Új hozzászólás Aktív témák

  • tibor.adam

    csendes tag

    válasz AiRLAC #3781 üzenetére

    Jelenleg 4x2TB van windowsban egy span-ben és szinte tele + 2TB + 1TB meg még itt-ott régi dolgok amiket szeretnék egy helyre összehozni és nem izgulni egy darabig, hogy mennyi helyem van.
    Tudom, ez gáz, mert ha megnéztem valamit és nem nagyon rossz, akkor általában megtartom.. meg amolyan gyűjtögető vagyok.

    Igazából eredetileg úgy gondoltam, hogy jó lesz a 2x6TB + 2x2TB SHR-ben, az 10TB használható tár, viszont nehezem tudom összehozni, nem beszélve arról, hogy azt nem nagyon írták sehol, hogy ha SHR-ben bővítesz, akkor az marha sokáig tart. Meg nem értem, hogy mit csinál egy üres lemezzel annyi ideig, de ha a tempót nézem, akkor napokig is eltarthat, mire felépíti a tömböt. Ez nekem nagyon nem szimpatikus.

    Mindenhol csak azt olvasni, hogy jaj de jó, meg ha kiesik, akkor megvan az adat. Azt nem írják sehol, hogy ja, az nem instant van ám meg. Ja és tegyél bele ugyanakkora vagy nagyobb lemezt és majd pár nap múlva újra használható a NAS-od. Addig ugye nem, mert szétesett a tömb.

    Valóban érthetetlen, hogy miért nem implementáltak még egy rendes JBOD rendszert, ahogy giorgio említette, legalább egy mhddfs szerű dolgot, de én még tudnám ragozni.

    Ha rákeresel, nem csak NAS-ban, úgy általában a JBOD esetében sok olyan kérés/kérdés van, hogy ugye olyat lehet, hogy ha egy 320GB+500GB+1TB köteten (mindegy, hogy sima windows dinamikus kötet vagy vagy bármilyen más rendszer) felszabadítok 500GB helyet, akkor "megkérem a rendszert", hogy úgy helyezze el, hogy a 320GB-os lemezt le tudjam választani. .. Hát ilyet sehol nem találtam. Nagyon hardcore megoldásokat (alacsony szintű fájlrendezők, amik nem is arra vannak), amik persze nem garantálják a sikert.

    Tehát igény van rá, főleg, ahogy egyre nagyobb tárhelyű lemezek kerülnek forgalomban, mert pl. esetemben, ha mondjuk valahogy össze is hoznám a 2x6TB+2x2TB SHR tömböt, mit csinálok majd ha megtelik (most hagyjuk, hogy mennyire vagyok hülye, hogy az se elég.. csak vegyük elméletben)?
    Szerintetek?

    Meglehet butaság ilyenen gondolkodni, de gondolom akkor is annak tűnt, mikor még nem voltak 50-100Mb-es internet kapcsolatok és az 500GB tárhely rengetegnek bizonyult (és persze kiírtuk DVD-re.. kétrétegűre! :) )..

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák