Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    nagyúr

    válasz Essejó #3943 üzenetére

    Anno, amikor belekezdtem ebbe az egészbe, akkor a gyári céleszközök híve voltam. Volt Dune 301-es médialejátszóm, meg vettem mellé egy Synology DS213-as NAS-t.

    Aztán ahogy egyre jobban beleástam magam a témában jött az építés ötlete/igénye. A minél jobb testre szabhatóság miatt döntöttem így, és eladtam a médialejátszót, lett helyette HTPC. Mivel már megvolt a NAS, ezért a HTPC-be nem is kellett mást raknom az OP rendszer SSD-jén kívül. Nem hallani belőle semmit. (Blogomban megtalálod azt is: HTPC2 néven.) Aztán kezdtem kinőni a 2x3TB-ot a Syno-ban, XPenology rávitt az építése, aztán magánélet miatt tolódott az egész projekt és lassan haladt, így volt időm gondolkodni az igényeimen és a szoftveres megvalósításukon. Na ezért nincs még élesre állítva a szerverem. :))

    A HTPC-m rendszere egyedi, nem hiszem, hogy probléma mentesen menne mellette a NAS funkció is, bár még nem próbáltam ki.

    A szervertől meg azt várom, hogy megbízhatóan és gyorsan működjön, és ahogy Mézga Aladár is írta, nem szeretném a lemezek hangját a nappalimban hallgatni. A folyosón pont jó lesz.

    Igen, nálam ennyire csend tud lenni a nappaliban, hogy zavarna az a - másnak lehet minimális - hang, amit a szerverem kelt.

    Most is a céleszközök híve vagyok, csak most már áttértem az épített/egyedileg szoftverezett céleszközökre.

    + az univerzális dolgok valójában semmire sem jók igazán, csak kompromisszumokkal.

    És ezekkel a kompromisszumokkal minden funkció minőségéből/stabilitásából veszítünk.

    A HTPC-m minimális fogyasztású kisgép mozira kihegyezve - persze a maga korlátaival - de most ezen a téren nincs többre igényem, lehetőségem.
    A zenekockám egy minimális fogyasztású ARM procis gép. Nagyon jól teszi a dolgát. + stabil.
    A szerveremet is ilyennek akarom megcsinálni, ami nagyrészt a szoftveren fog múlni.

    Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Új hozzászólás Aktív témák