílt forráskódú algoritmust használ és a szólásszabadságra összepontosít, minimális propaganda mellett.

Hirdetés

Musk a kérdésre válaszul arról beszélt, hogy már nagyon komolyan fontolgatja egy új közösségi platform építését. A Tesla ügyvezetője igen kritikus a Twitterrel és annak utóbbi időben életbe léptetett irányelveivel szemben, állítása szerint a cég aláássa a demokráciát, mivel képtelen kitartani a szólásszabadság mellett. Utóbbival kapcsolatban egyébként szavazást is tartott.


[+]

Amennyiben Musk valóban új közösségi platformot épít, egyike lesz annak a rengeteg tech szereplőnek, amely a szólásszabadság bajnokaként állítaná be magát, és az elégedetlenkedő embereket csábítaná magához a Twitteről, a Facebookról és a YouTube-ról. Ezzel próbálkozik a Donald Trump-féle Truth Social, a Gettr, a Parler és a Rumble is, de eddig egyik sem ért el komolyabb sikereket, szerzett nagyobb figyelmet.

Azóta történt

Előzmények