Új hozzászólás Aktív témák

  • daninet

    veterán

    Üdv!
    Vettem egy Gigybyte Access Pointot mivel van egy nagyobb routerünk és kellett a wlan is... Az AP manualja csak azt az esetet írja le mit kell csinálni ha direktbe beledugjuk a DSL vagy kábel modemet, routerről szó sincs.
    Amit eddig csináltam:
    -Routerbe bedug, laptopon csatlakozás az AP-hoz. Ekkor nem tudja azonosítani a hálózatot, internet nincs, nem lehet az AP IP-jén elérni a kezelőfelületét.
    -A Quick Guide azt írja hogy állítsuk be alapértelmezett átjárónak a 192.168.1.254-et (ehhez nagyon nem fűlik a fogam mert ezen az alapon akárhova viszem a notit át kell írogatni aZ IP-t... mondanom sem kell így sem csatlakozik a kezelőfelülethez, megpróbáltam a 254-es címen azon sincs eredmény sőt úgy igazán semmi.
    -A routerben beállítottam hogy az AP MAC-jét csak a 192.168.1.9 címhez engedje csatlakozni igy tudom hogy helyi hálón hol van, de ha beírom böngészőbe nem hoz be semmit.
    -Ilyenkor lelassítja az egész routert nem tudom mit csinál vele de kegyetlen lassú, amint kihúzom az AP-ot megint megy a net és a hálózat gyorsan.

    Hogyan kellene beállítanom? Segííííítsetek!!4 :R

    windows vista van a gépeken, a router egy TP-link 8 portos csoda. (adtak egy szoftvert az AP-hoz de szerintem arra semmi szükség mivel ilyen grafikus felületről varázslóból lehet vele beállítani az AP-ot, nekem jólenne a kezelőfelület is csak nem tudom elérni sehogyan!)

    Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

Új hozzászólás Aktív témák