fejhallgatónál, laptopról hallgatva melyik a jobb jack "alak". az L alakú vagy az egyenes, szerintetek?
There's an app for that
fejhallgatónál, laptopról hallgatva melyik a jobb jack "alak". az L alakú vagy az egyenes, szerintetek?
There's an app for that
(#14002) bandras0226 válasza AMDFan (#14000) üzenetére

Azt a Saturnban venném,ott 39K.
Mindig azt hiszi az ember , hogy a már látta vagy hallota a legnagyobb hülyeséget de újra és újra téved.
(#14003) Dave™ válasza bandras0226 (#13999) üzenetére

A Saturnban jó áron van Sennheiser HD595 39K-ért.
Van jobb ennyi pénzért?
Az Extreme Digital kínálatából kellene választani.
Csak én nem értem az összefüggést? Amúgy a 39 majdnem a piaci ára, ennél minimálisan olcsóbban (37) fellelhető 1-2 helyen. Az 50 az edigitalban egy vicc.
#14001: amelyik neked kényelmesebb, én az egyeneset választanám, nekem elől van a csatlakozó. Ha oldalt van, akkor meg inkább az L-et.
#14002: akkor miért írtad, hogy az edigital kínálatából kell választani?
[ Szerkesztve ]
Aurvana Live! tulajoktól kérdezném, hogy hosszú távon mennyire kényelmes a viselése?
Illetve, ha valaki lemérné nekem a fülpárna méreteit (belső szélesség*belső magasság*szivacs vastagság/mélység) azt megköszönném! 
(#14005) bandras0226 válasza Dave™ (#14003) üzenetére

Másképpen fogalmazok.
Beyerdynamic DT 660 Edition
AKG K142 HD
Sennheiser HD 595
Ezek közül melyiket vennétek?
Azért mert a HD595 az extremeben drága,azt a saturnban vénném.
[ Szerkesztve ]
Mindig azt hiszi az ember , hogy a már látta vagy hallota a legnagyobb hülyeséget de újra és újra téved.
(#14006) Dave™ válasza bandras0226 (#14005) üzenetére

Továbbra sem értjük egymást 
Ha csak az edigital a jó, mert pl. utalványod van/le kell vásárolni valamit, akkor csak onnan néz az ember. Ha már máshonnan is lehet (Saturn), akkor meg ennyi erővel bárhonnan lehet nézni, nem? Az edigitalban sok minden drága. Ezeket beírva árgépbe találni olcsóbbat, pl. az AKG egy tízessel olcsóbb máshol. Annyival nem jobb az 595 még az 555-nél sem, amennyivel többe kerül (~10e), szóval azt szerintem ki is ejtheted (meg az 555 moddolható, amivel megközelíti az 595-öt). Máshol véve belefér a keretbe az AKG K242 HD is, ami ez edigitalban szintén 50. A Beyerekről múltkor írt valaki, valami olyasmit, hogy nagyon jó az ár/érték arányuk. Ha mindenáron ki akarsz adni 40-et fejhallgatóra, akkor még fuss vele pár kört, de meg lehetne úszni nagyon jól, jóval olcsóbban is. Akarat kérdése az egész 
Lehet nem ezeket a válaszokat vártad, hanem egy márkát/típust, de szerintem nem lennél ténylegesen előrébb vele a fentiek miatt.

Amúgy magamból indultam ki, én eléggé racionális vagyok, ha ezt karácsonyra kapod és rá kell bökni valamire max 40-ig, akkor szerintem AKG K242 HD (argep.hu), akkor lehet egy tétel a Sennheiser HD595 is, vagy Audio Technica ATH-AD 700. Leírások alapján én a legutóbbit venném, ezek közül egyiket sem hallottam még. argep.hu, mindegyikre rá tudsz keresni, mindegyik 40 alatt van.
(#14008) bandras0226 válasza Dave™ (#14007) üzenetére

Az a helyzet hogy csak a HD555/595-öt próbáltam,ezek kényelmesek voltak és a hangjuk is tetszett.
Vásárlás előtt mindenképpen ki szeretném próbálni,ezzel csak annyi a probléma hogy Győrben kevés üzletben van rá lehetőség és a választék is elég kicsi
.
Mindenesetre körülnézek hátha van valahol az általad említettek közül próbadarab.
Köszi a segítséget! 

