A jövőt nem az arcunkon hordjuk: itt az AI-kitűző

Bemutatta az Ai Pin nevű AI-kitűzőjét a Humane nevű cég, amely az Apple volt vezetőiből állt össze, a Microsoft támogatásával.

A Humane egy olyan startup a Szilícium-völgyben, amelynek az alapítói az Apple korábbi vezetői közé tartoztak. A neves vezetők vállalata most bemutatta a régóta pletykált terméket, amellyel mindent felforgatnának.

Hirdetés

Az Ai Pin egy AI-kitűző, amely 699 dollárba kerül, ruhára kell tűzni. Megérintve egyből beszélhetünk egy virtuális asszisztenshez, ami az OpenAI és a Microsoft AI- és felhős technológiáit használja, majd lézeres rendszerrel vetít szöveges és monokróm képet a kezünkre.

A Humane szerint a jövőt nem az arcukon hordjuk, konkrétan itt arra gondolnak, hogy a kevert valóságra építő headsetek nem jó koncepciók, hiába próbálkozik ezekkel még az Apple és a Meta is.


[+]

A Humane ehelyett egy kijelző nélküli eszközben hisz, ami az AI-re építve kommunikál a felhasználóval. A válaszokat a viselő hangján adja, a leveleket pedig összesíti. Kamerája révén gépi látással fotóz, szkennel objektumokat. A kitűzővel az AI-t a mindennapok részévé tennék, javítva a képességeinket anélkül, hogy beárnyékolnák az emberiséget – közölte az alapító.

A Humane egyébként a Microsoft és az OpenAI 241 millió dolláros támogatásával dolgozik.

Azóta történt

Előzmények