Új hozzászólás Aktív témák

  • ekkold

    őstag

    válasz kenand #24194 üzenetére

    Amikor a T610-ben az 1Tb-os HDD-t kicseréltem a 2Tb-os SSD-re, szinte "megtáltosodott" sokkal gyorsabb lett. Az ARK-t eleve SSD-vel próbáltam. A 6.1.7 kimondottan gyors ezen (a T610-hez képest sokkal gyorsabb). A 6.2.3-at a napokban teszteltük az ARK-n egy barátommal, (webszerver, php, sql szerver, és download teszt) egy kicsivel lassúbb mint a 6.1.7 Ugyanez a 7-es rendszeren drasztikusan lassúbb.

    Egy HP 4. generációs i5 processzoros PCn futtatva a DSM7-el ugyanezet a teszteket, az ARK
    pedig 6.1.7-el simán verte sebességben az előbbi, és sokkal erősebb procira épülő PC-t.
    Magyarázat egyelőre nincs rá. Ngnix helyett Apac szervert használva valamivel jobb a helyzet, de így is a DSM6 volt a gyorsabb. Simán a download station is is jóval gyorsabban ment DSM6 alatt, DSM7 esetén alig több mint a fele sebességet produkálta. Értem, hogy többnyire 25Megabájt/sec is elég jó sebesség, de DSM6-al ugyanez 45...50Megabájt/sec az ARK-n.
    Még ha nincs is feltétlenül szükség ekkora sebességre, akkor is piszkál a dolog, hogy mi okoz ekkora sebességkülönbséget, és hogy vajon van-e magyarázat és megoldás? Mert így, hogy sikerült működésre bírni ezen a kicsi PC-n is a DSM7-et, szívesen használnám ezzel, de így, hogy tudom, hogy sokkal lassúbb, lehet, hogy még várnék az átállással.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák