Nőtt a MinDig TV lefedettsége

Hirdetés

Az Antenna Hungária az elmúlt hetekben 20 új adóállomásról indította el a DVB-T sugárzást, ezzel a digitális földfelszíni televíziót kiszolgáló telephelyek száma országszerte 50-re bővült – közölte a távközlési vállalat. A Börzsöny környékén és Nógrád megyében az elmúlt napokban kezdődött meg a Nagy Hideg-hegy csúcsáról és Balassagyarmatról is a sugárzás. A hálózatfejlesztés eredményeképpen a lakossági lefedettség a közszolgálati műsorokat illetően meghaladta a 98 százalékot, ezzel a digitális lefedettség elérte a jelenlegi analóg m1 hálózat lefedettségi értékét.

A hét ingyenes digitális televízió- és négy rádiócsatornát kínáló, szabadon fogható MinDig TV felhasználóinak száma meghaladta a 300 ezret, mely az összes földfelszíni háztartás körülbelül 35 százalékát teszi ki. A szabadon fogható csatornákon túl további 24 fizetős programot kínáló MinDig TV Extra szolgáltatás pedig több mint 46 ezer előfizetővel rendelkezik – közölték. Az ingyenes szolgáltatás nézőinek számát az Antenna Hungária egy negyedévente végzett reprezentatív felmérés és a havi készülékeladási statisztikák alapján kalkulálja ki.

Az Antenna Hungária reményei szerint az analóg földfelszíni televíziós hálózatok lekapcsolásához közeledve a MinDig TV szolgáltatások népszerűsége tovább növekszik.

Azóta történt

Előzmények