Szevasztok,
A komoly high-end fejhallgatókkal volt már valakinek dolga?
Grado RS1, RS2, GS1000;
Denon D5000, D7000;
Ultrasone Edition 8 és 10;
Filmnézéshez és zenehallgatáshoz kell. A rendszer egy H/K AVR760 és ÍJBL Array 1400.
Az egyetlen szempont a mahagóni kagyló kialakítás.
Köszönöm szíves visszajelzéseteket.
HAF 932, HD4890VaporX2, GAEX58UD5, i7920 2,66Ghz, CM SilentPro 600 W, X-Fi XtremeGamer, CSX 2 x 2048DDR3, WD Caviar Green 1Tb, TP-LinkWR1043ND, Razer Mantis Control+G1, Samsung 970P

Szeretnék segítésget kérni fejhallgató vásárlásában.
Karácsonyi ajándék lesz.
Nekem van egy Technics RP-F600-as 100%ig elégedett vagyok vele. 15k huf volt 1 éve kb.
Hasonló árban és minőségben keresek fülest.
Panasonic termékek előnyben.
Előre is köszönöm a segítséget.

Szerintem felejtsd el a Panasonic termékeket fejhallgatók esetében. AKG, Sennheiser, Beyerdynamic, Audio Technica. Meg a Superlux lenne még jó választás, csak ott hozzáférési problémák vannak. AKG K512/K514 pl., Creative Aurvana Live ha zárt kell, Sennheiser HD 428 stb.
(#14012) baluka26 válasza Il Dottore (#14009) üzenetére
Szia!
Itt olvasgass utána!
Magyarországon nemigen van tapasztalat ezekkel a fejhallgatókkal 
Ha már ezek között nézegetsz, erre is vess egy pillantást: Audez'e LCD2
[ Szerkesztve ]
As the window open, I release everything that corrode inside of me.

Sziasztok, megkaptam a K240 Monitort, es azt kell mondjam, meg igy "underpowered" (erosito nelkul) modban is remekul szol! Egyelore csak szamitogeprol hallgattam, gondolom a telefonomrol viccesebb lesz, de nem is arra vettem.
Mindenesetre

diszko: http://mixcloud.com/trnx
(#14014) Il Dottore válasza baluka26 (#14012) üzenetére

Remek.
Köszönöm.
Valóban MO-n semmi nincs ilyesmiről.
HAF 932, HD4890VaporX2, GAEX58UD5, i7920 2,66Ghz, CM SilentPro 600 W, X-Fi XtremeGamer, CSX 2 x 2048DDR3, WD Caviar Green 1Tb, TP-LinkWR1043ND, Razer Mantis Control+G1, Samsung 970P

Na, ezek szerint hiába a 600 ohm, megbirkózik vele az alaplapi (vagy xonar DG?)
Milyennek találod a HD668B-hez képest? Hol és miben más, jobb/rosszabb?
(#14016) rauschie válasza Il Dottore (#14009) üzenetére

Audio-technika ATH-ESW10JPN is fa borítással készült, ráadásul nem érzékeny annyira a külön fejhallgató-erősítő hiáníára.
(#14017) Il Dottore válasza rauschie (#14016) üzenetére

Kösz, bár ezt szinte sehol nem lehet beszerezni.
Viszont az Audeze van az ebayen Franciaországból elég jó áron. Nagyon jókat írnak róla.

Megbirkozik, de azert erzodik hogy tenyleg kell vmit csinalni, hogy melto meghajtast kapjon 
Kulonbsegek: sokkal kenyelmesebb viselni. Konnyebb is, nagyobb is a hely a fulnek.
Talan kicsit pontosabb, nagyobb a hangter, messzebbrol hallom a hangokat, es jobban erzem a teret vele. A HD668B elonyeit is leirom majd hozza kepest, csak haza kell mennem, hogy egyforma forrason tesztelhessem oket.
[link] valaki erre? 
Egyszerűen nem bírom a K512-t a fejemen tartani, szivacs-moddolást meg nem tudok csinálni, mivel nincs tartalék fülpárnám.

Okés, köszi!
Ez a több a hely a fülnek meglepett, hiszen elvileg szinte ugyanolyan a párna méretre, vastagságra. Tettél zsepit a HD668B-be vagy gyári állapotában van? Majd ha lesz időd, szívesen vennék egy részletes összehasonlítást/beszámolót
Köszi!

Nem tettem zsepit, mert felek, hogy szetfoszlik odabenn az idok folyaman, es szetganyolodik, de egy teszt erejeig lehet hogy megjatszom. Lehet egyebkent hogy csak az erzes mas, mert egyreszt konnyebb a K240, masreszt nem nyomja ugy a fejemre a fulest, mint a Superlux.

