Az Apple egyre több pénzt keres majd a játékból és a zenéből

A J.P. Morgan szerint 2025-re több mint 8 milliárd dollárt hoz majd a játék és a zene az Apple számára.

Az elmúlt években egy jól látható trend keretében az Apple egyre inkább próbált a különböző szolgáltatásaira támaszkodni, azokat a termékeibe minél szorosabban integrálni – így a jövőben nem csak az iPhone-ok és iPadek eladásai határozzák meg a sikerét és pénzügyi eredményeit.

A J.P. Morgan azt mondja, hogy 2025-re az Apple a játékokból és a zenével már 8,2 milliárd dolláros árbevételt is elérhet, ugyanis az előfizetéses szolgáltatásait hatalmas felhasználói tábor számára kínálja.

Az Apple Arcade és Apple Music 2035-re összesen 180 millió előfizetőt sorakoztathat fel, 110 és 70 milliós megoszlásban. A bevétel nagyját az Apple Music hozhatja, amely a Spotify mögött a második legnagyobb szereplő a zenei streamingpiacon. 2025-re konkrétan 7 milliárd dolláros árbevételig juthat a szolgáltatás.

Az Apple továbbra sem részletezi ezen szolgáltatások eredményit, de az App Store-t, Apple TV+, Arcade és Apple Music szolgáltatásokat összefogó üzletág legutóbbi negyedéves árbevétele 19,82 milliárd dollár volt, és az elemzők az Apple növekedését ebben az ágazatban látják.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények