Egy hónap alatt 800 milliárd dollárt veszített a kriptopiac

1,4 billió dolláros magasságba mérséklődött a kriptoszektor értéke, miután egyetlen hónap alatt eltűnt 800 milliárd dollárnyi érték belőle.

A CoinMarketCap elemzői nemrég arra figyelmeztettek, hogy a kriptopiac a múlt hónapban 800 milliárd dollárnyi értéket veszített: így már csak 1,4 billió dollárt ér.

A tőzsdei félelmek hátterében többek között a kamatlábakkal kapcsolatos változtatások, a pénzpiaci intézkedések, az infláció elleni lépések állnak. A kriptoszektor 40 százalékát kitevő bitcoin árfolyama éves mélységbe zuhant, a novemberi rekordhoz képest már fele annyit sem ér egy bitcoin.

A félelmek jól látszanak a kriptopiacon, hiszen míg novemberben 2,9 billió dollárt ért a szektor, addig áprilisban 2,2 billió dollárt, most pedig csak 1,4 billió dollárt. A Glassnode blockchain-adatszolgáltató szerint a bitcoint nagyban befolyásolják a gazdasági tényezők, és a stablecoinok is hatalmas értékvesztést szenvedtek el. A világ negyedik legnagyobb stablecoinja (TerraUSD) például értékének a harmadát vesztette el kedden.

A Coinshares szerint a nehézségek ellenére bőven jön új tőke a bitcoinba, más elemzők szerint azonban még nagyobb nyomásra számíthat a szektor.

Azóta történt

Előzmények