Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
L4mie
veterán
"...banki és biztosítási hatóságai...."
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
ubbconfig
aktív tag
mert a bankszektor hogy megvédi a pénzünket mi? Kérdezz meg egy sberbankos ügyfelet, akinek a céges számlán volt 6-800millió, úszott az egész és most talán kap 100ezer EUR (~38milliónyi) kompenzációt...
-
jerry311
nagyúr
Azt nem mondtak, hogy mashol nem veszhet el az ugyfel osszes penze.
-
BaLee
addikt
Szerintem ezzel mindenki tisztában van aki kriptobefektető...
De ha épp nem az elvesztés miatt retteg az ember akkor egy USD alapú stable coinnal épp 15%-al van előrébb ha 290 körüli árfolyamon vette mint most és még évi 8-10%-ot is könnyen kaphat rá...
-
"Szerintem ezzel mindenki tisztában van aki kriptobefektető..."
Mai senki nem hiszi el rovatunk Vagy arra a néhány %-ra gondolsz "kriptobefektető" alatt, aki tudja is hogy mit csinál és mibe teszi a pénzét? (igen, a hagyományos befektetési piacon se lehet sokkal nagyobb az arány, nem azt mondom)
#2ubbconfig "mert a bankszektor hogy megvédi a pénzünket mi?" remélem csak bitcoinban veszed a zsömlét a boltban, és nincs bankkártyád, bankszámlád.
Azt nem érzi a pfejjbankrendszer-kommentelők egyike sem, hogy konkrétan egy EU határán dúló invázió kellett egy (amúgy kis)bank csődjéhez? Igen, megvédik a pénzünket, ha mégsem, akkor ott már nagyobb problémák miatt kell aggódni amúgy is (mint most pl.).
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
L4mie
veterán
Questor
Postabank
Devizahitel válságnál is megvédték a pénzét az embereknek...ja nem...mi volt a magyarázat, hogy a lakosság pénzügyileg tudatlan ezért lehetett rávenni ilyen kockázatos hitelre.Amúgy a kriptot is sározzuk picit...iszonyat sok a csaló, mlm stb., kb mint a vadnyugat, vagy aranyláz..... pont ma jött szembe [link] jesszusmariska....aki ilyenbe fektet az megérdemli.
[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
BiP
nagyúr
Háááát, azért elég necces egy számlán ennyit tartani.
És aki meg a háború első napján (vagy a szankciók belengetésekor) nem menekítette ki első nap a pénzét, de legkésőbb még pénteken, az meg lassú és felelőtlen is volt.Amúgy meg első körben megkap belőle 38M-t, és majd a felszámolás után kap(hat) vissza még valamennyit.
Előre tudható, hogy az OBA meddig kárpótol. Ezt figyelmen kívül hagyni és 20x annyi pénzt parkoltatni egy necces banknál, és ottfelejteni, háááááát. -
t72killer
titán
Most akkor ledumálják az árfolyamot és bevásárolnak?
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
IgnisFatuus
aktív tag
Klikk vadászat...hangulatkeltés....minden befektetésre le lehet írni, hogy elveszítheted a pénzed, ha nem veszíthetnéd el akkor mindenki befektetne...
Ryzen 9 5950x @4,4T5,1GHz, Aorus X570 Master, 32GB Patriot 4400MHz, 500GB Samsung 980 Pro M2, 2TB Intel M2, 2TB Adata M2, 2TB Kingston SATA, XFX RX 7900 XTX Speedster MERC 310, SB AE-5 plus, Asus VG279QM, Ozone Strike Pro, HP Pavilion 14
-
BiP
nagyúr
válasz IgnisFatuus #13 üzenetére
Ez így nem feltétlenül igaz.
Nem véletlenül vannak bankgaranciák. (lásd Sberbankos bedőlés 100e EUR-ig azonnali+felszámolás után ami jut)
Míg a kripto mögött semmi ilyen nincs.
Csak erre a különbségre hívták fel a figyelmet, mert sokan nincsenek ezzel tisztában, csak felülnek az azonnali meggazdagodás ígéretének.[ Szerkesztve ]
-
A Questor (Buda-Cash stb.) pont ugyanez volt mint a Sberbank: relatíve kis cégek, persze ott nem háború kellett, hanem szándékos sumákolás, amúgy a Questorról kb. 3 évvel előre megírta a kiszámoló hogy minden nyilvánosan elérhető adat alapján (amit senki nem nézett meg csak toltabe a pénzt) baj lesz belőle. De akkor hozzuk már fel a brókermarcsikát is, nem?
