Ja Fedorával nem - de lehet, hogy a jövőben Gos-sal igen. Próbálta már vki? Egy enlightenment-es ubuntu alapú webkettes cuccokkal megpakolt os
a számítógépekben nem szimpatkus, hogy csak igent és nemet tudnak mondani, a talánt nem ismerik
(#3051) nyúlon_túl válasza Rickenstein (#3050) üzenetére

Ja Fedorával nem - de lehet, hogy a jövőben Gos-sal igen. Próbálta már vki? Egy enlightenment-es ubuntu alapú webkettes cuccokkal megpakolt os
a számítógépekben nem szimpatkus, hogy csak igent és nemet tudnak mondani, a talánt nem ismerik
(#3052) Rickenstein válasza nyúlon_túl (#3051) üzenetére

Bezony. Ígéretesnek tűnik.
Loading... [████████░░]77%
(#3053) doc válasza nyúlon_túl (#3051) üzenetére
ebben már a 17-es enlightenment van?
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
(#3054) nyúlon_túl válasza doc (#3053) üzenetére

igen 

offline software-ek leginkabb gnome-os pogik: gnomebaker, pidgin, xine,rythmbox de van skype, összes webes google finomság maps, blogger, youtube, wikipedia, faqly, meebo 
Hát én adok neki két évet és ott fog figyelni a GRUB-ban 
(#3056) Vladi válasza nyúlon_túl (#3051) üzenetére
Van még olyan betű az abc-ben, amivel nem készült ubuntu variáns? Lubuntu? Hubuntu? Pubuntu?
Hallgatni Petőfi!
(#3057) nyúlon_túl válasza Vladi (#3056) üzenetére

Yubuntu-hoz mit szólsz? nem is hangzik rosszul 
Tubuntu ?
én a Pubuntura szavazok
a logo lehetne mondjuk három (vagy a 7.10-hez illeszkedve négy) söröskorsó, a default szín meg persze "sörsárga" 
Pubuntu - a Linux habos oldala
na jó, ez nagyon sz@r volt 
[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

meg lehetne Cub(e)untu kockaknak, Tub(e)untu csoveseknek es Grubuntu azoknak, akik csak bootolgatni akarnak...
mod: asszem mindegyik logoja eleg egyertelmu 
[ Szerkesztve ]
350z - g35

meg RUBuntu azoknak, kik csak dörzsölgetik a monitor előtt....
FUBUntu a reppereknek... illetve TABUntu azoknak, akik egyszer felteszik, és utána soha többet nem kapcsolják be a gépet....
doc (#3058): nem is volt szar...
in asm we trust

Hi ALL!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a kiwi 7.10-ben szintén van lehetőség 2 klikkel telepíteni az nvidia drivert? Értem ezt úgy, hogy felajánlja, hogy van restricted drivers, én ráklikkelek, hogy engedélyezem, és már települ is. Ez a funkció megtalálható a kiwiben?
üdv.
ti naggyon pihentek vagytok...
Rami, te vagy itt a legegyvonalba... - Samy - Sianis megtömött egy pónit :D - palackozott olajradiátor

mar keszul a ph!ubuntu is 
egy 40M-s disztro, ami semmire sem jo, csak a ph szerverere hulyesegeket irkalni, viszont butol mobiltelefonrol, digit fenykepezogeprol es zsebszamologeprol is.
menjunk aludni 
350z - g35
ja... meg Hubuntu a dc-seknek 
Rami, te vagy itt a legegyvonalba... - Samy - Sianis megtömött egy pónit :D - palackozott olajradiátor

asszem letezo igenyt fogalmaztal meg 
350z - g35
meg a tobuntu a torrenteseknek. Itt meg elaszbadult a pokol. Jah nem a Hellbuntu. 
[ Szerkesztve ]
Hallgatni Petőfi!
subuntu esetleg. azoknak, akik csak rootként akarnak garázdálkodni, a legjobb LTS kiadás meg ODAbuntu lesz mer majd nagyon odab@sz 
"Quentin vagyok Montargis-ból. -Hát ez nemigaz! Engem nem akarsz bemutatni?! Jaj bocsi! Ez itt Ruby. Ruby Tito-ból." :)
Nagyon megpihent a totyik.... 
Miért hagytátok ki a RESTubuntu-t? 

