A bitcoin alkalmatlan fizetésre egy nagy kriptotőzsde alapítója szerint

Az FTX kriptotőzsde alapítója szerint a fizetések terén nincs jövője a bitcoinnak, de kritizálta annak gyenge hatékonyságát és környezeti lábnyomát is.

Az FTX kriptotőzsde alapítója a Financial Times jelentése szerint kijelentette, hogy a bitcoinnak egyszerűen nincs jövője a fizetések terén – emellett kritizálta a bitcoint annak gyenge hatékonysága és hatalmas környezeti lábnyoma miatt is Sam Bankman-Fried.

A rendszerre alternatívának a proof of stake hálózatokat tartja az alapító: a résztvevők tokeneket vehetnek, amelyekkel csatlakozhatnak a hálózathoz. Minél többet birtokolnak tokenből, annál többet bányászhatnak. Mivel ezek a hálózatok olcsóbbak és kevésbé energiaigényesek, ezért a kriptopénz összességében fejlődhetne, mint fizetési hálózat, ilyen formában – mondja Bankman-Fried.

Az ethereumnál hosszú ideje készülnek erre az átállásra, amit a rajongók csak flippeningnek hívnak – azonban mindez tovább késik. Bankman-Fried szerint mindenesetre a bitcoin kriptopénznek nem lesz jó, de digitális eszközként, például értéktárolásra jó lehet.

Szavait kissé megkérdőjelezi, hogy a bitcoin a napokban éves mélységekbe süllyedt, miután a TerraUSD stablecoin összeomlott.

A 2019-ben alapított FTX kriptotőzsde a becslések szerint 32 milliárd dollárt ér egyébként, a Forbes szerint Bankman-Fried vagyona úgy 21 milliárd dollár lehet.

Azóta történt

Előzmények