Új hozzászólás Aktív témák

  • SFU

    tag

    Sziasztok!

    Kérem, segítsetek, ha tudtok. Az alábbi problémám van:

    adott két NAS 6.1.7 3615xs 15xxx u3 mindkettő. Az első a fő eszköz, ez állandóan megy 24/7 -ben, egy Intel alapú celeron procival, [link] , 10 GB DDR3 Rammal, két 3TB WD Red EFRX-szel. A másik NAS AMD alaplappal szerelt [link] , 4 GB Rammal, 2 TB-s WD EFRX-szel, egy LC-1400mi - Micro ATX / Mini ITX case-ben [link] 200 W-s táppal, ami időzített be-illetve kikapcsolással mentést végez HyperBackuppal a fő NAS adatairól. A két eszköz gigabites switch-en keresztül csatlakozik.
    A hibajelenség: sokszor előfordul, hogy nem készül el a mentés egyáltalán, a naplóbejegyzések alapvetően 3 fajták a hibáról: a szolgáltatás nincs engedélyezve a távoli eszközön, engedélyezzem újra, (engedélyezve van), a távoli eszközön nem megfelelő leállítás történt, ezen kívül állandóan konvertálni akarja a nem mp4 video fájlokat, de nem sikerül, arra hivatkozva, hogy a kodek aktiválása sikertelen volt, ellenőrizzem az internet csatlakozást. Ha kézzel elindítom a távoli NAS-t, akkor a mentés ütemezetten, minden elemében, hibaüzenet nélkül lefut.

    Ami volt: softwarek ellenőrzése, újratelepítése mindkét eszközön (HyperBackup, HyperBackupVault), áttettem a távoli eszközt WiFi-re, áttettem a két eszközt közvetlenül a routerre, merevlemez hibernációt letiltottam, Pendrive-okat ellenőriztem, külön MAC adress megvan, Vid, Pid rendben.

    Köszönöm előre is a segítséget!

    Üdv! :R

    "Hard times create strong men. Strong men create good times. Good times create weak men. And, weak men create hard times.” ― G. Michael Hopf, Those Who Remain

Új hozzászólás Aktív témák