Postabank 30 éve volt (ott is többek közt nettó sumákolás ment a háttérben). Azóta talán a Széchenyi bank volt amire még emlékszek, meg 1-2 takarékszövetkezet aztán jónapot.
Devizahitelnél ha "megvédték" volna a zemberek pénzét (mármint úgy ahogy sokan gondolják hogy meg kellett volna), akkor most valóban lehetne dobálózni a tömeges bankcsődökkel, mert tuti az lett volna.
De nem jótékonysági intézmények a bankok, még ha szemét dolog is volt beleterelni az embereket a konstrukcióba, de ha azt mondják az ügyfélnek, hogy most megéri kútba ugorni, akkor valószínűleg 90% kútba ugrik szó nélkül, és meg se kérdezi, hogy "miért" vagy hogy "van-e más lehetőség?"... mert nagyjából ez volt a szitu. Ez nem a bankok hibája. (ahogy nem a tőkeáttétes és derivatív termékek, nem a forex meg nem a kripto hibája a sok fogalmatlan hülye, csak ne mondjuk már hogy mindenki tisztában van vele hogy mit csinál, és azt se hogy nincs nagyságrendi különbség a bankrendszer és a kripto világa között)
Amúgy én most a K&H reklámjánál is felkaptam a fejem (megy a tv-ben hogy vásárolj rendszeresen KH fenntartható fejlődés alapokat), főleg amikor megnéztem a honlapon és ők is hozzák a "ha 2019-ben betetted volna a pénzed most ennyi lenne" bullshitet....
(#15) Veron Nem is az orosz Sberbankot végelszámolják hanem a Sberbank Magyarország Zrt-t... Az viszont magyar szinten is sufni.
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
arty
veterán
Egyrészt hányingerem van a relativizálásodtól.
Mert igen, a bankrendszer MEGVÉDI a betéteseit, 100k euróig.Kérdezd meg a sberbankos ügyfelek 99.9%-át, hogy milyen jó érzés volt, hogy nem bukták el a pénzüket.
Azon cégeket, akik meg ilyen banknál tároltak 6-800 milliót, sajnálom és utólag nyilván könnyen mondom: elég felelőtlenek voltak (pláne hallottam, h volt akinek CSAK ott volt számlája....).#6 BaLee persze, ahogyan a devizahitelesek is képben voltak és ahogyan mondjuk a baumagosok vagy pl a questorosok is, legutóbb
#17 jerry311 miért ne lenne befektetés a kamatot fizető bankbetét? (hogy jó-e az persze lehet kérdés )
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
bambano
titán
"ez alapján a kriptoeszközökbe befektető fogyasztók azt kockáztatják, hogy minden pénzüket elveszíthetik, továbbá csalások, átverések áldozatai is lehetnek.": ezen feltételek szerint a kripto mennyiben tér el a többi tőzsdei terméktől?
"Az EU szerint minden pénzüket elveszíthetik a kriptobefektetők": Bambanő szerint meg nincs ezzel semmi baj.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Andreaspasco
tag
Terra station, Terra UST évi 19,5% !!!
Ja, a másik meg, hogy most szavaztak az EP-ben a POW-rol és mellette voksoltak.
[ Szerkesztve ]
-
MikiLóS
tag
Sokáig én is úgy láttam, hogy ha nem lesz több hülye akkor annyi vagy a hatóságok vetnek neki véget a Bitcoin -ak ma már a napnál is világosabb, hogy a Bitcoin soha nem fog bedőlni 0 -ra, mert már akkora.
Amíg kapitalizmus van addig 1.000%, hogy velünk lesz a Bitcoin, hamarabb fog a barbár ereklye az: Arany teljesen értékét veszteni mint a Bitcoin.
Legrosszabb esetben majd szépen átnevezik aztán fut más néven, de a "Bitcoin" örök.Szar példa:
Hiába akar az emberiség 99% egészségesebb lenni, szebb, okosabb, híresebb ettől függetlenül ott az McDonald's, Burger King, KFC, Coca Cola,... na így kell elképzelni a Bitcoint is... már akkora érdek van mögötte, benne....[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
mert a bankszektor hogy megvédi a pénzünket mi? Kérdezz meg egy sberbankos ügyfelet, akinek a céges számlán volt 6-800millió, úszott az egész és most talán kap 100ezer EUR (~38milliónyi) kompenzációt...
