2013. május 25., szombat

(#34001) contaxg válasza p_adam (#33961) üzenetére

contaxg
(PH! addikt)

A DT770-hez hihetetlenül nem kell erősítő!
Egy iPodból amit kihoz, az valami eszméletlen. De egy picit jobb forrásnál már jobb pl. a DT990. A dobozán is rajta van: MP3-hoz, házi sztereóhoz ajánlott.

[ Szerkesztve ]

I’m fresher than a motherf.... *-* Bazárok (amikor bezárok) http://goo.gl/HZCCn

(#34002) Deadzone41 válasza SkyLaci (#33996) üzenetére

Deadzone41
(őstag)

5000 forintos fejhallgatóktól kényelmet, tartósságot pláne hangminőséget nem lehet elvárni. szerintem simán megéri beruházni egy 10-20 ezresre ami hosszú éveken át kiszolgál. persze ha nincs többre igényed/pénzed vehetsz olcsóbbat is, de szerintem itt nem nagyon van tapasztalat ezekkel a fejhallgatókkal hogy segítsünk a választásban.

konkrét márkát se nagyon tudunk ajánlani mert elég nagy a szórás gyártókon belül is, a hangzatos nevek általában szemetet gyártanak az olcsóbb kategóriákba.

[ Szerkesztve ]

(#34003) DBAtti válasza SkyLaci (#33996) üzenetére

DBAtti
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Az igaz, hogy sokan errefelé nem foglalkoznak ezzel a kategóriával. Én is kíváncsi lennék egy nagyobb összehasonlításra olcsóésjó termékek kapcsán, csakhogy erre nem akaródzik pénzt áldozni egy meglévő jobb minőségű rendszer mellett, ezért nem készül ilyen teszt. Amit megtanultam, hogy ami 1800-2500HUF-ba kerül, ott hangminőségről nem érdemes beszélni, csak arról, hogy szól, és mennyire kényelmes (van nekem is Philips SHP1900-am, vagymi, a létező legolcsóbb, és 10 év után még ma is működik).
Emellett az 1. hsz-ben tényleg ki van emelve, mi az ami ajánlható 10k alatt, én nagy barátja lettem az SHP5401-nek, 5k-ért elég korrekt hangja van, mélyben kicsit szegény, és a pántja kicsi, nagyfejűek hátrányban, de tisztán szól, és nincs brummogás, dübörgés alul. Ha össze akarod hasonlítani, a Senn HD201-nél pl jobb.

Hogy kitérjek a márkákra is:
ez az a kategória, ahol a nagy nevek sem biztosítanak minőséget. A Senn/AKG belépő modelljei nem feltétlenül nyújtanak többet egy Sony/Philips/... márkánál (típusszámokat nem tudnék megjelölni sajnos, neten 50USD alatti kategória besorolás), azért vannak ebben a szegmensben is termékeik, mert sokan megveszik, ha látják az emblémát, és utána el vannak ájulva, hogy vettek 4k-ért egy SENNHEISERT! Tudom, mert én is sokáig vágyódtam anno egy 201 után. De elég egyszer meghallgatni egy komolyabb darabot, és onnantól tudni fogod mi a különbség, és miért nem tud a fórumozók java része segíteni ebben a kérdésben.

[ Szerkesztve ]

"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."

(#34004) Fauno válasza DBAtti (#33997) üzenetére

Fauno
(tag)

Szép kis darab :)
Én jelenleg Sennheiser HD 457-t használok, de magas és középtartományt nem találom rajta, annyira kielégítőnek, de ettől eltekintve remek kis darab.

(#34005) Bodz válasza Deadzone41 (#34002) üzenetére

Bodz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"5000 forintos fejhallgatóktól kényelmet, tartósságot..."
Ez így ebben a formában nem igaz. Vannak roppant kényelmes fülesek 5xxx forintért. A tartósság meg nagyban függ a gazditól is.

[ Szerkesztve ]

Geben HD Audio D2 USB DAC & Digitech Pro Monitor fejhallgató eladó http://t7.hu/0c7c

(#34006) Shufny válasza SkyLaci (#33996) üzenetére

Shufny
(PH! addikt)

Akkor próbáld meg értelmezni, amit írtam. Végképp nem értem, hogy mi a problémád, amikor ajánlottam neked 5000 Ft alatt fejhallgatót. Nincsenek semmiféle értékek, amiket nézni lehet, de ezt is leírtuk több ezerszer. Megbízható márka a nevéből él, így ennyiért nem fog használható fejest adni, mert a legnagyobb szemetet is megvennék tőle.

Kizárólag lecsúszott fejeseket lehet ajánlani ebben a kategóriában, mint a DT235 volt, vagy az SHP5401. Az utóbbi nyitott, Philips, és viszonylag érzéketlen. Összeszerelési minőségre se az igazi, így nem tudták eladni az eredeti $100 -ért. Legtöbb helyen már nem is kapni.

Viszont nem is értem minek magyarázok, amikor nem vagy hajlandó elolvasni se, amire direkt rákerestem neked.

(#34005) Bodz: "A tartósság meg nagyban függ a gazditól is."
Erre hívtam fel a figyelmet, amire jött a "had várjam már el..." Normális gazdinál csak a kifejezetten ótvar fejesek fognak tönkremenni. Vagy pechesek, de akkor meg bármi.

[ Szerkesztve ]

M-Stage fejes erősítő eladó: http://href.hu/x/ebx2

(#34007) bajnokpityu válasza Bodz (#34005) üzenetére

bajnokpityu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nem 5,inkább 10,de tartósságban pl kemény (volt) a K55ösöm.10évet lehúzott, hol én fejemen CSzünk, hol másén. kóter...

annyira azért nem kényelmes,és hangja is kb az 5-10rugós kategóriába pont beleillik,de tzartósnak tartós.

(#34008) bigmasterg válasza contaxg (#34001) üzenetére

bigmasterg
(PH! addikt)

Hány ohm-os DT770-ről van szó? :U
(Ha jól tudom, akkor ebből is van 250 és 600 ohmos verzió...)

[ Szerkesztve ]

.

(#34009) SkyLaci válasza Shufny (#34006) üzenetére

SkyLaci
(őstag)

oké, köszi, elolvastam

(#34010) Deadzone41 válasza Bodz (#34005) üzenetére

Deadzone41
(őstag)

lehet vannak kivételek, én nem találkoztam még velük. btw ti hogyan küszöbölitek ki hogy a gurulós szék lábával átszánkázzatok a kábelen, esetleg még le is rántsa a fejetekről a fülest? nálam minden napos jelenség sajnos az olcsó fejesek nem nagyon szerették, viszont a mostani akg-m meg az előző tűrte rendületlenül.

[ Szerkesztve ]

(#34011) contaxg válasza bigmasterg (#34008) üzenetére

contaxg
(PH! addikt)

Nekem 32 Ohm-os van, de valóban volt ilyen is belőlük.

Akit érdekel, hogy szól egymás mellett a Beyerdynamic DT235 a Shure SRH240 ellenében (és viszont), az keressen meg priviben.

(#34012) mzso válasza contaxg (#34011) üzenetére

mzso
(senior tag)

Gondolom ez csak Budapestiekre érvényes.

(#34010) Deadzone41

Átrendezés/máshol vezeted el a kábelt. :) Nekem az asztal mögött volt a kábel nagy része a többi meg be volt illesztve asztalon lévő tárgyak közé hogy oldalt legyen és ne legyen utban, az asztal előtt csak egy kicsi lógott ki. Spirál kábellel nincs ilyen azt inkább nyújtani kell :DDD

[ Szerkesztve ]

(#34013) SOAD19 válasza Deadzone41 (#34010) üzenetére

SOAD19
(őstag)

Nálam az asztal, fal felőli részén jön fel a kábel (a fejes kis tartó doboza is fent van a monitor mellett és ott pihen a fejes) és csak annyi kábelt húzok fel, ami elegendő, így nem nagyon van esély, hogy átguruljak rajta, bár az is igaz, hogy nem szoktam rallyz-ni ide-oda a székkel. Ha távolabbra kell mennem, akkor fejes le és ...

[ Szerkesztve ]

Eladó: Heavy Tools pulóver, Kipsta hosszú ujjú aláöltözék felső (S-es): http://href.hu/x/iimy

(#34014) guppy válasza Deadzone41 (#34010) üzenetére

guppy
(őstag)
LOGOUT blog

a kábelét ne hagy lelógni a földre, hanem dobáld fel a szék kartámaszára.

mzso - attól h nem vagy pesti még fel tudsz menni pestre(buda)...

[ Szerkesztve ]

Az élet olyan mint a wc-papir, ha egyszer vége van akkor nincs folytatás . . .

(#34015) farkasd

farkasd
(újonc)

sziasztok,
4 fejhallgató között gondolkodom, ehhez kéne egy kis segítség. főleg utcai zenehallgatásra használnám. az opciók:
www.sony.hu/product/hpo-classic/mdrpq2z.ae
www.philips.hu/c/fejhallgato/sho9567bk_10/prd/
uk.akg.com/product-detail-2821/q-460.html
és végül: beats by dr dre studio/solo.
kényelem, minőség, strapabíróság, igazából minden szempont érdekel. köszi

[ Szerkesztve ]

(#34016) SOAD19 válasza farkasd (#34015) üzenetére

SOAD19
(őstag)

A minőség alatt - csak sejtem - hogy nem a hangminőségre gondoltál. ;]

Eladó: Heavy Tools pulóver, Kipsta hosszú ujjú aláöltözék felső (S-es): http://href.hu/x/iimy

(#34017) farkasd válasza SOAD19 (#34016) üzenetére

farkasd
(újonc)

anyagminőség ( kezdve a nyikorgó alkatrészektől a fülpárna borításon át a jack rögzítésig), hangzás

[ Szerkesztve ]

(#34018) Tomi_Sci válasza Deadzone41 (#34010) üzenetére

Tomi_Sci
(senior tag)
LOGOUT blog

Téged sem szabadna fejhallgatók közelébe engedni ;]

Ironclad extrémsport kesztyű eladó: http://href.hu/x/j9wy

(#34019) contaxg válasza farkasd (#34015) üzenetére

contaxg
(PH! addikt)

Koss PRO DJ100? Ez még jól is szól.
A Audio-technika WS55 sem rossz, de ez már inkább bass heavy cucc.

[ Szerkesztve ]

(#34020) ntomka válasza farkasd (#34015) üzenetére

ntomka
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

UH: "A tükörsima és fényes felszínű fejhallgató kialakítása méltó a hangzás minőségéhez". Minden előítélet nélkül, de a marketing néha túl messzire megy. :)

ツ Headphones on - World off || Prohardver! Eszközök a webstore-ban: http://goo.gl/NYgIE

(#34021) farkasd válasza ntomka (#34020) üzenetére

farkasd
(újonc)

nem pont erre gondoltam :D de az mondjuk plusz pontnak számít, ha nem nyikorog

(#34022) bigmasterg

bigmasterg
(PH! addikt)

K500 bal oldalát teljesen szétszedtem, majd összeraktam.
Hajszálat nem találtam (meghallgattam szétszedve is, akkor már nem volt torzítás), most összeraktam és szintén nem torzít.
Szétszedéssel - összerakással azért szenvedtem egy darabig.
Majd rakok a szétszedett állapotról képet.
p_adam, szakibá... köszi a segítséget..

.

(#34023) mzso válasza guppy (#34014) üzenetére

mzso
(senior tag)

Drága dolog az hallgatózáshoz. (Mivel semmi dolgom nincs ott)

(#34024) guppy válasza mzso (#34023) üzenetére

guppy
(őstag)
LOGOUT blog

de ha 50k körüli összeget el akarsz költeni mondjuk egy DT770-re akkor lehet nem hülyeség ;)

Az élet olyan mint a wc-papir, ha egyszer vége van akkor nincs folytatás . . .

(#34025) mzso válasza guppy (#34024) üzenetére

mzso
(senior tag)

Ez igaz, de nem véletlenül vettem 16k Superlux-ot. És az is fájdalom küszöb környéki volt. :(

(#34026) maccc16 válasza mzso (#33984) üzenetére

maccc16
(újonc)

Én HTC HD7-hez használnám és szeretem az erős mélyt, azért esett rá a választásom, meg 4 ezerrel olcsóbb is végtében :)

(#34027) szakibá... válasza bigmasterg (#34022) üzenetére

szakibá...
(senior tag)

Szívesen. Azért én még kíváncsi volnék annak a középső akusztikai elemnek a hatására, amit kiszedtél belőle, ha még nem dobtad el.

(#34028) Ba cy lus válasza contaxg (#34001) üzenetére

Ba cy lus
(PH! addikt)

Pedig azért igencsak kihozza a források közti különbséget.

Én még mindig nem tudom eldönteni, melyik a valós hangkaraktere. :N
Az erősítőmről és CD-lejátszómról teljesebb magasban (többnek nem több), mélyben egyértelműen több (biztosan nem a cd-lejátszóm miatt), és nagyon jó dinamika, de a több mély miatt a közép jobban háttérbe szorul. A Xonar DG-ről pedig úgy tűnik, hogy hiányoznak a sávszélek. Több a közép, de szinte semmi dinamika (hiába tekerem feljebb a hangerőt, csak kiabálós lesz, mint amikor egy kis teljesítményű cucc erőlködik) relatíve, vékonyka megszólalás, a tere is beszűkültebb, faragatlanabb hang, összességében azonban ez a kiegyensúlyozottabb a mély-közép-magas arányokat tekintve, bár ettől még nem jobb, mert ettől még nem ez a hallgathatóbb, továbbá hiányoznak a sávszélek, hiányzik a dinamika.

[ Szerkesztve ]

(#34029) fi:zi'k válasza bigmasterg (#34022) üzenetére

fi:zi'k
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem már meg se köszönöd?! :O

-Milyen fejhallgatót vegy... -K1000!!! -De.. -Nincs DE! ►►tinyurl.com/fizikbazaarjai◄◄|►►Telefonszám adatlapon!◄◄|►►Ha 24 órán belül nem válaszolok, írj bátran újból, mert lehet privátkorlátba ütköztem◄◄

(#34030) ntomka válasza fi:zi'k (#34029) üzenetére

ntomka
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

És akkor én mit mondjak? Én vettem észre, hogy rezeg! :O ;]

ツ Headphones on - World off || Prohardver! Eszközök a webstore-ban: http://goo.gl/NYgIE

(#34031) PuMbA válasza Audison (#33687) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

:K , a dinamika mellett nekem sem tetszik az "elektronikusra váltás" (főként popban, de a rockban se jó annyira helyzet). Annyi effekt meg kompresszió van már mindenen, hogy semmi sem hasonlít az "igazi hangzásra". Mondjuk már az Auto-Tune előtt is voltak szép számmal vokál effektek - meg EQ-zták meg kiemelős vokál mikrofon stb. - , de azok nem alakították robotokká az énekest (kivétel az extrém vocoder-es eseteket). Néha van olyan, hogy elegem van minden effekt fosból :DDD aztán ilyen régebbi koncert felvételeket hallgatok felüdülésként YT-on. Manapság is miket lehet csinálni koncerten: benyomják ugyanúgy Pro Tools-ba azokat a plugineket/effekteket amiket használtak a CD-n aztán ugyanúgy szól élőben minden.

[ Szerkesztve ]

(#34032) bigmasterg válasza szakibá... (#34027) üzenetére

bigmasterg
(PH! addikt)

[link], [link]

Valamelyik fiókban megvan még, majd lehet meghallgatom megint...

(#34029) fi:zi'k: [link] :P

.

