Az emberek nem értik, hogy milyen kockázatos bitcoint venni

A kanadai jegybank szerint a kriptotörvényeknek tartaniuk kellene a lépést a piaci növekedéssel, de más kijelentések is születtek.

Érdekes kijelentéseket tett a napokban a kanadai jegybank. Az intézmény szerint rohamosan nő azon kanadaiak száma, akiknek van a birtokában kriptopénz – a piac növekedésével kellene szerintük összhangba hozni a törvényeket, ugyanis a jegybank szerint sok ember egyszerűen nem érti, hogy milyen kockázatos olyan eszközökbe fektetni, mint a bitcoin.

A kockázatok egyre csak nőnek, mivel a kriptomegoldások egyre jobban beépülnek a pénzügyi rendszerbe – ez pedig kriptosokkhoz (egy-egy kisebb lufi kidurranásához, árfolyam-összeomláshoz) vezethet, ami az egész pénzügyi rendszerre negatív hatással lehet.

A jegybank szerint a terület még viszonylag kicsi, de nagyon gyorsan nő és alapvetően szabályozatlan. A törvényekkel pedig nem akarják megvárni, míg az egész még nagyobbra nő.

Hozzátették: más, nagy ármozgást mutató eszközökhöz hasonlóan az emberek itt is lehetőséget látnak a gyors pénzkeresetre. A jegybank azért aggódik, mert nem feltétlen értik a kockázatokat, sőt, sokan azt sem, hogy ez egy szabályozatlan terület.

Az utóbbi idők jelentős kriptoveszteségeit figyelembe véve a kanadai jegybank is törvények bevezetését sürgeti.

Azóta történt

Előzmények