-
IT café
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
válasz dale74 #16050 üzenetére
Egzakt pontosan ilyenem van, hosszu ideju, stresszirasra max. 35..37MBps (tehat pl. video rogzitesre), rovid idore cache-bol irasra tud csak nagyobb sebesseget (67..69MBps) de ez ugye nem valos iras, mert a cache-bol ki-sync-elest mar nem szamitja a tesztprogram, csak azt amig o kiadta az irast azbOS fele es visszaigazolast kapott az OS-tol hogy kesz, de az OSnek meg ki kell write cache-bol irni az adatot a kartyara. Az ilyen tesztnel meg kell nezni mennyi adatbol csinaltak a merest. Egy 10 masodperces video rogzitese menne valszeg 50+ MBps sebesseggel mert a cache elbirja, de ha percekig rogzitesz akkor 37nel tobbre ne szamolj.
-
Graphics
Jómunkásember
Ugye írtam, panaszkodtam, hogy kikerült a Note 4-ből az Automatikus feladatok rész.
Végülis kikerült, de valahol a rendszerben benne van, mert a feladatok ugyanúgy végrehajtódnak, mint eddig, tehát este kilövi a szinkront, stbstb.
Valahol a háttérben üzemel a dolog már csak elő kéne hívni, mert szerintem csak grafikusan rejtették el
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
fudi2002
veterán
Akkufetisiszta usertől ismét teszt: Epic rom. Első tesztkör fut, készenléti fogyasztás xposed+amplify nélkül nagyon jónak látszik. 8 óra alatt merült 2%-ot. (és nem csak úgy 2%, hogy utána használatbavételkor pedig 2 perc alatt rögtön merült volna még 2-3%-ot...) Saját OTA, soknyelvű mint a global rom (talán az is a forrása asszem), látszólag eddig bugmentes. 10.26.-ait raktam amúgy, Letöltése itt. Megj: külön kell rootolni.
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
bollokcs80
Korrektor
Sziasztok!
Megvan a bootloader nyitás, de elakadtam. Egy leírásban azt olvastam, hogy recovery módban betallózva az image-t lehet frissíteni, de nekem csak "Reboot" "Wipe Data" és "Connect with MiAssistant" opciók vannak. Próbáltam összelőni a MI PC Suite programmal is, de azt írja frissítsem(?!) a telefont csatalkoztatás előtt.
B.Cs.
-
crok
Topikgazda
válasz bollokcs80 #16062 üzenetére
Kihagytad a TWRP telepítését, az lesz az a recovery ami neked kell, nem a gyári recovery (mert most azt látod).
-
Termi92
tag
válasz bollokcs80 #16062 üzenetére
Akkor az nem TWRP recovery hanem a gyári. Azzal nem fog menni. Először egy TWRP vagy RedWolf recovery kell flashelni, onnan menni fog a dolog.
Szerk.: Megelőztek.
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz bollokcs80 #16064 üzenetére
Igen.
-
bollokcs80
Korrektor
Valahogy nem megy....
(Telefon feldugva USB, fastbootban.)
"Ahova kicsomagoltuk a .zip fájlt, abban a mappában nyissuk meg a parancssort, amit a Shift + jobb klikk kombinációval tudunk előhozni. (A jobb klikkes menü ki fog egészülni a parancssor megnyitása ponttal) A parancssorba írjuk be, hogy fastboot devices majd enter és ki kell írnia a redmi note 4 feliratot."
[ Szerkesztve ]
B.Cs.
-
bandi94
tag
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy a JetAudio lejátszás közben random leáll. Akkor is, ha a kijelző ki van kapcsolva és csak a zene szól. Nem tudom megmondani, hogy a MIUI okoskodik bele a dolgomba, vagy más probléma áll fenn. Az akksi menüpontban beállítottam, hogy ne korlátozza az appot, de így is bezáródik néha, bár nem olyan ritkán. Van esetleg még ezen kívül beállítási lehetőség erre? Miui 8.5.8.0 Snapdragon chipset 3/32
Epiphone Les Paul with Seymour Duncan SH2-SH4 Hot Rodded set
-
vadkörte
addikt
-
helixP
nagyúr
válasz bollokcs80 #16070 üzenetére
Hát, ha ADB-parancsokkal ADB-eszközökkel operálsz, akkor igen, nem árt, ha fent van
-
bollokcs80
Korrektor
válasz bollokcs80 #16072 üzenetére
Köszi a segítséget, sikerült, jöhet a frissítés.
Ha végeztem, a bootloadert, hogyan kell visszazárni (lehet-e/kell-e egyáltalán)?!
Nem akarok root-olni, custom ROM-ozni, csak a hivatalos MIUI-t frissítem.
B.Cs.
-
crok
Topikgazda
válasz bollokcs80 #16073 üzenetére
"Nem akarok root-olni, custom ROM-ozni, csak a hivatalos MIUI-t frissítem."
Akkor viszont felesleges volt a TWRP meg minden.. az updater app-ban be lehetett volna tallózni és feltenni.. vagy most én értek félre megint valamit?
-
trebrona
nagyúr
válasz bollokcs80 #16075 üzenetére
Akkor pedig nyitás után MiFlash kell fastboot módban, amivel akár vissza is zárhatod közben.
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
crok
Topikgazda
válasz bollokcs80 #16067 üzenetére
For the record - remélem aki elakad és használja a keresőt és ráakad erre a hsz.-re.
TWRP telepítésénél ha rossz parancs vagy file név vagy hasonlót kap az ember akkor nincs feltelepítve a minimal ADB vagy olyan könyvtárban van ahol nincsenek ott az ADB file-jai.. vagy ilyesmi.. Így azok a programok ("parancsok") sincsenek meg amik kellenek neked (fastboot, adb).
A Minimal ADB telepítőt itt találod - ha ezt feltelepíted akkor a parancsok menni fognak.
https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2317790Ha a driver-ekkel volna valami akkor a driver-ek itt vannak (letölthető zip, kicsomagol, betallóz..)
http://bigota.d.miui.com/tools/xiaomi_usb_driver.rarHa véletlen menne a rinya hogy nem akarja feltenni a driver-eket - mert nincs aláírva, Win10 alatt pl..:
http://en.miui.com/thread-237673-1-1.htmlTWRP-t itt találod a legfrissebbet (mindig):
https://dl.twrp.me/mido/Egy alternatíva, ami a TWRP kódját használja:
https://forum.xda-developers.com/redmi-note-4/xiaomi-redmi-note-4-snapdragon-roms-kernels-recoveries--other-development/recovery-red-wolf-recovery-project-t3653704Aztán ezt a két parancsot kell kiadni:
fastboot flash recovery [ide_jön_az_TWRP_file_neve].img
fastboot boot twrp_[ide_jön_az_TWRP_file_neve].img
Tehát mondjuk ha a mostani épp aktuálisan legfrissebb TWRP-t teszed fel, akkor:
fastboot flash recovery twrp-3.1.1-0-mido.img
fastboot boot twrp-3.1.1-0-mido.img
Igen, mindkettőt, igen, ebben a sorrendben.
Amennyiben csak egyszer akarod elindítani a TWRP-t akkor a második is elég, hasznos lehet Global Dev-ről Global Stabile-re át- vagy visszaálláskor..
Ha azt akarod, hogy maradjon is meg a TWRP akkor előbb flash majd rögtön utána a boot - mert kell a fentmaradásához egyfajta installációs folyamatot is lefuttatni, sima flash után a régi recoveryt visszahúzza a ROM (DM-Verity meg egy kis mágia..).Abban a könyvtárban futtasd lehetőleg ahol a TWRP image van, ahova kicsomagoltad - máshonnan is lehet tőlem, csak akkor add meg helyesen a file path-t és a file nevet.
Egyelőre úgy állnak a dolgok, hogy ha MIUI-n marad az ember ezek után akkor ezek után még kell a lazyflasher mert ki kell iktatni a DM-Verity-t hogy a MIUI ROM el tudjon indulni és ne álljon meg a boot folyamatban az elhasaló DM-Verity miatt.
-
bollokcs80
Korrektor
Kiválóan összefoglaltad, szerintem akár az összefoglalóba is be lehetne rakni.
Én nem vagyok jártas a témában és az zavart meg, hogy a mostani leírásban a linkelt TWRP mellett nem volt ott az adb és a fastboot, egy másik feltett zip-ben igen.
Köszi a segítséget még egyszer.
B.Cs.
-
Tailor21
csendes tag
Sok mindent próbáltam, hogy híváskor vissza jöjjön a hangom a másik félnek, de sikertelen. 8.2.0-8.5.8-ig mindent felflasheltem.
A tesztben a mikrofon "kileng" tehát akkor nem lehet hibás. + a hangfelvevő is jó (a felső mic-t befogom)
Érdekes mert ha bele fújok azt a másik fél hallja.
Füles és kihangosított módba lehet beszélgetni. Messenger-en lehet beszélni.Ennyi bajom még soha nem volt mint ezzel a telóval...
Valami megoldást esetleg még rá?
Vagy sima androidot rá lehetne rakni? A miui a minden hibaforrás attya!!!
-
helixP
nagyúr
Ide kapcsolódik, hogy mióta feltettem, még az a minimális gondom sincs többé a hívásokkal. Köszi a munkádat!
Egy érdekesség: AEX-ből nem aktív azóta a volume boost hívás közben, és nem tudom hangosítani / halkítani a hívást (mondjuk pont jó így). Neked is így van ez AEX-en?
-
crok
Topikgazda
válasz helixP #16083 üzenetére
A volume boost-ot sose használtam.. a hangerőt viszont én tudom módosítani az oldalsó gombokkal, valamint az ElektraBlue, a ReVolt és az AEX default kernelében is van volume gain ha még valakinek ezután is lenne gondja (nem tudom a MIUI kernelében van-e ilyesmi.. Kernel Adiutor fél perc alatt megmondja, mert ha nincs menüpont nincs ilyen : D ). És szivesen, főleg ha tényleg működik ( :
[ Szerkesztve ]
-
Lj23
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap még egy Redmi 4X vásárlásán gondolkodtam, végül mégis a Note 4 mellett tettem le a voksom.
