Natív Bash, AI és Cortana a Build sztárja

Nagy csokor frissítés érkezik a Windows 10-hez, megújul a Skype és mindenki a Cortana Intelligence Suittal fog kontextusérzékeny botokat programozni.

Build 2016

Egy nagyon tudatosan felépített, sok előadót bemutató és profi felvezetéssel indult a 2016-os Build. Satya Nadella, a cég vezérigazgatója nyitotta meg a Microsoft fejlesztői konferenciáját. Megjegyezte, hogy mekkora boldogság újra San Franciscóban tartani a háromnapos eseményt, majd hamarosan moralizálni kezdett. Arról beszélt, hogy mennyire nem mindegy, a technológia van az emberekért vagy fordítva, hogy a gazdaság erősödik-e tőle vagy csak lassítja, hogy megkönnyíti-e mindenki életét az iparág, ami persze a Microsoft elsődleges célja.

Hirdetés

Azzal folytatta, hogy a "Mobile first, Cloud first" szlogent újra feloldotta, miszerint az életünk részét képező megoldásoknak észrevétlenül kell belesimulnia a hétköznapokba, de a korábbiaknál produktívabb és jobb életet biztosítva.

Az első etapot azzal zárta, hogy a március 30. és április 1. közötti időszak ünnep, és a most induló három napban bizonyítani fogják, hogy lehet a Windows a fejlesztők otthona. Őt Terry Myerson követte, aki az ember-gép interakciók fontosságát hangsúlyozta, kiemelve az intuitív vezérlést, amire példákat ígért.

Legyen a Windows a fejlesztők otthona!
Legyen a Windows a fejlesztők otthona! [+]

A beszéd, az érintés, a toll használata természetesebb, mint a billentyűzet és az egér, így a Build nagyrészt az előbbiekről szól idén. A Windows 10 megjelenésének egyéves évfordulójára nagy frissítőcsomaggal készül a Microsoft, ebben új lehetőségek és funkciók jelennek majd meg, ezek közül is láthattunk néhányat az előadások során. Elsőként a biometrikus azonosítás alkalmazását honlapokon, ezt egy ujjlenyomat-olvasó és "az első biometrikus azonosítást támogató asztali böngésző, az Edge" segítségével prezentálták: a felhasználónév-jelszó páros helyett ujjbeggyel azonosította látogatóját az oldal.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények