Aktív témák

  • ntomka

    nagyúr

    válasz fi:zi'k #19015 üzenetére

    Nos én is írnék akkor pár szót a Superlux 662F-ről. Asszem nem változik már a hangja.

    Mélyek: Eleinte, mikor idekerült, valóban kevesebb mélye volt. De az már akkor is túlzás volt, hogy nincs annyi sem benne, mint pl. a K601-ben, mert nekem már akkor ütötte azt mennyiségben. Sőt, a bejáratás során még emelkedett is. Ez érdekes, mert ugye a gyártó szerint lapos görbével rendelkezik, ehhez képest rettentően kiemeli. El sem tudom képzelni milyen lehet a sima 662, ami a legnagyobb mélykiemeléssel rendelkezik a 662-es modellek közül. Valszeg azt pár percnél tovább képtelen lennék viselni. Minden esetre a mély többlet a zárt mivoltából is eredhet. Valamint meg kell említeni, annak ellenére, hogy sokat produkál belőle szerintem, egyáltalán nem megy olyan mélyre, mint a K601, ami nem feltétlenül rossz, de a megszokás miatt már hiányzik sok zenénél. :)

    Közép: Ezzel semmi extra. Mondhatni egy átlagos szintet hoz. Nem csúnya, nem is szép, hallgatható, inkább talán kevés.

    Magas: Na ez a leggyengébb pontja. Ez már-már mazochista szinten ki van emelve. Ha nem moddolja picit az ember, szerintem elviselhetetlen hosszabb hallgatási ciklusokhoz. De nem is a kiemelés miatt feltétlenül, mert nem torz tőle a hangja, hanem inkább sziszegős, de nagyon és ez baromi zavaró tud lenni. Egy kis szivacs moddal ezen tudtam segíteni, így teljesen korrekt lett, lehoztam a vállalható szintre, a sziszegést így nem hallom, ellenben a magas tartomány megfelelő lett. Hátránya az, hogy a közép tartomány tetejét is lejjebb hozta, de mivel abból amúgy sem túl sok van a fejesben, valamint a mélyek ezáltal még inkább az előtérbe kerültek, ez valamelyest hátrány a hangjára nézve.

    Tér: Zárt lévén az ember nem vár semmi jót, de ez a fejhallgató kellemes meglepetés, ahogy te is írtad. Amit sajnálok, hogy bejáratásnál ez a térérzet, amit írtál, megszűnt, már nem hallom, de alapvetően a tere korrekt, nincs olyan érzésem mintha füldugón keresztül hallgatnám a zenét.

    Komfort: A szorítóerő tényleg nagy, ez sokaknak rossz lehet, számomra elviselhető. Engem jobban zavar a műbőr párna, mind tudjuk ez mivel jár.

    Összességében nagyon megszerettem ezt a fejhallgatót, de komolyan. Aki occsóért akar venni zárt fejest, annak nyugodt szívvel lehet ajánlani, mert sokkal jobb hangzásút nem igazán fog találni szerintem. Talán a túlságosan kiemelt magasok a legnagyobb hátránya, de ezen kis moddal vagy EQ-val azért lehet segíteni, és akkor egész jó kis hangzást kapunk. Én munkahelyre vettem, oda ugye a zártság kimondatlanul is követelmény, de már ott tartok, hogy sajnálom bevinni, mert az általam ritkán, de hallgatott elektronikus zenék (Armin Van Buuren pl.) a mélyek miatt egyértelműen élvezetesebbek rajta, mint a K601-emen, persze erre a célra meg talán jobb volna egy kényelmesebb meg kevesebb kiemeléssel rendelkező fejhallgatót beszereznem. :)

    [ Szerkesztve ]

    ツ Headphones on - World off

Aktív témák