Hirdetés

AI mondja meg, hogy mit kell javítani a Porsche autókon

A Porsche-hátszéllel érkező Sensigo AI segítségével tenne hatékonyabbá az autók szervizelését.

A Porsche és az UP.Partners elindították a Sensigo nevű, Kaliforniába bejegyzett startupot, amely AI segítségével tenné hatékonyabbá az autók szervizelését. A szervizesek a diagnosztika, megoldások és esetleges hibák előrejelzése kapcsán is be tudják majd vetni az újításokat.

A platform és az eszközök állítólag az ügyfeleknek és a szerelőknek is kedveznek, miközben a szervizek nyereségesebbé válhatnak, csökkennek a javítások költségeit és a garanciakockázatok.

A két fél egyébként hat startupot indít el közösen, ez a második – az első a Pull Systems volt, amely EV-k akkuteljesítményét menedzseli. A UP.Partners más autógyártókkal is dolgozik, az év elején pedig arról beszélt, hogy az autógyártók nem tudnak annyi EV-t építeni, mint szeretnének.

És arról is, hogy egyelőre messze nincs és nem lesz akkora fogyasztói igény ezen járművek iránt, mint várták. A megoldást részben a kormányzatok és az ipar válaszaiban látják, de szerintük az akkukhoz szükséges nyersanyagok elérhetősége is gondot okozhat a nagy terveknek, a globális ellátási lánc helyzete, a töltők gyenge infrastruktúrája és a túlterhelt elektromos hálózat mellett.

Azóta történt

Előzmények