Ja akkor ez lesz a gond
Keress rá a zsepire, leírtam hogyan, alulra berakod és kész. Egyrészt nem nagyon foszlik az, mert nincs súrlódás, ha meg mégis foszlana, kiszórod belőle, csere újra és kész. Semminek sem árt. A szorító erő valóban nagy egy picit, ezt írták több helyen, a megoldással egyetemben: picit hajlítgatni kell a pántot, hogy jó legyen. Acél, bírni fogja, egyedül a műanyag bevonó réteg repedhet meg. Ha érzéssel csinálod annak sem lesz baja.

Hát a HD668B -hez már legalább egy mid-fi zsepit kell, hogy tényleg jó legyen. Ebay -en már egész jókat lehet kapni $200 alatt.. 
Komolyabban: Ha szétfoszlik legrosszabb esetben le kell venned a párnát és kisöpörni onnan. Azért ez nem probléma szerintem.
Il Dottore: Tudtommal az LCD-2 -re nagyon sokat kell várni. Csak szólok, hogy ezt is vedd figyelembe, ha számít. Mellesleg asszem nem mahagóni.
[ Szerkesztve ]
M-Stage fejes erősítő eladó: http://href.hu/x/ebx2

Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a fejhallgatóról [link] ? Megér 27 eurot? Előre is köszi.

Szia baluka26!
Bécsben a Klangfarbe nevű boltban 149 €-ért.
149 €x 275= 40975 Ft.
Postaköltségem nem volt mert személyesen vettem meg.....
Tehát akkor kaptam ha jól néztem 3 olcsóbb ajánlatot a 36000 Ft-os cuccnál.
Mindjárt átnézem őket.
A kérdésem az lenne mindenkihez ha esetleg vennék drágább erősítőt akkor a hangkártya minősége nem játszik közre? Vagy akkor is kell hozzá erősebb hangkártya?
Vagy ha megveszem az Audinst HUD MX1 akkor ahhoz nem kell külső hangkártya,elég a belső alap?
Mi van akkor ha veszek egy külső hangkártyát és nem veszek erősítőt?Adtam a szarnak egy pofont ha így tennék?Az gáz úgy?:S
guppy:nem gáz,hogy két különálló cucc lesz a laptopodra kötve ha megveszed a DAC-ot?
Engem lehet zavarna,hogy olyan mint egy karácsonyfa 2 külső cuccal..... 
Dell Inspiron N5010-22 | Sennheiser HD 25-1 II | Audinst HUD MX-1 | Canon Ixus 310 HS | Navon N750 |Microsoft XBOX 360 Kontroller | Nokia 701

Hali!
azt szeretném kérdezni, hogy milyen gamer fülest vegyek ( amind van mikrofon) 10ezer körül. max 15..
a DAC-ot valószínűleg besuvasztom majd az íróasztal alá az indeed erősítő meg sztem kva jól néz ki
,meg egyenlőre nincs is pénzem DAC-ra, vagy ha más nem csinálok nekik 1 dobozt
(az lenne e legalpáribb megoldás)
Az élet olyan mint a wc-papir, ha egyszer vége van akkor nincs folytatás . . .
(#14028) p_adam válasza Il Dottore (#14017) üzenetére

Ortodinamikusokat nem olyan könnyű meghajtani, plusz az LCD2 eléggé súlyos, bár általában kényelmesnek találják.
Esetleg a Thunderpants (bár ez DIY munka Fostex T50RP-ből, igaz szépen kivitelezett) eléggé sokféle fából csinálja a készítő, nekem ez a darab kedvencem:
Lavry DA11 -> Gotham GAC3 -> STAX SRM-717 -> Sigma Pro / SR-Lambda Eladó dolgok (gyakran frissül): http://tinyurl.com/43fx7as

Üdv! Nem tudjátok hol lehet sennhesier hd600 -ba hangszórót cserélni???Nagy tesztben elküldtük aza egyik oldalt nagy hangerőnél és basszusnál recseg!! 
Dell Inspiron N5110 -> Foobar2000 -> Audinst Hudmx1 -> Sennheiser HD 650, Sony Xperia™ P ICS 4.0.4 (6.1.B.0.544 ) -> MH1C Smart Headset

Audiopartner (hivatalos forgalmazó) tud segíteni az ügyben, azt hiszem a legjobb hanghoz érdemes párban cserélni mivel többféle széria van belőle.
Lavry DA11 -> Gotham GAC3 -> STAX SRM-717 -> Sigma Pro / SR-Lambda Eladó dolgok (gyakran frissül): http://tinyurl.com/43fx7as
(#14031) schawo válasza Il Dottore (#14017) üzenetére
Audio Technica ATH-W1000? Ebayen rendszeres vendeg.
Arduino Due 17k itt: bit.ly/V1O8M2 || Wanted Good Woman. Able to wash, cook, sew, dig worms, clean fish. Must have boat and motor. Please send picture of boat and motor.

