Fejest ugrik a kriptovilágba az angol futball

A Premier League vizsgálja a klubok és a kriptocégek egyre kiterjedtebb kapcsolatát, továbbá NFT-k segítségével növelné a bevételeket.

A The Times jelentése szerint a Premier League (angol első osztályú labdarúgó-bajnokság) úgy döntött, hogy kivizsgálja a klubcsapatok és a kriptocégek egyre kiterjedtebb és mélyebb kapcsolatait.

Állítólag aggódnia egyetlen félnek sem kell egyelőre, annak ellenére sem, hogy egyre több csapat bocsájt ki partnercégeken keresztül digitális tokeneket. Egyesek amiatt aggódnak, hogy az egyre fokozódó integráció oda vezet, hogy a fiatal focirajongók végül megfelelő tájékozódás és elegendő vagyon nélkül, őrült módjára kezdenek el befektetni az effajta platformokba, tokenekbe.

A Premier League az egyik leggazdagabb liga a világon, csak a tévés jogokból évi több milliárd fontot szed be. Ezzel együtt az egyik legnézettebb is, ezek után pedig nem meglepő, hogy magát a Premier League-et is érdeklik a kriptocégek és az NFT-platformok, bevételnövelési célokból.

Az Ethereum-alapon működő Sorare platform a La Ligával (spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság) már szerződött, és a tippek szerint az EPL-lel is egyeztet, sok más szervezet mellett. A kiadó NFT-i alapvetően digitális játékoskártyák, amiket a platform blockchain-hálózatán hitelesítenek, így egyedi, értékesnek mondott digitális kártyákat adnak ki.

Természetesen bőven vannak kritikusai annak, hogy a klubok és maga a Premier League is ilyen mértékben nyitnak a kriptocégek és NFT-platformok felé. Többen tartanak attól, hogy a kis bevételi forrással rendelkező drukkerek kiszorulnak a kriptotrendekből; de sokan eleve megkérdőjelezik az egész NFT-ipar és az összes kriptopénz valódi értékét, mások egyenesen ezek értelmét is. A Premier League döntése, lépése pedig azért sem mindegy, mert több millió rajongója lévén igen befolyásos.

Azóta történt

Előzmények