Budapesten fürkészte a jövőt a Microsoft

Hirdetés

A Microsoft második alkalommal rendezte meg a „Microsoft Office Information Worker Board of the Future” (Jövő Infomunkásainak Bizottsága) elnevezésű nemzetközi konferenciáját, melynek idén Budapest adott otthont. A háromnapos eseményt – amely tavaly a Microsoft redmondi központjában zajlott – azért hívták életre, hogy lehetőséget biztosítsanak az internetes generáció, a „NetGen” képviselői, számára véleményük kifejtésére a jövő irodai munkájával, a hatékony munkakörnyezettel, az infomunkások képzésével kapcsolatban.

A bizottság tagjai a Budapesten tartott konferencián megvitatták a különféle technológiai irányzatokat, értelmezték az előzetes kutatások adatait, és megosztották nézeteiket az információtechnológia következő évtizedben várható fejlődési irányaival és a munkára gyakorolt hatásával kapcsolatban. A csoport tagjai között két magyar diák is helyet kapott: Szalay Máté, a Műszaki Főiskola másodéves, információs technológia szakos hallgatója és Szilágyi Nóra, a Modern Üzleti Tudományok Főiskolájának friss diplomása. Rajtuk kívül még kilenc további országból tíz diák vett részt a munkában. Őket több mint 550 jelentkező közül választották ki tanulmányi eredményeik, valamint a magánvállalatoknál és nonprofit szervezeteknél végzett munkájuk alapján.

A bizottság azt jósolja, hogy a jövőben az emberek szinte bárhol, bármikor képesek lesznek a munkavégzésre; természetesebbé válnak a felhasználói felületek; integrálódnak az otthonokban használt technológiák; személyre szabható lesz a tanulási folyamat és kiszélesedik a hozzáférhető információk köre.

Azóta történt

Előzmények