Vizsgálják a britek, hogy miért kell mindenkinek az Apple és a Google böngészője

Vizsgálódnak a britek az Apple és a Google mobilos böngészőinek igen látványos piaci fölénye kapcsán.

A brit versenyhatóságok közölte, hogy vizsgálatot indít az Apple és a Google mobilos böngészőinek piaci fölénye kapcsán, valamint az Apple alkalmazásboltját érintő, felhős játékkal kapcsolatos korlátozásai miatt is.

A CMA fellép továbbá a Google alkalmazásboltjának fizetési gyakorlatai ellen is. A CMA szerint a két óriás együtt olyan uralommal bír a mobilos rendszerek világában, ami egyeduralmat biztosít operációs rendszerek, alkalmazásboltok és mobilos böngészők terén is.

A CMA hozzátette: amikor arról van szó, hogyan használják az emberek a mobilokat, mindenről az Apple és a Google dönthetnek. A hatóság szerint bármilyen sok és jó szolgáltatásuk és termékük is van, a nagy uralom révén kizárhatják a riválisokat, visszafoghatják a brit tech szektort és korlátozhatják a választási lehetőségeket.

A CMA azt mondja, hogy tavaly Nagy-Britanniában a mobilos böngészés 97 százaléka Safari vagy Chrome appon keresztül zajlott.

Az Apple számos vádat visszautasított, jelezte, hogy biztonságos és megbízható élményt nyújt, valamint nem említik a befektetéseit innovációk, magánszféra és felhasználói élmény terén. Igyekeznek majd mindent konstruktív módon megmutatni a CMA-nak, szerintük az ő megközelítésük a versenynek és a választásnak is jót tesz, miközben védi a magánszférát és a biztonságot.

A Google szerint az androidos mobilok több választást biztosítanak bármi egyébnél, folyamatosan ellenőrzik, hogyan támogathatják legjobban a fejlesztőket, a CMA-nak pedig mindig gyorsan reagálnak a kérdéseire.

Azóta történt

Előzmények