Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    válasz f4lcon #257580 üzenetére

    Mielőtt ölre mennétek a nagy melegben, innen indultunk:

    A kerékpárt hobbi célokra használnám; barátokkal közösen elmenni egy-egy Velencei-tó körre, vagy esetleg egy több napos Balaton körüli túrára. Időnként pedig városban ide-oda "rohangálni" vele. Gondolom, jellemzően aszfalt (kerékpárút) az útfelület, de időnként földes, "döcögősebb" utak is előfordulhatnak. Ami számomra fontos, hogy kényelmes, nem görnyedt tartásban, kinyújtott lábakkal (a pedál alsó állásában) tudjam tekerni.

    Erre mindenki a trekkinget javasolta neki, ahogy ő maga saját magának is. Az más kérdés, hogy aztán a készlethiány miatt felmerült nála pár opció, de alapvetően senki sem akarta rábeszélni másra, csak leginkább azt akarta mindenki tudatosítani benne, hogy esetleg jobban jár, ha előbb körülnéz, használtat keres, hogy kiderítse, mire is van szüksége.

    Mert a trekking tényleg egy mindenre jó, de semmire sem igazán "legjobb" eszköz, kivéve a hosszú megpakolt (több napos) túrákat. Én is megkaptam magyarázat nélkül, hogy nem igaz, amit állítok, de attól még ezt állítom, és ebből nem engedek.

    Városi közlekedésnek nem csak az a része, hogy felülsz a bringára, felpakolod a cuccaid, és minden lámpánál megállsz, hanem az is, hogy esetleg utazol vele héven vagy metrón (ne csak Budapestben gondolkozz), illetve felviszed lépcsőn, és hasonlók. Erre egy 18 kilós bicikli nem ideális, aminek többségében azért van csomagtartója, mert néha kell. Sokkal jobb a dinamikus közlekedésre egy könnyebb bicaj, akár egy fitnesz bike, amit Fall-N írt, mert gyorsabb, könnyebb, és nincsenek rajta felesleges nehezékek. A terep közlekedésre sem a legjobb a trekking, de az alsókategóriás biztosan nem. Főleg, hogy ott még több csoportból választhatsz. És végül az országúti közlekedésre is van jobb kategória.

    Egy dologra nincs jobb a trekkingnél, a hosszú, felpakolós utakra. Ezért is ez a neve. Szóval ha valakinek egy jó nagy és kényelmes pakolható bringa kell, akkor ez az ő biciklije. Emberünknek ez kell, és a kényelem, így nem kérdés, hogy neki ez ajánlott.

    DE. Jó lenne nem elmenni oda, hogy ez a svájci bicska, mert amúgy tényleg az, de ugyanúgy, ahogy a svájci bicska se jó igazából semmire azon kívül, hogy mindenre jó egy kicsit, úgy ez is. És szerintem nagyon sokan (ÉN IS!) azért akar először trekkinget, mert nem tudja, mit és hol és hogyan akarja csinálni, ez meg elmegy mindenhol, és "jólesz". Az öregeket meg hagyjuk ki a játékból, csak ma hazafelé láttam vagy 3 db 60 feletti bicajos, és egyik sem volt trekkinggel.

    De ugyanazt mondom, amit az elején arcitec-nek: mondd el az érveket, hogy miért jó, aztán legyenek az érvek ütköztetve, de kezd uncsi lenni ez a "te hülye vagy" meg "engedd el" meg "nem értesz hozzá" kommunikáció érvek nélkül.

    Én is kérdezhetek hasonlóan: mi a francnak aszfaltra teleszkóp?

Új hozzászólás Aktív témák