Indul Elon Musk AI-forradalma: mesterséges intelligenciát épít az X-be

Itt az xAI első AI-modellje, a Grok bot, ami a ChatGPT és mások riválisa lesz. Elon Musk az X felhasználói számára is elérhetővé teszi.

A nagy AI-csúcstalálkozón Elon Musk egy, a Rishi Sunak brit miniszterelnökkel való beszélgetésén egyetértett abban, hogy fizikai kapcsoló kell a robotokra és az AI-eszközökre, hiszen a filmekben is mindig ezzel kapcsolták le a gondot okozó technológiákat a legegyszerűbben. A találkozó és Musk rengeteg kijelentése után várható volt, hogy lépéseket tesz az ágazatban.

Hirdetés

Így is történt: az xAI startupja integrálva lesz az X közösségi platformba, továbbá önálló appként is elérhető lesz, ígérte meg vasárnap Musk.

Közölte továbbá, hogy az első AI-modellt már ki is adták: ez a Grok bot, ami a ChatGPT és a többi megoldás riválisa, továbbá az X Premium+ előfizetői számára is elérhetővé teszik.

A startup olyan AI-eszközöket ígér, ami segíti az emberiséget a megértésben és a tudásban. A nagy tech cégek AI-megoldásait Musk rendszeresen kritizálja, az xAI révén igazságot kereső AI-t ígér, ami megérti az univerzum természetét.

Musk szerint a Grok nagy előnye, hogy valós időben fér hozzá az információkhoz az X-en keresztül. Az xAI és az X együtt dolgoznak, az xAI segíti továbbá a Tesla és más cégek munkáját is.

Musk elmondta Rishi Sunak számára azt is, hogy szerinte az AI a legpusztítóbb erő a történelemben, a technológia mindenre képes lesz, és a foglalkoztatottságot is a múlttá teszi a mai értelmében.

Musk egyébként 2015-ben társalapítója volt az OpenAI vállalatnak, azonban a ChatGPT-vel előálló cég elnökségéből 2018-ban kilépett. Most pedig azzal is el van foglalva, hogy elérje egy bírónál: az amerikai tőzsdefelügyelet ne kötelezze őt tanúskodásra a Twitter felvásárlásával kapcsolatos nyomozás során.

Azóta történt

Előzmények