Új hozzászólás Aktív témák

  • nexuspolaris

    tag

    Sziasztok,

    korábbi kérdésemmel kapcsolatban még nem sikerült megoldanom a problémát. A lényeg a következő:
    - adott egy emeletes családi ház, az alsó szinten nappaliban van a szolgáltató Sagemcom F@ST3686AC készüléke
    - emeleti dolgozószobában egy TP-Link Archer C5 router
    - Sagemcom router módban van, 2.4 és 5Ghz-en is be van állítva wifi hálózat. A net, ami bejön a házba, 300Mbps, ezt a sebességet közvetlenül a router mellett mérve 5Ghz-en hozza is, 2,4Gz-en már csak 100Mbps, de ez OK.
    - emeleti TP-Link AP módban, LAN-LAN kapcsolattal a lenti router-el, plusz a 2,4GHz frekvencián WDS Bridge módban a lenti routerrel, ugyanaz az SSID és PSW. Az emeleten mérve a router mellett kb. 80Mbps ez is OK.
    - emeleti TP-Link 5Ghz frekvencián router mellett mérve alig éri el a 100Mbps-t, ezen szeretnék javítani, hogy közelében legyen a lenti 300Mbps-nek (dolgozószobában munka, egyebek miatt kellene a gyors net)

    Mi lenne a legjobb megoldás?
    - lenti Sagemcom-ot átrakni csak modem módba, venni mellé egy erős kétsávos TP-Link routert, azzal bridgelni a 5Ghz sávot az emeletre
    - lenti Sagemcom marad router módban, venni egy extendert, ami félúton elhelyezve erősítené a jelet az emeletre
    - powerline adapter is eszembe jutott, a gond csak az, hogy külön biztosítékon vannak a lenti és fenti helyiségek

    Azért gondolkodom vezeték nélküli megoldásban, mert igaz, hogy a két router össze van kötve Cat5E kábellel, mégse hozza az emeleten a max sebességet. Valószínűleg valahol a kábellel lehet gond, meg van több toldó is beiktatva, viszont újra kábelezni egy kicsit körülményes lenne.

    Tanácsokat előre is köszi!

Új hozzászólás Aktív témák