Vélemény: csak előre futhatunk a robotok elől

A technológiai forradalom évek óta tart. Ez egy exponenciálisan gyorsuló, megállíthatatlan folyamat. Újabb mérföldkőhöz értünk.

2in1: szociotechnológia

A Microsoft Build fejlesztői konferencia első napja a mesterséges intelligenciáról és a gépi tanulásról szólt. Lépésről lépésre, egyre mélyebbre vezette Satya Nadella és Terry Myerson a közönséget a vállalati vízióba. Nadella többször is kitért rá, hogy a technológiai megközelítés mellett a szociológiai aspektusokat is vizsgálni kell, a vitának helye és fontos szerepe van, most érkezett el az idő, hogy a globális társadalmi folyamatokról is beszélni kezdjenek az emberek.

Azok a kognitív szolgáltatások, melyeket csokorba gyűjtve elérhetővé tett a Microsoft, nem számítanak újdonságnak, ezek az eszközök hosszabb-rövidebb ideje több helyütt felbukkantak már, gyakorlatilag mindegyiknek léteznek alternatívái is. A megközelítés és a csomagolás teszi mégis fontossá és újszerűvé a tegnapi bejelentéseket. A látás, hallás, beszéd és a környezeti észlelés közös platformon megjelenő, egységes alkalmazásprogramozási interfészei és dokumentációi leegyszerűsítik a fejlesztéseket, melyek a Microsoft Bot Framework segítségével gyorsan összekapcsolhatók más programokkal: a Skype, Office és Slack integráció mellett számos más platformra beköthetők (web, SMS, stb).

Cortana új fejlesztései, a skálázható felhőszolgáltatások és a fejlesztői eszközök, melyek tegnap bemutatásra kerültek mind-mind azt a célt szolgálják, hogy nagy számban készüljenek intelligens botok, természetesen a Microsoft platformján. A Cortana Intelligence Suite (vagy Cortana Analytics Suite) a big data, analitika, gépi tanulás és észlelés területeit fedi le - az Azure felhőben futó szolgáltatások személyre szabott kommunikációt tesznek lehetővé az ügyfelekkel.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények