Natív Bash, AI és Cortana a Build sztárja

Nagy csokor frissítés érkezik a Windows 10-hez, megújul a Skype és mindenki a Cortana Intelligence Suittal fog kontextusérzékeny botokat programozni.

Hirdetés

Mintha papírral dolgoznánk

A Windows Inkről Bryan Roper beszélt sokat, a vonalzó mentén tollal húzható vonalak és a toll bekapcsolására automatikusan előugró kompatibilis (illetve előzőleg használt) alkalmazási lista egyaránt a nagy frissítőcsomaggal érkezik. Megújul a Sticky Notes, ha jóban vagyunk Cortanával és engedjük, hogy digitális asszisztensként működjön, akkor akár a kézírással rögzített memókból is képes emlékeztetőt faragni.

A redmondiak elbukták a Here térképeket és saját megoldásukon dolgoznak, ma pedig azt láthattuk, hogy a vulkán lábától a kürtőig húzott tollvonás hogyan válik útvonallá néhány hónap múlva, jelölve a két végpont közötti távolságot miközben a jegyzetek és a grafikák a táj nagyításával vagy a látószög megváltoztatásával együtt dinamikusan átméreteződnek, fordulnak.

A Windows Ink intuitív mivolta a Word és PowerPoint használatánál mutatkozott meg legjobban: az átsatírozott bejegyzés törlődött, a remegő kézzel húzott kiemelés a szövegre ugrott, míg a prezentációs elemek a vonalzó mentén könnyedén esztétikusan elrendezhetőnek bizonyultak. Az Adobe is támogatja a Windows Inket, de a mezei fejlesztők az SDK révén szintén integrálhatják majd saját programjaikba, ehhez csak az eszköztár helyét és a "vászon" méretét kell megadniuk két sorban.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények