Tovább nő a MinDig TV lefedettsége

Az Antenna Hungária március 9-én újabb két telephelyről (Aggtelek és Fony) indítja el a MinDig TV Extra Családi csomagjának sugárzását a B multiplexen, a programok a 31-es csatornán lesznek elérhetők – jelentette be ma a vállalat. Ennek köszönhetően Magyarország legészakibb részein is foghatóvá válik a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások teljes palettája. A Családi csomagot sugárzó telephelyek száma így 38-ra, a B jelű hálózat lakossági lefedettsége pedig 85,4 százalékra bővült. A vállalat azt is közölte, hogy a minőség javítása érdekében több adón (Budapest Széchenyi-hegy, Karancs, Eger és Barcs) is megemeli a teljesítményt az elkövetkező napokban.

A hét ingyenes digitális televízió- és négy rádiócsatornát kínáló, szabadon fogható MinDig TV felhasználóinak száma meghaladta a 300 ezret, mely az összes földfelszíni háztartás körülbelül 35 százalékát teszi ki. A szabadon fogható csatornákon túl további 24 fizetős programot kínáló MinDig TV Extra szolgáltatás pedig ma már közel 60 ezer előfizetővel rendelkezik – közölték. Az ingyenes szolgáltatás nézőinek számát az Antenna Hungária egy negyedévente végzett reprezentatív felmérés és a havi készülékeladási statisztikák alapján kalkulálja ki.

A vállalat adatai szerint a MinDig TV kompatibilis dekóderek átlagára 30 százalékkal, míg az integrált televíziókészülékeké 17 százalékkal csökkent 2011 során. A digitális platformra történő váltást segíti, hogy a boltokban kapható HD-ready vagy full HD televíziókészülékek 96 százaléka tartalmazza a MinDig TV vételéhez szükséges DVB-T MPEG-4 tunert, így külön dekóder közbeiktatása nélkül lehet HD-minőségű ingyenes adásokat nézni.

Az Antenna Hungária tervei között szerepel a további hálózatbővítés, ezen belül is a városi vételi lehetőségek javítása, valamint a MinDig TV Extra Családi csomagját sugárzó B multiplex lefedettségének növelése – áll a társaság közleményében.

Azóta történt

Előzmények