Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz Migee #16790 üzenetére

    Ha nagyon hifi-zel és audiofil vagy akkor a pénz persze nem számít.
    Én szint sztereó zene szerető vagyok, de hiába férne bele a lehetőségeimbe az alpha és hasonló áron kínált készülékek, a gyomrom egyszerűen nem veszi be az árát annak tekintetében, hogy mit kapok érte cserébe.

    Több irány is van, amerre el lehet menni ahogy vizsgálódtam.
    a, egy igazi komoly hifi dac beszerzése (amely a digitális bemeneteken kívül usb bemenettel is rendelkezik, xlr csatikkal stb…) max a felébe kerül mint az említett neo alpha. Elé pedig egy egyszerűbb kimenetekkel rendelkező jelforrás is elég, amely igazán akkor tud nagyot villantani, hogy a hangot usb-n tudja küldeni a külső dac számára.
    Így fölösleges a futómű dac részére költeni, ráadásul egy minden mással egybeépített készülék dac-ja nem lesz jobb mint egy dedikált erre a célra kialakított, tápban, chipben erre optimalizált külső DAC, amire még sok minden mást is rá tudsz kötni.

    b, vannak a kimondottan zenei streamer-ek, amik nem adnroid alapúak, így a streamelési funkciókban és a legelterjedtebb platformokban jól. Szerintem ezek se érik meg az árukat, de árban szintén töredéke a fenti készüléknek és szintén lehet a külső dac-ra kötni és akkor nem kell megint törődni a streamer dac részének minőségével. Aki rászánja nyugodtan lehet ilyet is venni.

    c, ha nem csak audio, de videó nézés is cél, akkor a csak streamerek nem megoldás akkor tényleg a zidoo kínálata érdekes. Viszont az “a” pontra utalva egy egyszerűbb zidoo + küldő DAC olcsóbb, időtállóbb és akár hangban is jobb megoldás lehet. Ha a dobozok száma zavar, akkor persze pénztárca és ízlés kérdése, akár lehet egy magasabb kategóriás erősítőben is komoly dac és akkor megint nem a fejegység részén kell nagyot villantani.

    d, csak zenére egy raspberry pi, vagy pc + roon és utána a már elejétől DAC + erőlködő. Töredék ár zenére.

    e, nagyon tetszik a neo alpha, nem vág földhöz a megvétele és így az ár/érték arányát félre tudod tenni, akkor hajrá. A lényeg úgyis az, hogy amit használsz azt szeresd és szívesen használd.

Új hozzászólás Aktív témák