(#34033) contaxg válasza Ba cy lus (#34028) üzenetére

contaxg
(PH! addikt)

Leírásod alapján arra tudok következtetni, hogy az erősítőd és a CD játszód pár klasszissal jobb, mint a Xonar kártyád. De gondolom ez is kevés a teljes sikerhez, mert feltehetően borult a rendszered színergiája ezzel a fejessel. :O

[ Szerkesztve ]

(#34034) PAtr0n válasza ntomka (#33981) üzenetére

PAtr0n
(senior tag)

Értem, köszi! ;)

Leginkább elektronikus zenét hallgatok, és inkább zártra gondoltam.

"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"

(#34035) bigmasterg

bigmasterg
(PH! addikt)

A feljebb ígért képek.

K500 szétszedve : [LINK]

Nagyban is meg lehet nézni a képeket, csak a sarokban lévő nagyítóra kell kattintani...

[ Szerkesztve ]

.

(#34036) Ba cy lus válasza contaxg (#34033) üzenetére

Ba cy lus
(PH! addikt)

Ezzel együtt (ja meg azzal, hogy van némi alapzaja, de ez amúgy hangfalnál is van) is jobb hallgatni a cd + erősítőről: jóval kiforrottabb, magabiztosabb hang, csak ne lenne a lézer gyenge. :O

Egy jobb fejhallgató erősítőről, dac-ról azért majd igyekezni fogok meghallgatni a jövőben, az fix, hogy a xonar messze nem hozza ki a fejhallgató valós tudását. Amikor a telefonomról hallgatom vele a bartók rádiót, arra jobban felkapom a fejem. :)

[ Szerkesztve ]

(#34037) Bodz válasza Ba cy lus (#34036) üzenetére

Bodz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egyébként neked tetszik a 770-ben a kék szín? :D

Geben HD Audio D2 USB DAC & Digitech Pro Monitor fejhallgató eladó http://t7.hu/0c7c

(#34038) Ba cy lus válasza Bodz (#34037) üzenetére

Ba cy lus
(PH! addikt)

Nekem a kék a kedvenc színem, ezzel együtt sem tudok igazán megbékélni vele.
Először mikor megvettem, csak néztem: "...ezek valami bóvli hamisítványt hoztak nekem?". :D Nem tudtam, hogy kékkel jelölik a 32 ohm-os verziókat. :)

(#34039) contaxg válasza Ba cy lus (#34036) üzenetére

contaxg
(PH! addikt)

Milyeb CD játszód van?

Szerintem a DT770 legnagyobb érdeme az, hogy képes viszonylag olcsó de tisztességes forrásról is jól zenélni.

(#34040) Ba cy lus válasza contaxg (#34039) üzenetére

Ba cy lus
(PH! addikt)

Proton AC-420, egy ezeréves darab, amibe már nem kapni lézert. :O

Szerintem a DT770 legnagyobb érdeme az, hogy képes viszonylag olcsó de tisztességes forrásról is jól zenélni

Lehet, de mégis lényeges előrelépéseket lehet tenni, ha jó cuccot teszel elé. A hangfalam esete az még ilyenebb. A NAD C315-ről is zenélt, aztán erről az erősítőről egy új szintre emelkedett. Pedig még ez sem a vége. Persze a hangfaltól is létezik jobb hangfal.

(#34041) Avalon válasza fi:zi'k (#33962) üzenetére

Avalon
(tag)

Igen, munkahelyen használnám, de nem ütvefurót kell kizárni, hanem a szokásos irodai zajok. Beszélgetés, etc...
Erősítő most nincs, de mint említettem, később lehet ez módsoulni fog, és lesz. Persze ha a nélkül nem használható, akkor nem jó megoldás.

(#34042) Avalon válasza Deadzone41 (#33960) üzenetére

Avalon
(tag)

Egyenlőre alaplapi meghajtást kapna, laptophoz kellene. Később ez változhat. Milyen rendszert tudnátok ajánlani? Merre tudok utánanézni/olvasni?

