Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    nagyúr

    válasz Essejó #3872 üzenetére

    Az SHR és a RAID elég közel állnak egymáshoz, az SHR annyiban több, hogy azt Synology rendszer (DSM) alatt rugalmasabban tudod bővíteni, kezelni.

    Esetedben "SHR adatvédelemmel" kötet jött létre, azaz kb. egy RAID1 = tükör megoldás. Médiák tárolására szvsz. felesleges.

    Ha ezt meg akarod szüntetni, akkor sajnos törölni kell a kötetet, amivel minden adatod is elvész, így előtte mentsd le az adataidat pl. egy külső USB-s HDD-re, vagy asztali gépre.

    Ha üres a kötet, akkor a tároláskezelőben tudod törölni a kötetet és utána újra létre tudod hozni az igényeidnek megfelelőt.

    A vinyók egybe formázása lenne az "SHR adatvédelem nélkül" opció, ami jól hangzik, és kényelmesen bővíthető egy harmadik lemez berakásával, de ebben az esetben bármelyik HDD meghibásodása esetén a tömbből kiesik és elvész a többi vinyón tárolt adatod is.

    Ezért inkább azt javasolnám, hogy minden vinyó külön kötet legyen, így hiba esetén csak azokat az adatokat bukod, ami adott lemezen volt.

    Szerk.:

    Fontos adat esetén a külső eszközre való mentést szoktuk javasolni, de legalább egy belső mentés, másik kötetre való automatikus másolás erősen ajánlott részemről.

    [ Szerkesztve ]

    Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Új hozzászólás Aktív témák