Vagy mondhatni kínai ubuntunak is 
Hubuntu - rovásírás támogatással, ennek megfelelő fonttal, ómagyar nyelven
a grafikai elemekben ősi magyar, szittya, hun motívumokkal 

no, ubuntu-t gyorsan "lecseréltem" kiwi ubuntura, megy minden pöpec, de hogy a windows-t igazán kiválthassa, 1-2 dolog hiányzik
-nvidia driver felbontást valahogy nem akarja megtartani, de hamar visszaállítom. tv-re is sikerült 720p képet kirakni 
-x-fi hangkártyámat egyáltalán nem támogatja, 1db béta 64bites linux driver van csak a creative oldalán 
-esik szét a kép, v-sync-et hiába kapcsolom be, de ez a videólejátszásnál a legrosszabb, legyen az vlc, xine vagy mplayer 
lehet suse 10.3-al próbálkozok 64biten, csak így kényelmes volt kiwivel, hogy firefox alá megvan az összes flash plugin, stb 
üdv fórumtársak. segítség kellene. elkezdtem optimalizálgatni rendszerem az apt-build-del. kisebb csomagokat (firefox) már megtettem. viszont a kernel-image újraforgatása az gáz. először is több mint 5 óráig tartott és még folytatta volna de betelt a partíció. ami nem kicsi mert egy 23 gigás partíción van az ubi. és ebből még 9,5 giga szabad volt. mondom: elég lesz ez... AHAN. no disk space hibaüzivel állt le. és egyébként sem volt tiszta számomra: mintha egymás után forgatott volna vagy 5 vagy 6 kernelt. értsd láttam ahogy fordul a bzImage aztán a modulok aztán bepakolja őket a helyükre ééés előről. mi lehet ez? miért kell ennyi hely egy rohadvány kernelnek? hun van a szabó bakter? 
tapasztalatokat tippeket szeretnék kérni.
-----------------
azon tanakodom vajon rosszul állítottam esetleg be valamit az apt-build.confban (azóta megadtam a home-omban két könyvtárat. ott van 37Gb. free)
egyébiránt mindent úgy állítottem be ahogy dokumentációban olvastam. 2x is ellenőríztem
-----------------
AMD rendszeren gutsy van fent.
-----------------
szíves segítséget előre is köszönöm.
duo
"Quentin vagyok Montargis-ból. -Hát ez nemigaz! Engem nem akarsz bemutatni?! Jaj bocsi! Ez itt Ruby. Ruby Tito-ból." :)
itt választ kapsz a kérdéseidre: [link]
in asm we trust
64bit még most sem elég kiforrott desktopra pár multi miatt..
szerverre igazi, jelen állásban svsz
az xlinkset hogy tudnám feltenni?
az apt-cache search nem mondott rá semmit, a links és elinks csomagok fent vannak

az a 'links2' nem? mintha talaltam volna ilyen utalast...
links(2)
350z - g35
bingo!
királyság, a links2 -g paranccsal már megy is az xlinks 

Milyen CD/DVD író program ismeri a "daa" kiterjesztésű formátumot ami egy 20 az egyben
, lemezkép azaz image fájl és tömörítést is használ. Az internet sávszlességéhez optimalizált formátum nagyon jól lehet használi és sokminden ebben elérhető.
Az élet olyan mint egy videó játék, csak azt nem tudom miért mindig engem lőnek le XDD
Google? Acetoneiso?
Hallgatni Petőfi!

Linux Nero -hoz nem létezik rá bővitmény, mondjuk azt csak a regisztrált Nero tulajok kaphatják meg kigészítésben. Talán a következő változatban már lesz.
Az élet olyan mint egy videó játék, csak azt nem tudom miért mindig engem lőnek le XDD

poweriso. az o sajat formatuma talan.
poweriso-val konvertalhatod .iso-ba es kiirod, amivel szeretned 
350z - g35
sziasztok! van egy ibm r50e laptopom ubuntu 7.10-el telepítve. a nyíl billentyűknél van 2 +gomb amit beszeretnék állítani, hogy ha megnyomom pl a bal oldalit, akkor uorjon át a bal oldali munkaasztalra. hol lehet az ilyeneket beállítani, ha lehet?

|87 104 97 83 107 101 83| "Itt nincs rasszizmus, de igény lenne rá!" [muszály, egyenlőre, helység, szallag] Az ön bankkártyáját az ATM elnyelte, tájékoztassuk a Microsoftot a felmerülő problémáról?

az attol fugg.
ha kezeli az ubi es tudod a kodjat es az ablakkezelodben ez allitgathato, akkor konnyu
lehet mappelni kell standart billkodra es ugy megadni az ablakkezelodnek.
350z - g35
na akkor most madzsarul kérem. gnomot használok. kódját nem nagyon tudom
és azt sem nagyon, hogy milyen az a mappelés
kicsit több segítség esetleg?
[ Szerkesztve ]
|87 104 97 83 107 101 83| "Itt nincs rasszizmus, de igény lenne rá!" [muszály, egyenlőre, helység, szallag] Az ön bankkártyáját az ATM elnyelte, tájékoztassuk a Microsoftot a felmerülő problémáról?

szoval utananezel h a billentyukombinacioid hol vannak beallitva.
ezutan a showkey-vel megtudod h mi a _keycode_-ja az adott bill-nek (man showkey
) es ezt a konfigfajlodba beirod.
mod: ha igaz van egy hotkey-setup nevu csomag, az vagy fent van vagy felteszed es beallitod azzal.
[ Szerkesztve ]
350z - g35
na, show key ezt írja az egyikre:
0x80 0x81 0x9e
másikra:
0x00 0x81 0x9f
és ezt akkor hova írjam be?
megtaláltam! köszönöm!
[ Szerkesztve ]

pedig ezek a scancode-ok, nem? 
orvendezek 
mod: irj reszleteket, kesobb meg vkinek jol johet
[ Szerkesztve ]
350z - g35
gyűjtögetem az ifokat össze. logoutra akarok majd írni, sambarol, képernyő modlinrol, meg majd akkor erről. (ez nem valami nagy dolog, de majd azért beleírom
)
megosztod velünk is? 
legalább másnak nem kell majd keresni
igazából egy tematizált ubuntu kalauz2007 plus-t össze lehetne már szedni a topikban felgyűlt tudásból, olyan tudásbázisként, a kezdőknek elég lenne pöccinteni egy linket
meg jól jön ha vmit régen csinált már az ember és elfelejtette hogy is volt..
elfelejtettem a jelszavam és vagy a felhasználónevem. Mit tudok tenni? 
szívás...
belépsz rootként és megváltoztatod az X user felhasználó jelszavár
Vááá, bevagyok már fáradva, de nagyon....
[ Szerkesztve ]
grub-ban adsz a kernelnek egy "init=/bin/bash" paramétert (idézőjelek nélkül), és így boot-olsz... ha minden igaz, kapsz egy root shell-t.. /etc/passwd-ben ott vannak a felhasználók nevei, a passwd username-mel meg meg tudod változtatni a jelszót...
in asm we trust
eszembe jutott 
a felhasználó névvel volt a gond, mert nem lehet _ "alsószóköz" a névben. Csak erre már nem emlékeztem.
next kérdés: hogy lehet átállítani a felbontást, ha nincs benne a listában ami nekem kellene (1680*1050). A max amit felkínál 1280*1024.
[ Szerkesztve ]
gondolom valami laposképernyőd van.. x-et kéne configolni és ott be lehet jeloni a tamogatott felbontasokat. nyomsz egy ctrl+alt+f1-et pl. aztán beírod, hogy: /etc/init.d/gdm vagy kde. stop ezutan ezt írod be nekije.: dpkg-reconfigure xserver-xorg és itt megadod a kérdezett infokat. utána restart vagy elindítod a gdm-et. esetlek a kde-t nemtudom mivan neked. nvidia vagy ati kartyad van? driver hozza fel van pakolva? ha igen direct rendering kell?
[ Szerkesztve ]
bocsi, ha kde-d van igy kell majd kineznie: /etc/init.d/kdm stop
ati 9800se, szoftmoddolható, bár az a része úgy se kell, csak fejlesztek linuxban, járszani nem. Viszont driverre fene se emléxik, hogy fent van-e vagy sem.
Azt már mondták, hogy xorg.conf-ba kell nyúlni, de meg se találtam a kis fájlockát.
amúgy az a stop az mi? parancs...?