(#34043) contaxg válasza Ba cy lus (#34040) üzenetére

contaxg
(PH! addikt)

A Beyerdynamic DT770 (32Ohm) szerintem pont az a darab, ami képes akár egy jó alaplapi kimenetről is, hosszan hallgathatóan és jól muzsikálni. Erre eddig (a nem túl nagy gyakorlatomban) még egy füles volt alkalmas, a Shure SRH840. De nekem az nagyon ipari cucc.

(#34044) Ba cy lus válasza contaxg (#34043) üzenetére

Ba cy lus
(PH! addikt)

Tegnap este még hosszabb ideig hallgattam a cd + erősítő rendszerről, és meg kellett állapítanom, hogy lényegesen hallgathatóbb, mint a xonar-ról, utóbbiról én nem mondanám hosszan hallgathatónak.

(#34045) contaxg válasza Ba cy lus (#34044) üzenetére

contaxg
(PH! addikt)

Én egy iPodról vagy egy Macbook alaplapijáról hallgatom és OK dolog.
Ennyire rossz lenne a Xonar?? :F

(#34046) fi:zi'k
Bullshit! Múltkor hozott valaki egy MSI subnotit és jobb volt mint a Macbook.
Igaz USB-ről (Win7+Foobar), no de akkor is... :O

[ Szerkesztve ]

(#34046) fi:zi'k válasza contaxg (#34045) üzenetére

fi:zi'k
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ennyire jó az Apple. ;]

-Milyen fejhallgatót vegy... -K1000!!! -De.. -Nincs DE! ►►tinyurl.com/fizikbazaarjai◄◄|►►Telefonszám adatlapon!◄◄|►►Ha 24 órán belül nem válaszolok, írj bátran újból, mert lehet privátkorlátba ütköztem◄◄

(#34047) tiggi

tiggi
(újonc)

Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni fejhallgató vásárláshoz.

- Számítógéphez lenne használva kizárólag, tehát hordozhatóság nem szempont.
- Játék és zenehallgatásra lenne használva, sajnos a zenét nem tudom behatárolni, mert hangulattól függően hallgatok mindenféle zenét.
- Max 20.000Ft lenne rászánva.
- Vezetékes legyen.
- Circumaural.
- Zárt.
- Mikrofon nélküli.

Az elsődleges szempont, hogy minél kevésbé hallatszódjon ki, mert a párom tőlem két méterre TV-zik és nem praktikus, ha mind a ketten halljuk amit a másik néz/hallgat.

Szerk.: Jaj még valami, ha lehet fej mögöttit szeretnék(ha fejhallgatóból van ilyen).

[ Szerkesztve ]

(#34048) baluka26 válasza fi:zi'k (#34046) üzenetére

baluka26
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jó az, cak azt nem tudom, hogy mire? :F ;]
tiggi: Alaplapi hangkártyáról?
Ott az első hsz, tele van 20k alatti fejesekkel, de valamelyik zárt uperlux, SRH240 vagy SRH440, ha az még belefér.

[ Szerkesztve ]

As the window open, I release everything that corrode inside of me.

(#34049) Cola111 válasza tiggi (#34047) üzenetére

Cola111
(fanatikus tag)

Szia, nekem ma hozta meg a postás: reloop rhp-10. eszméletlenűl szép és jól szol, én csak ajánlani tudom :)

(#34050) Ba cy lus válasza contaxg (#34045) üzenetére

Ba cy lus
(PH! addikt)

Nem tudom, mindenesetre amivel csak lehetett javítani a hangon, azt mind megtettem, mármint foobarban.
Túlságosan elölről szól minden, a hangszerek picik, sokkal kevésbé hiszem el, hogy valóban mondjuk csellót hallok, az egész úgy nincs megfogva. CD + erősítőnél viszont nagyon jól kézben tartja a dolgokat, egyben van a zene, sokkal jobb a tér, a hangszerek, tényleg mintha ott lennének; amikor belecsapnak a húrok közé, akkor annak van nyomatéke, és nem erőlködik. Képes elragadni, van érzelmi töltet. Egészen más szint tehát. Nagyon meghálálja a jobb cuccot. Dehát miért ne tenné? :F

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.