Köszi!Nem tudod kb mennyibe fáj???
Dell Inspiron N5110 -> Foobar2000 -> Audinst Hudmx1 -> Sennheiser HD 650, Sony Xperia™ P ICS 4.0.4 (6.1.B.0.544 ) -> MH1C Smart Headset

Valaki már cserélte itt korábban, szerintem csörögj rájuk vagy írj nekik emailt.

Rendben. köszi a segítséget.Majd írok nekik.remélem nem lesz annyira sok. 
Azért számítsd egy szebb összegre, ha a fülpárna is 5-6 ezer pénz 
balazsbük: Szerintem ne vegyél csak erősítőt, bár szerintem laptop kimenete erősítőre kötve jobb, mint simán azt használva, mint simán a laptop kimenet. Viszont a hangkártyám nélkül nem annyira jó, csak simán erősítve. Vegyél egy ilyen erősítő-dac kombót, mint az Audinst, árban, szolgáltatásokban, kányelemben ezzel jársz szerintem a legjobban.

Baluka26:
Oks ezt értem és pl egy ilyen kombónak a tulajdonságai és a teljesítménye olyan vagy hasonló mintha külön lennének csak épp egy "készülék"?
Dell Inspiron N5010-22 | Sennheiser HD 25-1 II | Audinst HUD MX-1 | Canon Ixus 310 HS | Navon N750 |Microsoft XBOX 360 Kontroller | Nokia 701
Fogjuk rá 
Tulajdonkeppen igen.
Arduino Due 17k itt: bit.ly/V1O8M2 || Wanted Good Woman. Able to wash, cook, sew, dig worms, clean fish. Must have boat and motor. Please send picture of boat and motor.

Ó jaj, itthon (ALC1200) viszont nagyon kellemetlen lett a hangja...
Van néhány frekvencia ami egyszerűen torz! Betudom ezt most a hangkártyának, de az ünnepek alatt megpróbálom minél több helyen letesztelni. Nagyon remélem hogy a meghajtás hiánya ami ezt okozza, és nem hibás a füles (de miért lenne már az).
Hartyas, muanyag hang?

Baluka26:: te mondod fogjuk rá és Schawo mondja,hogy Tulajdonképpen igen. Tehát valami eltérés mégiscsak van csak az nem jelentős különbségű ha jó minőségű combós cuccot veszek? 
Kulon-kulon szelesebb palettan mozognak a termekek. Ez azt jelenti, hogy sok penzert (hatar a csillagos eg, akar milliokrol is beszelhetunk) kulon egysegkent magasabb minosegu termeket is lehet kapni. De alacsonyabb kategoriaban (50k es alatta) jellemzoen jobb szokott lenni a kombo.
[ Szerkesztve ]
Ha veszel 20ezerért egy DAC-ot és egy erősítőt nem fogsz olyan jót kapni mint az Audinst, de ha megtoldanád még az Audinstot egy 20ezres erősítővel sokkal jobbal végeredményt kapnál.
Tehát 35ezerért így jössz ki a legjobban szerintem.
szerk: Schawo, sikerült ugyanazt leírnunk. Pillants rá a püidre 
[ Szerkesztve ]

És van valakinek tapasztalata Ilyen combós cuccokkal?
Érdekelnének tapasztalatok hátha okosodom abból is.
Tehát ha veszek egy jó minőségű erősítő-DAC combós cuccot akkor nem gyengül a minőség rovására az,hogy nincs külön mindegyik?????

Ha a xonar-al jó volt, akkor nyilván az integrált gyenge hozzá. Nem is csoda, mégis csak 600ohm
Tuti jó lesz az erősített forrással.

Ezt most értehetően leírtad csak nekem kicsit kínai kicsit érthetőbben nem lehetne? Tudom,hogy ez is az csak nekem nem mert nem értek hozzá.....
Ha erositoje, DAC-ja, es hosszu comboja is van, akkor nem fogod megbanni, olyat nekem is kuldhetsz 
Az nem art neki, hogy egybe van, es meg a kabelt is megsporolod.

Az átlátszó szöveget nem értem :S

Nem Xonarral volt jó, hanem másik integrálttal (munkahelyi HP desktop, fogalmam nincs milyen chip ).
Most egy Infrasonic Quartetre licitálok épp. Rákötöm a kimeneteire a K240-t és a HD668B-t és tesztelek nektek 
schawo: Igen a hártyás hang is igaz kicsit, de a fő baj bizonyos frekvenciák totális eltorzulása. Pl. a robajszerű snare doboknál, vagy pl. a Bocelliben az üstdob is rendesen elkezd recsegni. Jobban nem tudom elmondani...
[ Szerkesztve ]