Új hozzászólás Aktív témák

  • kecz

    aktív tag

    Sziasztok!

    Adott egy UPC-s Ubee modem/wifi router, egy TP Link TL-WA855RE ismétlő a hálózat oldalról és összesen 7 eszköz, ami csatlakozik erre az otthoni hálózatra. 1 PC kábellel az Ubee-re, 3 laptop és 3 Androidos mobil, amik wifit használnak.

    Nemrég vettük az ismétlőt, hogy a routertől távol eső szobában is legyen stabil net, mert lakótárs sokat panaszkodott rá, hogy elmegy nála a net. Én ebből sokat nem tapasztaltam, mert az én szobámban van a router.

    Amióta megvan az ismétlő, azóta jobb nála a lefedettség sokkal, viszont azóta én is tapasztaltam internet kapcsolat szakadást a saját laptopomon (korlátozott kapcsolat), sőt olyat is, hogy filmet néztünk hálózaton keresztül (a PC-n ment a lejátszó és hálózaton keresztül a laptopról volt megnyitva a film) és elvesztette a kapcsolatot a PC a laptoppal. Párszor még az Ubee is újraindította magát. Hiba esetén router és/vagy ismétlő ki-be szokott lenni a megoldás.

    Az ismétlő log-jába nézve a következő hibákkal találkoztam:

    Most, hogy egyedül vagyok itthon és könnyen tesztelhetem a hálózatot mindenféle kényelmetlenség nélkül, most bezzeg stabil. Nem szakadt, nem lassult a net. Pedig direkt próbáltam a PC<->Laptop filmezést, hogy a laptoppal a repeaterre csatlakoztam, telóval meg az Ubee-ra (és fordítva). Igaz most csak az összesen 7 eszközből 3-al teszteltem.

    A kérdésem az lenne, hogy tapasztaltatok már hasonlót? Esetleg segítségemre tudna lenni valaki? Létezne az, hogy valamelyik hálózatra csatlakozott eszköz omlasztaná össze a rendszert, csak nem tudjuk melyik?

Új hozzászólás Aktív témák