Tudtok segíteni benne, hogy melyik verziószám(ok) tudják a B20-as (800 MHz) 4G frekvenciát? A legtöbb webáruházban fel van tűntetve, hogy EU-s modell, sokszor a 800 MHz is, de félek, hogy a specifikációk nem mindig pontosak. Éppen ezért átvétel előtt csekkolnám, hogy jó modellt küldtek-e. Ha jól sejtem a verziószám valahol ott lesz a dobozon.
Másik kérdésem, hogy érdemes-e 10-12 eFt-ot pluszban rákölteni a 3/32-es helyett a 4/64-es verzióra. Nyilván a 64 GB nem jön rosszul, de szerintem 32 GB-on sem nyomorognék. A plusz 1 GB RAM érezhető valamennyire?
Köszi előre is a segítséget!
-
nagash
senior tag
Szia!
Nekem csak tegnap este óta van meg, de ennyi extra pénzért már az A1-et vettem volna, az 4/64. Én 2/16-ról jöttem most és azon sem nyomorogtam, itt meg még táncolni is van idő. Meg van támogatva egy jó kártyával, oda mehet videó, kép, akármi.
Én úgy értettem, hogy Globar Version mind tudja a B20-at. Rosszul?
[ Szerkesztve ]
Knoblauch macht einsam.
-
helixP
nagyúr
-
Lj23
csendes tag
Na, remek. Most már az A1 is a kalapba került. Úgyis csak pár napja szenvedek itt, hogy 4X vagy Note 4, 3/32 vagy 4/64.
Bár azért ez az A1 már talán kívül esik a költségkeretemen. Cserébe újabb, és különösen ajánlott plecsnit kapott, amit a Note 4 nem mondhat el. Lehet lesz még 1-2 álmatlan éjszakám...
helixP: Azt hiszem az lesz, hogy besétálok szépen egy üzletbe, és megnézem. Biztosra akarok menni, hogy Global version-t kapok.
-
SybenX
őstag
Én is pont ezen dilemmáztam 2 hete, hogy megér-e annyi pénzt a +1 GB ram, végül az 3/32-est vettem. Mindent a memóriában tart amit kell így is, de ha játszani akarsz egyszerre több játékkal akkor a 4GB-os verziót vedd. Nem biztos, hogy sokkal időtállóbb lenne 3 helyett 4GB rammal, szerintem mire kevés lesz a 3GB ram átlagfelhasználásra, addigra már lecseréli mindenki a telefont, az is aki a nagyobb verziót vette.
[ Szerkesztve ]
-
vadkörte
addikt
Az, hogy egy MA!-s teszben az egyik különösen ajánlott plecsnit kapott, a másik meg nem, a való életpen a lőtéri kutyát sem érdekli.
A két telefon hw-e lényegében megegyezik, a környezete más. Az A1-en Android One - lényegében "meztelen" stock droid - fut, a Note 4-en a Xiaomi saját felülete a MIUI.
Én spec agyhúgykövet kapnék a stock droid-tól.A 3/32 <> 4/64 kérdés akkor válik fontossá, ha tudod, hogy sok cuccot akarsz tárolni a telefonon és KELL a 2 SIM. Ha megvagy nélküle és/vagy helyette SD-t teszel bele, akkor mindegy. Lehet, hogy helixP szavaival élve a 4/65 időtállób. Én 2/8 és 1/8-ról jövök (Huawei Ascend G700 és Xiaomi Redmi 1S) Nem igazán érzem kevésnek a 3/32-t... Pláne, hogy amikor vettem nem volt még előrendelhető státuszban sem 4/64.
Üdv. V. Körte
-
Ájvé
veterán
válasz vadkörte #16091 üzenetére
Ennél azért többről van szó, kamera is elég nagy különbség, mint ahogy az akku is. Én kiegyensúlyozottabbnak érzem az A1-et, persze ez is egy vélemény csak ahogy a tiéd is, mindenkinek magának kell döntenie mi lényeges és ez alapján döntenie, plecsni tényleg nem sok minden önmagában.
-
sakraphad
csendes tag
az a1-nek jobb a kameraja. itt az a kerdes, hogy kell a miui vagy sem. nekem kellett, ezert lett nóta 4. 3/32 meg boven eleg mindenre. igaz, en 4/64-et vettem, de azert, mert tudtam szerezni a 3/32 araban. akkor meg miert ne. aki meg nagyon jatszani akar, az ugy se ilyet vesz szvsz. nem mintha gond lenne a jatekokkal ezen a keszuleken.
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 4 (4/64) + Mi Band 2 | LineageOS 14.1
-
-
ElektrikusDE
senior tag
-
dale74
tag
15GB-os anyagot folyamatosan 60MB/s-el ír USB3-as olvasóban és slotban. USB2-es slotban csak fele az írási sebesség. Írási gyorsítótár alaból kikapcsolt nálam. A folyamat végén a kártyaolvasó már nem villog, tehát befelyezte az írást.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest