A Valve és a Steam nem kér a kriptopénzekből és az NFT-kből

Változtak a Valve irányelvei: kitiltanak minden olyan játékot a Steam platformról, aminek köze van a blockchainhez, a kriptopénzekhez vagy az NFT-khez.

Egyesek a videojátékokkal kapcsolatban is nagy jövőt jósoltak az NFT-knek, azonban ez az irány könnyen lehet, hogy zsákutca.

A Valve változtatott ugyanis az irányelvein a napokban, ennek megfelelően pedig kitiltott minden olyan játékot a Steam platformjáról, amely blockchain technológia köré van építve vagy pedig közve van a kriptopénzekhez, NFT-khez.

Az Age of Rust című játék (amely játékon belüli tárgyakhoz rendel NFT-ket) fejlesztője szerint a Valve döntésének hátterében az állhat, hogy a játékbeli tárgyakat olyan NFT-khez kötik, amelyeknek valódi értéke van.

Egyelőre nem volt sok olyan játék, amelyet érintett a tilalom, de az is igaz, hogy a szakértők szerint nagy sebességgel robbant be a trend, amelynek megfelelően NFT-ként lehetett gyűjteni játékbeli tárgyakat.

Az Epic a történtek hatására jelezte: nyitott az NFT-ket használó játékok ötlete felé, bár konkrét szabályokat és korlátozásokat nem részletezett.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Valve

Azóta történt

Előzmények