Befürdött Miami a városi kriptopénzzel

A város polgármestere a MiamiCoin működtetőjével próbálja kiigazítani a problémákat.

Az USA-ban New York és Miami is úgy döntöttek, hogy kriptoközponttá válnak, méghozzá a helyi polgármesterek támogatásával. Miami saját kriptopénze a MiamiCoin, ezzel azonban van pár gond, azon túl is, hogy az értéke ennek is összeomlott.

Francis Suarez polgármester éppen ezért a városi kriptopénz üzemeltetőjével igyekszik megoldani a problémákat. A MiamiCointól azt remélték, hogy növeli a város bevételeit és csökkenti au adókat, miközben technológiai központtá alakítja a várost a kriptorobbanás közepette.

Arról nagyon korai beszélni, hogy kipukkanóban van-e a kriptolufi, az viszont tény, hogy egy hónap alatt tűnt el az értékéből 800 milliárd dollárt, és a novemberi, 3 billió dolláros piaci értékük már csak 1,3 billió dolláros magasságban van. A visszaeséseket a MiamiCoin is megszenvedte, pedig a város 15 millió dollárt tárolt ilyenben. 5 millió dollárt pedig az albérletárak növekedésének stabilizálására fordítottak.

A CityCoins egyébként Miami mellett New York és Austin számára is saját, városi kriptopénzt üzemeltet. Miami polgármestere szerint az úgynevezett tokenomics kapcsán túl nagy inflációs hatást tapasztalnak, és most arra kíváncsiak, megoldhatóak-e a problémák, lehet-e egyensúly. A polgármester szerint a technológia is generációs fejlődéseken megy át, itt a bevezetés sikeres volt, azt viszont döccenők követték.

Azóta történt

Előzmények