Új hozzászólás Aktív témák

  • csabyka666

    addikt

    Üdv mindenki!

    Furcsa hibába futottam, légyszi segítsetek!

    Adott egy céges noti, frissen telepített Win7 x64 rendszerrel, melyet én telepítettem. Változó időnként (1-2-3 óra) eldobja a WiFi-t, majd pár perc múlva visszajön a net magától. Gondoltam rossz a WiFi adapter, hát kicseréltem másik típusra, de a hiba megmaradt. Gondoltam biztos elszakadt az antenna, hát kiváltottam egy USB-s TP-Link TL-WN722N típusú antennás adapterrel a belsőt. No itt jön az érdekesség! Feltelepítem a drivert, minden ok, működik az adapter, viszont ha újraindítom a rendszert, vagy ki- majd bekapcsolom, akkor nem lát egyetlen hálózatot sem, piros X van a tálcán. Az USB-s adaptert ugyanekkor látja az eszközkezelőben. (Másik gépben persze minden problémamentes.) És ami a legfurcsább, a Windows hibaelhárítója mindig megoldja a "Vezeték nélküli hálózati szolgáltatás" újraindításával a problémát, és már láthatók is a hálózatok. De csak a külső (USB-s) adapternél, a belső kártyák mindegyike látja indítás után.
    A gépet tehát én telepítettem, nálam kb 3 órát ment, nem dobálta a netet, viszont arra gyanakszom, hogy a cégnél a helyi informatikus beállított egy hálózati meghajtót, és valamit az kavarhat be a dologba. Annál is inkább, mert barátnőm is ott dolgozik, és az ő laptopja is random eldobálja a netet, csak újraindítás után áll helyre. Ezt nem csak a céges környezetben, hanem itthon is produkálja, gondolom a csatlakoztatott meghajtó miatt, mert én ezeket nem állítottam be, és nem is volt gond a WiFi-vel soha.

    Szerintetek? Mi lehet a dolog hátterében? Miért van ez a vacakolás a "Vezeték nélküli hálózati szolgáltatás" körül? Megnéztem a services.msc alatt a WLAN AutoConfig szekciót, automatikusra van állítva, illetve a WiFi adapter energiagazdálkodása is ki van kapcsolva.

    Köszi a segítséget előre is! :R

    Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

Új hozzászólás Aktív témák