2013. május 24., péntek

(#1001) Messa válasza Akheron (#1000) üzenetére

Messa
(tag)

Köszi a gyors választ!

Számomra biztos javulást hozna mert eddigi füleseim;)anasonic(valami 2000ftos),Sony(4000körüli) és most egy 3200Ftos Genius,tehát gondolhatjátok,hogy mennyire értek ezekhez az 5-6 számjegy árú fülesekhez:),de akkor a kérdésem továbbra is nyitott várok minden javaslatot ,véleményt. Igazából az érdekel,hogy megér-e az az ''5.1'' 10000k-t,mert a mostani fülesem még működik :DD

Time is the fire in which you'll burn.

(#1002)

(újonc)

Győrieknek!
Az Árkádban a Saturn nevű műszaki áruházban elég nagy választékban vannak fejhallgatók, és ki is lehet őket próbálni. Főleg Sennheiserből láttam sokfélét, de volt ott AKG, Sony, Panasonic, Thomson stb.

(#1003) cousin333 válasza Messa (#1001) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem egy jobb sztereo fülessel ugyanolyan jó térhatást tudsz produkálni, pláne, hogy az embernek általában csak 2 dobhártyája van. Ha elfordítod a fejed, akkor - a ''rendes'', 5.1-es hangfalakkal szemben - a fejhallgató a fejeddel együtt elfordul, ami semmivel sem tesz lehetővé jobb térérzetet, mert ugyanazt fogod hallani a mozdulat után is, ugyanonnan. Másrészt, gondolj bele, hogy adott összegből jobb minőségű hangszórókat lehet kapni, ha csak 2 darabot veszel, mintha 4-5-öt...

Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato

(#1004) Akheron válasza cousin333 (#1003) üzenetére

Akheron
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintem is jobb választás egy azonos árú sztereó. :B

"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah

(#1005) Messa válasza cousin333 (#1003) üzenetére

Messa
(tag)

Hm nagyon elgondolkodtató,de jogos amit írtál én magam is hasonló véleményen lennék,csak gondoltam a Zalman nem ad ki nagyon gagyi cuccot a kezéből,még akkor sem ha nem az a főprofilja ezért gondoltam erre a beruházásra. Zalman hütés eddig mindíg bevált,de akkor a fejhalgató lehet, hogy nem akkora csoda.

(#1006) bossie

bossie
(újonc)

hy all! Sennheiser pc 130 vagy pc 150 ről mi a véleményetek, érdemes e venni ? Játékra kell! Mennyiben különbözik, tér el a pc 160 / pc 160 sk fülesektol, vagy inkább ezeket érdemes szóba hozni? Icemat Siberia is biztos nagyon jó, de a mikrofontja nem vmi jó, úgy tapasztaltam mások felol... bár lehet csak az a darab volt ilyen. Szal HELP me!

(#1007) Nagy_Matessz válasza Messa (#999) üzenetére

Nagy_Matessz
(fanatikus tag)

Szevasz nekem iylen fülesem volt 1 évig, jo kis füles ha 5.1es hangkarid van hozzá, 2.0asnál eléggé értelmetlenné válik szerintem.
3 kimenete van tudniillik :)
Vélemény? Kegyetlen basszus, igaz nagyon kihallatszk ha pl otthonra tervezed, mp3 playerhez meg nem nagyon ajánlom mert nem hajtja meg, ehhez egy 5.1es hangkari vagy vmi erösitö passzol vagyis emellé :)
Remélem vmit segitett

Kell egy kis pénz? Dolgozz velem

(#1008) Nagy_Matessz válasza Messa (#1001) üzenetére

Nagy_Matessz
(fanatikus tag)

Nem ! tök felesleges, szerintem , mert pl nekem sb audigym van és elis adom mert kb 2.0aba megy most igy minden, hangkari eröitö rajta meg 4 hangfal szoval kihasználatlatn , meg uj lap miatt abban Soundstorm 5.1 van ugy hogy
Ha vkit érdekel szoljon , püben

(#1009) kevin.1

kevin.1
(lelkes újonc)

Van egy egyszerü kis Genius mikrofonos füllhalgatóm.
1 éve vettem, kb 2.000 ft volt, azóta 15x leesett, rá is léptem néhányszor.

A hangzása még most is jobb, mint a (teljesfüles) Panasonic fülhallgatómé, és a fülem sem fájdul meg tőle.

[Szerkesztve]

(#1010) cousin333 válasza bossie (#1006) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

No igen, de amint írtad is, nem ez a fő profilja, másrészt a Zalman procihűtők a léghűtők legdrágább mezőnyébe tartoznak, ez viszont a fülesek közötta középkategória alja. Olyan ez, mintha 2000Ft-os Zalman procihűtőt vennél... Ja, hogy olyan nincsen? Na látod! (Ha mégiscsak lenne, akkor sem bíznék benne)

Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato

(#1011) Messa válasza Nagy_Matessz (#1007) üzenetére

Messa
(tag)

Köszi a véleményt. Soundblaster Audigy-re kötöm,tegnap vettem egy ilyen fülest hétvégén kiderül,hogy milyen :DD ,az meg ,hogy kihallatszik nem zavar,mert a szobám bazi nagy és nem zavar senkit :))

(#1012) Nagy_Matessz

Nagy_Matessz
(fanatikus tag)

De milyen fülest? Zalmant? :) ha azt egs, 5.1ebe használd akkor zorall, nagyon durva a cs :) meg cod 2 vagy mohaa :) meg audigy jo kis kari, csak háát most két 5.1 az meg butaság :)

(#1013) cousin333 válasza Nagy_Matessz (#1012) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Arra érted, hogy az alaplapon is van integrált 5.1? Azért egy Audigy ''enyhén'' jobb. Például nem hallatszik a fülhallgatómban, amikor töltök egy oldalt :).

(#1014) scabi78

scabi78
(tag)

Sziasztok!

Szeretnék venni a pc-hez egy fülhallgatót, de olyat ami elég jól visszaadja a basszust.
Nézegettem sok helyen, talán a KOSS UR-20-t választom, de ha tudtok jobbat, akkor légy szíves szóljatok.

KOSS-UR 20:

-Hi-Fi sztereó hangközvetítő, kétrétegű mágnessel és 16 mikrométer vastagságú Flexibilis, állítható fejtartó, amely lehetővé teszi, hogy a tartópántot optimális helyzetbe állítsa a fejtetőn
-Különösen ajánlható DJ-knek és hang-technikusoknak
-Kitűnő formaterv és jól illeszkedő fejtartó pánt

Műszaki adatok:
- Frekvencia-átvitel: 30-20.000 Hz
- Impedancia: 32 Ohm
- Névleges érzékenység: 97 dB/1 mW
- Csatlakozó dugasz: 3,5 mm, sztereó, aranyozott
- Átalakító: 6,3 mm-es adapter
- Összekötő kábel: 2,4 m hosszú, kettős erű

Mondjatok véleményt. Köszi

Tiszta Windows, rendes ház!

(#1015) zeorsdfd

zeorsdfd
(senior tag)
LOGOUT blog

Sony MDR EX71SL füles eladó.
Basszus? Frekvenciaválasz: 6 Hz - 23 kHz

Típus: intraaurális
Névleges impedancia: 16 ohm
Érzékenység: 100 dB
Kábelhossz: 0.5 m + 1 m (kiegészítővel)
Csatlakozó: 3.5 mm jack
Súly: 4 g

Csak annyira lett felbontva a boltban, hogy betegyék a garit, vissza lett ragasztva, és mindez tegnap. Tehát még 364 nap van hátra.

Ja, 9000 Ft.

andras_pal@yahoo.co.uk

(#1016) cousin333 válasza scabi78 (#1014) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát, sokféleképpen értelmezik a frekvenciaátvitelt, de a konkrét értékek nem túl meggyőzőek. 30Hz az sok, pont rendes basszusod nem lesz.

Árat nem írtál, de ha szereted a basszust, akkor próbáld ki valamelyik Sennheisert.

[Szerkesztve]

(#1017) ritkamadár

ritkamadár
(kvázi-tag)

Hahó újra itt vagyok, hát nem lett hd202-sem. Sajna nem volt a zaj azon üzletébe ahova mentem. :(( De talán jobb is, mert átgondolva inkább lehet veszek egy hd555-öt... :DDD Kérdés Audigy 2-vel ki lehet hajtani a fülest rendesen? :R

[Szerkesztve]

(#1018) ZakRob válasza scabi78 (#1014) üzenetére

ZakRob
(senior tag)

Sennheiser HD202-ben van basszus nem kevés, főleg egy jó hangkártyával.

(#1019) Nagy_Matessz válasza zeorsdfd (#1015) üzenetére

Nagy_Matessz
(fanatikus tag)

nekem ugyan ez van csak mdr ex81sl :) és 9kba vettem

(#1020) Nagy_Matessz válasza cousin333 (#1013) üzenetére

Nagy_Matessz
(fanatikus tag)

De miért neked Soundstormos 5.1ed van?

(#1021) cousin333 válasza Nagy_Matessz (#1020) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem: SoundMAX Integrated Digital HD Audio (Asus M2N-E alaplap)
Ettől függetlenül áll, amit írtam az Audigy vs. integrált hangkártya témában.

(#1022) Akheron válasza ritkamadár (#1017) üzenetére

Akheron
(senior tag)
LOGOUT blog

A HD 555-tel kapcsolatban esetleg érdemes lehet figyelembe venni:
- nem épp a basszusáról híres, és úgy hírlik, hogy rockzenére és hasonlóan dinamikus zenékre kevésbé alkalmas (persze valószínűleg azokhoz is jobb a HD 202-nél)
- a fülpárnái könnyen koszolódnak, szöszölődnek, zsírozódnak :)

Amúgy mennyibe kerül a Zaj-ban a HD 555? :B

"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah

(#1023) Nagy_Matessz válasza Akheron (#1022) üzenetére

Nagy_Matessz
(fanatikus tag)

20k 25k vagy több, vaterán nézz körül vagy itt phn, de vaterán láttam egyet 18ba :) garival amugy meg szerintem felesleges ilyenre ilyen sokat kidobni, vegyél egy hd 202öt Vándorban 5300 ft és ök adnak 2 év garit :) Zaj 10k alatt semmit max 3 nap :) ennyit a zajról

(#1024) cousin333 válasza Akheron (#1022) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

És a fejet is szoríccsa :) :(((
Legalábbis az enyémet biztos, pedig nem nagy...:)

[Szerkesztve]

(#1025) scabi78 válasza cousin333 (#1016) üzenetére

scabi78
(tag)

szia!

a koss ur-20 7300 pénz

Sennheiser nincs az e-digitalnál. vidéki vagyok, e-digitáltól akarok venni.
esetleg műszaki adatban milyet nézzek? nem értek hozzá...

köszi

(#1026) Tithian válasza Akheron (#1022) üzenetére

Tithian
(őstag)

Ahol kapható és nem is drága: Briver - 20.5K.
Szerintem megéri (ilyenem van).
Szimfónikus metál a kedvenc műfajom, kellemesen szól ezen is, persze a méretes KSI hangfalakon más, de a magasakat nagyon jól kihozza, basszus pedig van benne elég (nem mélynyomó, de élvezhető benne mindenféle emberi [hörgésmentes] zene). Egy év után még nem kellett mosni/cserélni a párnáit, dinamikus zenére szerintem jó. Durván 60 centi a fejem körmérete, maxra kihúzva így kényelmes, több óra viselet után is. De hisz erről már írtam a topikban :)

</örök nyugalom> Mottó: "Te nem vagy én, ezért ..."

(#1027) Akheron válasza scabi78 (#1025) üzenetére

Akheron
(senior tag)
LOGOUT blog

Ezt nem láttad még?
[link]

Én anno vettem egy UR-30-at, de hamar túladtam rajta.

(#1028) Akheron válasza Tithian (#1026) üzenetére

Akheron
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszi, tudom, hogy a Briver-nél a legolcsóbb; az illető figyelmét is erre akartam felhívni, miután leírja az árat. :)

(#1029) scabi78

scabi78
(tag)

Sziasztok!

Vidéki létemre csak az e-digitáltólk vásárolok fülest. Ha vki ért hozzá és van véleménye ezekről, kérem ossza meg velem, hogy a lehető legjobb vásárt csináljam.

Köszönöm!

Panasonic RP-HT385E-S 6.990.-

Meghajtóegység: 40 mm
Impedancia: 22 ohm
Érzékenység: 102 dB/mW
Maximum bemenet: 3000 mW
Frekvenciaátvitel: 10Hz-27KHz
Kábelhossz: 5 m
Tömeg, kábel nélkül: 215 g
Mini csatlakozó: van
Csatlakozóadapter: van
Mágnes típusa: Fe
Csatlakozó (Ag, Ni): Ag

Panasonic RP-HT710E-S 8.989.-

# Meghajtóegység: 50 mm
# Impedancia: 56 ohm
# Érzékenység: 105 dB/mW
# Maximum bemenet: 3000 mW
# Frekvenciaátvitel: 3Hz-27KHz
# Kábelhossz: 5 m
# Tömeg: 225 g

Koss UR-20 fejhallgató 7.290.-

# Frekvencia-átvitel: 30-20.000 Hz
# Impedancia: 32 Ohm
# Névleges érzékenység: 97 dB/1 mW
# Csatlakozó dugasz: 3,5 mm, sztereó, aranyozott
# Átalakító: 6,3 mm-es adapter
# Összekötő kábel: 2,4 m hosszú, kettős erű

(#1030) Akheron válasza scabi78 (#1029) üzenetére

Akheron
(senior tag)
LOGOUT blog

A technikai paramétereket ebben a kategóriában szerintem érdemes teljes egészében elfelejteni, kivéve az impedanciát :) Az a 3 Hz és 10 Hz meg nevetséges szvsz; még 80-100 ezer forintos fejhallgatókhoz sem mindig írnak ilyet az élelmesebb gyártók.

Az biztos, hogy egyik sem fog színezetlenül, transzparens módon, kellő részletességgel szólni - így úgy lenne az igazi, ha ki tudnád próbálgatni őket, hogy mennyire illik a hangzásuk az ízlésedhez és a hallgatott zenékhez, illetve mennyire kényelmes a viselésük.

(#1031) Akheron válasza Akheron (#1027) üzenetére

Akheron
(senior tag)
LOGOUT blog

A KOSS UR-30-ról amúgy itt írtam röviden: [link] (Az UR-20 is ugyanolyan külsőre, csak az nem ''hajtható össze''.)

Egész jól, minőségi terméknek néz ki, és a kényelmes is. :) Ha a Koss UR-20-ról szeretnél még tájékozódni, szvsz azoknál a fórumtagoknál lenne érdemes, akik vásároltak belőle itt: [link]

[Szerkesztve]

(#1032) ritkamadár válasza Akheron (#1022) üzenetére

ritkamadár
(kvázi-tag)

Köszi az infókat, igazán a hd202-nél az zavar amit mások is felhoztak a fül szorítás, időnként fél napokat is rajtam van a füles... :B Zenei ízlésem változó igazából mindent hallgatok kivéve jazz, blues. :U Itt találtam 20 körül: [link], a vándorban is ennyi körül lenne a zajba meg nincs. Sőt van náluk hd202-es is: [link]
Hát nem tudom melyik legyen... :F Lehet veszek egy hd202-est azt, ha nagyon gáz akkor jöhet a hd555. :C

(#1033) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ezt ismeri valaki: [link] ?

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#1034) válasza ritkamadár (#1032) üzenetére

(PH! addikt)

Ha fontos a kényelem és nem sajnálod rá a pénzt akkor sztem vedd a 555öst kapásból.

''A vélemény olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.''-Hal Hickman

(#1035) Xbean

Xbean
(tag)

Sziasztok!
Egy minőségi fejhallgatót szeretnék venni a közel jövőben.
Ehez kérnék egy kis segítséget:
- Első kiszemeltem: [link]
Sajnos angolul nemtudok, így a tesztet sem tudom elolvasni :W
A füles 5.1-es és rezgő basszus van benne ( vki leírná pontosan mi, és mire jó a rezgő basszus hálás lennék) valamint megkapta a Dolby Digital szabványt és erősítő is van hozzá.
Mindez kb. 27k HUF.
Ha tudtok mondani hasonló árban jobbat annak örülnék, a Sennheiser-ről hallottam hogy jó még...

- A fejhalgató fontos hogy kényelmes legyen mert akár órákig is rajtam szokott lenni, valamint: zenére, filmre, játékra, és interneten való beszélgetésre használnám. ( szóval legyen rajta mikrofon ).

A mostani fülesem: Logitech precision gaming headset, ezt szeretném leváltani idén.
Egy X-fi ExtremeMusic-ot is vennék hozzá.

Segítségeteket előre is köszönöm!

[Szerkesztve]

(#1036) peetie1

peetie1
(újonc)

Na, végülis AKG 81 -et vettem a Sennheiser HD 200 helyett. Hát ez valami isteni :) Iszonyatosan jól zár, az alaplapi hangkártya is baromira kihajtja, van benne basszus, magas, minden ami kell, mostmár olyan hangokat is hallok a cs-ben amikről eddig nem is tudtam hogy vannak . hehehe:)) Talán egy kicsit szoros, de simán megszokható.

(#1037) regent

regent
(fanatikus tag)

A nyitott sennheiserekbe, vagy úgy általában a nyitott fülesekbe mennyire hallatszik be a hang? Gondolok itt olyanra, hogy filmet néznék a gépen, miközben szól a szobában a rádió, vagy a TV. Ez nagyon zavaróan behallatszik?
Szemezek egy Sennheiser HD 555-el, de néha szükség lesz a fentebb vázolt helyzetekben is használnom.

[Szerkesztve]

<{Opal}> mert amikor a férfi kódol, akkor csak a férfi van és a kód, olyankor nem kell nő, mert olyankor a nő egy bug, érteitek?

(#1038) Akheron válasza regent (#1037) üzenetére

Akheron
(senior tag)
LOGOUT blog

Kábé teljesen behallatszik minden; szinte semmit sem tompít. Legalábbis az én HD 595-ösömmel így tapasztalom. Nagyobb hangerőn viszont jelentősen enyhül a probléma :)

(#1039) regent válasza Akheron (#1038) üzenetére

regent
(fanatikus tag)

Akkor mégsem ez lesz a megfelelöö a számomra. Ebben az esetben viszont keresek egy jó zárt fülest. Vélemények, tapasztalatok az AKG K271 rööl? Bár ez drágább mint a HD 555-ös.

<{Opal}> mert amikor a férfi kódol, akkor csak a férfi van és a kód, olyankor nem kell nő, mert olyankor a nő egy bug, érteitek?

(#1040) válasza regent (#1037) üzenetére

(PH! addikt)

Hát ha nem hallgatsz semmit csak úgy a fejeden van, akkor kb olyan mintha ott sem lenne. Na jó valamennyit biztos tompít de az minimális.
Viszont ha megy rajta valami zene akkor az elég jól elnyomja a külső zajokat. Persze attól is függ, hogy mennyire hangosan hallgatod. Viszont egy szint után már Te leszel a zavaró tényező mert fordítva is működik a dolog, hangosan hallgatva elég jól kiszűrődik az is ami Te hallgatsz... :)

''A vélemény olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.''-Hal Hickman

(#1041) Zozzant

Zozzant
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok, segítséget szeretnék kérni.
Van egy Sennheiser HD433-as fülesem, és a fülpárna szivacs elkezdett rajta foszlani, jópár éves. Kerestem net-en de sehol nem látok, a HQNEDIS-nél találtam:
[link]
Itt viszont az érdeklődő emailemre elhajtottak, hogy ilyenjük nincs... no comment
Hol lehetne beszerezni?

(#1042) Akheron válasza Zozzant (#1041) üzenetére

Akheron
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha jól tudom, a Basys kft. a hivatalos forgalmazójuk; tőlük elvileg kellene tudni rendelni ilyesmit.

[link]

(#1043) scabi78

scabi78
(tag)

Hali!

Végül vettem fülest. :)) Bementem egy audió-hifi boltba ahol kipróbáltam három db AKG fejhallgatót. Háromféle zenével teszteltük őket és végül az AKG 55-t vettem meg 9000-ért. :DD
Szerintem jó vásár volt ennyi pénzért, szépen, elég mélyen szól egy alap Panasonichoz képest. Kellően van mély és magas egyaránt, sokkal jobban zárja a külső zajt.

Köszönök minden véleményt és tanácsot!

üdv: Csaba

(#1044) Zozzant válasza Akheron (#1042) üzenetére

Zozzant
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi megérdeklődöm náluk. :R

(#1045) Akheron válasza scabi78 (#1043) üzenetére

Akheron
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem akarok előítéletes meg elfogult lenni, de szerintem jobban jártál ezzel az AKG-vel, mint ahogy a fenti Panasonic-kal vagy Koss-sal jártál volna. :B

(#1046) EQMontoya

EQMontoya
(PH! addikt)
LOGOUT blog

sennheiser hd280pro-ról mik a vélemények? 30k egy ilyen, aztán ha ez nem szól jól, akkor kénytelen leszek beyer-t venni 50k-ért (a dt990 tudom, hogy elég jól szól)

Go ahead, tell me your Civic is JDM. :)

(#1047) Daert

Daert
(őstag)
LOGOUT blog

Hali!
Tudna nekem vki mp3 hoz jó fülest ami 5 ropiból kijön?
A régi füldugós szarokkal tele a t@köm,állandóan kiesik és a hangzása sem valami jó.Lehet hogy ortopéd fülem van? :DDD
Amiket kinéztem:
Logitech sports,identity
Koss ksc-11
Melyiket válasszam?
Előre is köszi :R

HP DV6 6150SL#Samsung 128GB SSD#Logitech G9X#Sony MDR-V55#Nikon D5100 18-105mm#Jiayu JY-G3 Smartphone#

(#1048) EQMontoya válasza Daert (#1047) üzenetére

EQMontoya
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezt a kérdést inkább a fülhallgatós toyikban: [link]
Amúgy ebben az árkategóriában sztem sennheiser mx széria, pl mx500 van vmivel 5 ropi alatt emlékeim szerint, de mx450 is megteszi.

Go ahead, tell me your Civic is JDM. :)

(#1049) Akheron válasza EQMontoya (#1046) üzenetére

Akheron
(senior tag)
LOGOUT blog

Itt esetleg olvashatsz néhány véleményt, ha tudsz angolul:
[link]

Az utcai árát ott 80 dollárnak írják. ;)

(#1050) Akheron

Akheron
(senior tag)
LOGOUT blog

A HIFI City apróhirdetései között találtam ezt; talán érdekel valakit valamelyik:

Eladó Fejhalgatók:
-AKG K81DJ 10.000,-
-AKG K250 13.000,-
-AKG K-405 rádió frekis 13.000,-
-AKG T-406 rádió frekis 15.000,-
-GRADO SR-60 (új originál) 29.900,-
-Sennheiser HD 16-20 2.900,-
-Sennheiser HD 40 8.000,-
-Sennheiser HD 410 6.500,-
-Sennheiser HD 420 10.000,-
-Sennheiser HD 520 19.000,-

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.