Az ügyfelek 90+%-a meg megkapja a teljes pénzét, illetve a többiek is kapnak még, ahogy jönnek be a pénzek.
Most akkor ezt hasonlítsd össze azzal, amikor coin árfolyama nullára esik vagy amikor kipakolnak egy kriptotőzsdét, hogy ott mit kapnak a károsultak (segítek: a hím lovaknak van olyanja).
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
dabadab
titán
A Questor (Buda-Cash stb.) pont ugyanez volt mint a Sberbank
A Questornál ráadásul azzal súlyosbított volt a helyzet, hogy nem volt tagja a betétbiztosítási alapnak, ami nyilvános infó volt, csak az üzletkötőik nem reklámozták. De nyilván az, aki akkor ezt nem vette észre, az most majd a kriptók kockázataival tökéletesen tisztában leszDRM is theft
-
dabadab
titán
osztrákot akartál mondani.
Szovjet lesz az Az ilyen szempontból sokat nem számít, hogy nem közvetlen az orosz anyabanké, hanem az osztrák leányáé volt a magyar kirendeltség.
egyébként volt valami valós indoka annak, hogy minek kellett a bankot pikkpakk bedönteni?
Nem döntötte be senki, egyszerűen működésképtelenné vált a szankciók miatt. Persze, a szabályokat áthágva lehetett volna hagyni még egy kicsit működni, de annak csak az lett volna az eredménye, hogy valamivel később dől be és sokkal több pénz tűnik el.
Azt se akkor mondják, hogy "dől a fa", amikor már agyoncsapott valakit.[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Andreaspasco
tag
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
És mennyi ilyen céges ügyfél lehet? Nem sok ha az átlagot nézed.
Magánszemélyek átlag 1,5 millát kapnak vissza, cégek meg 5,5-et.Ha cégvezető vagy és százmilliókat tárolsz sima számlán akkor érdemes elgondolkozni hogy valamit rosszul csinálsz. De magánszemélyként is.
Ahogy bármilyen állampapírt, kötvényt, részvényt akármit veszel a bankon keresztül máris nem a bankban van a pénz. És az az akármi a nevedre kerül és ilyenkor nem vész el.6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
dabadab
titán
-
t72killer
titán
A sperbanknak mi köze az osztrákokhoz ?
"PJSC Sberbank (Сбербанк, initially a contraction of Russian: сберегательный банк) is a Russian majority state-owned banking and financial services company headquartered in Moscow. ", wiki
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
dabadab
titán
Ha cégvezető vagy és százmilliókat tárolsz sima számlán akkor érdemes elgondolkozni hogy valamit rosszul csinálsz.
Azért ne nyomjuk fullba a kretént, az simán lehet a napi működéshez szükséges összeg is egy pár milliárd forgalmú cégnél (pl. egy építőanyagkereskedésnél).DRM is theft
-
paatrick
őstag
Igen és azoknak nem csak 1 helyen van számlájuk, pont az esetleges bankleállás, technikai szünet stb miatt. Mert ahol ennyi pénz a napi forgás, ott bevett gyakorlat hogy a számlákat az utolsó napra fizetik ki.
De én az elmúlt hetekben még mindig csak ilyen gondolatkísérletként hallottam ezt a valakinek a cégének bennragadt sok százmilliójaÉs a fentebb írt átlagok se indokolják hogy milliárdos cégek ragadtak most benn.
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
dabadab
titán
Igen és azoknak nem csak 1 helyen van számlájuk
Hát, de. Egyébként macerás (és költséges) is lenne napi szinten két vagy több számla között utalgatni a pénzeket meg rávenni az ügyfeleket, hogy egyszer ide, másszor meg oda utalják a pénzt.
