Felhasználók milliárdjaira pályázik a Google

A Google abban bízik, hogy a Bard chatbotja újabb olyan terméket hoz létre, amely felhasználók milliárdjaival rendelkezik.

Jack Krawczyk, a Google egyik igazgatója egy interjúban arról beszélt, hogy a Google a kísérleti Bard chatbotjától azt reméli, újabb olyan terméket hoz létre, amely felhasználók milliárdjaival (2 milliárddal) rendelkezik.

A vezető szerint a Bard még több ügyfelet tud bevonzani a Google számára, ennek érdekében a következő hónapokban összekapcsolják a Google Asszisztenst a Barddal. Így még több emberhez jut el az AI, ami új utakat nyithat. A Google Asszisztens jelenleg több mint 1 milliárd készüléken fut.

A Google-nek eddig hat olyan terméke volt, ami felhasználók milliárdjait nyerte meg. A mostani lépés tükrözi azt is, mennyire kiélezett a harc, hiszen az OpenAI a fogyasztókar és a cégeket is megnyerné, míg az Amazon hatalmas AI-fejlesztésekbe kezdett.

A Bard nem nő olyan ütemben, mint a ChatGPT, de így is 8,7 milliós webes forgalmat generált októberben. Krawczyk szerint a cél nem az, hogy előfizetésekkel vagy reklámokkal pénz húzzanak ki a projektből, hanem az, hogy nagyobb segítséggé alakítsák a Bardot. Ebben segít, hogy a válaszokat duplán és gyorsabban ellenőrzi a rendszer.

Kihívások persze vannak, a legutóbbi népszerűségrobbanáskor a ChatGPT és a Bard egyszerre álltak le, de nem ritkák a nem létező üzenetek kiemelései sem a levelek elemzésekor. Ez a Google szerint az AI „hallucinációira” példa.

Előzmények