Így tör világuralomra a ChatGPT

Személyre szabott AI-appokat, erősebb AI-modellt és piacteret is hozott az OpenAI első fejlesztői konferenciája, amelyen vázolták a ChatGPT-vel való hódítás terveit.

Sam Altman rengeteg újítást jelentett be az OpenAI első fejlesztői konferenciája alkalmából. Itt van például egy piactér, amelyen keresztül személyre szabott AI-appokat lehet beszerezni, olyan feladatokhoz, mint matektanulás vagy éppen matricatervezés.

A vállalat a fogyasztói üzletét szeretné bővíteni a ChatGPT-vel való hódítás keretében, a konferenciára pedig 900 fejlesztő érkezett. Altman elárulta: 100 millió heti szinten aktív felhasználójuk van.

A testreszabott AI-appokat GPT-knek hívják, ezek korai verziói a valós feladatokat végrehajtó AI-asszisztenseknek. Utóbbinál például repülőjegyek foglalására gondolnak.

A GPT Store még ebben a hónapban elindul, ebbe bárki felrakhatja majd a GPT-it, és pénzt kereshet azokkal. Korábban a ChatGPT-pluginek kapcsán már igyekeztek hasonló rendszert felépíteni, sikertelenül.

Altman hisz benne: idővel elég lesz a PC-t megkérni, mit szeretnénk, az mindent elintéz helyettünk. Ehhez a jövőhöz viszont óvatos, fokozatos fejlesztésekre van szükség, tette hozzá.

Az OpenAI csökkenti továbbá a fejlesztők költségeit, ami nagy tapsot hozott a jelenlévőktől. Az eseményt a jelentések szerint hatalmas érdeklődés övezi, fejlesztők százai gyülekeztek a helyszínen, az élő streamet több mint 40 ezren nézték.

A 2 millió fejlesztőjének pedig egy új, erősebb GPT-4 Turbo modellt is hozott az OpenAI, ez nagyságrendekkel olcsóbb és több adatot tud feldolgozni. Új API-k, testreszabható GPT-4-modellek is vannak az újdonságok között. Az üzleti felhasználókat pedig megvédik a jogi költségektől, ha jogsértési ügyekbe keverednek (a Google és a Microsoft mintájára).

Altman szerint a jövőben az emberek több GPT-vel rendelkeznek majd, amik együtt dolgozva teljesítenek feladatokat, az illetők számára, nevében. Jobban megszorongatnák a fejlesztők és cégek munkája révén továbbá az Anthropic és Google, Meta riválisokat, de a Microsoft üzleti ügyfeleit is elhalásznák. Az OpenAI támogatását és a versenyt megerősítette a rendezvényen meglepetésre megjelenő Satya Nadella is, a Microsoft vezérigazgatója.

Azóta történt

Előzmények