Az átlagok alatt nem tudom, hogy mire gondolsz, mivel az ekkora cégek nyilván nem az átlagot képviselik, hanem a kivételek.[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
arty
veterán
borzalom vajon mennyit spórolt egy-egy ekkora entitás, h itt bankolt? pár tízezret? esetleg akár havi százezret/százezreket?!
továbbra sem értem, hogy meri valaki többszörösen a biztosítási összeg feletti pénzeket ilyen kis bankokban tartani? de ahogy mondtam: utólag könnyen vagyok okos, tényleg nem rugdalni akarom a károsultakat, remélem az eszközökből azért valamennyire jut kárpótlás (elvégre az önkormányzat pénze az az ÉN pénzem is )
#30 Andreaspasco ez kvázi "lopás" elleni biztosítás, ha jól látom:
"Unauthorised withdrawals of digital assets from users’
Crypto Wallet Unauthorised withdrawals of fiat currencies from users’ Fiat Wallet"ill. ennek van bármilyen törvényi háttere? van bármilyen alap, ahova el van különítve minden ügyfél számára ez az összeg? vagy netán egy hangzatos kamu, ami mögött annyi van, hogy "becsszó visszaadjuk" ? (oké, h 1-1 ember visszakapná az elbukott pénzét, de mivan, amikor maga a crypto.com dől be, tőlük visznek el nagyobb összeget, stb?)
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
BaLee
addikt
Crypto.com oldalt épp 1-2 hónapja hackelték meg, összesen kb. 30 milló $-nyi kriptopénzt nyúltak le különböző felhasználóktól összesen, mindenkit kárpótoltak. Azóta hoztak pár új biztonsági intézkedést.
Kíváncsi lennék egy kisebb bank mennyire foglalkozna veled, ha valaki feltörné a gépedet és elutalgatná magának a pénzedet? Segítek: kb. semennyire.
-
dabadab
titán
Crypto.com oldalt épp 1-2 hónapja hackelték meg, összesen kb. 30 milló $-nyi kriptopénzt nyúltak le különböző felhasználóktól összesen, mindenkit kárpótoltak
Erre a kárpótlásra semmi sem kötelezte őket és csak azért tudták meglépni, mert viszonylag kevés pénzt nyúltak le tőlük.
Kíváncsi lennék egy kisebb bank mennyire foglalkozna veled, ha valaki feltörné a gépedet és elutalgatná magának a pénzedet? Segítek: kb. semennyire.Nem hiszem, hogy valid érveléstechnikai lenne az, hogy kitalálsz valamit és azt tényként adod elő.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
paatrick
őstag
"Az átlagok alatt nem tudom, hogy mire gondolsz, mivel az ekkora cégek nyilván nem az átlagot képviselik, hanem a kivételek."
Erre:
"Annyi tudható, hogy 146,8 milliárd forint az Országos Betétbiztosítási Alap kártalanítási kötelezettsége, ebből
- 84,9 milliárd forint 53 876 magánszemélynek (átlagosan 1,58 millió forint)
- 61,9 milliárd forint pedig 11 143 cégnek jár vissza (átlagosan 5,56 millió forint)."Ebben vannak 38 millióig ugye. Ezen felül meg a végelszámolás után jön vissza pénz.
Egyébként február 24-én tört ki a háború, és csak március 1-én zárták be a Sberbankot. Azért ebben az 1 hétben lehetett izgulni hogy mi lesz. Szerintem sokan kivonták a pénzüket.
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
arty
veterán
valszeg ez még pont belefért nekik
egyszeri 30M vs. hosszútávú bizalom a cégben....Kíváncsi lennék, vajon alma-alma összevetést is ki tudnál-e találni vagy ragaszkodsz a crypto.com feltörése és a felhasználó gépének feltörése közé vont párhuzamhoz
Egyébként nem publikus, de számtalan esetben fizettek bankok ügyfeleket ért károk esetén, ha látszott, hogy az ügyfél egyébként mindent megtett a probléma elkerülésére (pl túl szofisztikált phising támadás, kamu-webshop, stb). Ezek minden esetben egyedi elbírálás alá esnek (van banki ismerős, aki konkrétan ilyen panaszkezelésen dolgozott, el se hinnéd az átlag-ügyfél mennyire OSTOBA, azokon pedig nem lehet segíteni, mert egy bank se jótékonysági intézmény)
#49 paatrick ami számomra felfoghatatlanul büdös a történetben: bár kivenni már nem lehetett pénzt a bankból, a beérkező utalásokat még befogadták 1-2 napig(?). ezt hogy???
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple asztali gépek
- Politika
- Bedobta a mélyvízbe az első B-szériás Arc VGA-kat az Intel
- Milyen videókártyát?
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Minden ami hőszivattyú
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Akku: 100%, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Prémium érdekel? X570 AORUS MASTER AM4 INGYÉ FOX
- Playstation 4 Pro + VR + 2 controller + 4 db játék
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Tölővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Playstation Plus Premium 24 hónap
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest