Új hozzászólás Aktív témák

  • Ferenc.

    tag

    Sziasztok!

    Szeretném kérdezni aki ért a vezeték nélküli hálózatokhoz, hogy van egy nagyobb telek házzal amit be kéne wifi-vel szórni, hogy mindenhol legyen kellő jelerősség, s ehhez van 3db Tp-link 841N router. A kérdés az lenne, hogy a eddig úgy csinálták meg, hogy mindegyik routernek külön nevet adtak 1-2-3 , de most véletlen kettőnek ugyan az a neve, s azt vettem észre, hogy a mobil nem jelez kettő ugyan olyan nevű wifit, az miért van? Miközben a wifi analiser program androidon szépen mutatja hogy két ugyan olyan nevű wifi van persze különböző erősséggel. S azt vettem észre, hogy szépen megy át egyik routerről a másikra épp amelyik erősebb a kettő közül, de valójában foigalmam nincs melyik routeren vagyok épp mert a nevük ugyan az, ez jó is lenne amúgy, mert így nem kell bajlódni mint eddig hogy a másik nevűre kelljen átmenni ha a másik már gyenge.

    Kérdésem tehát az mivel nem értünk hozzá, hogy mi van ha a 3 routernek ugyan az lesz a wifi neve ami egy hálózaton (t-home routerről) megy? Akkor összesen lesz mindössze 1 wifi jel (a 3router hatósugara beéri egymást tehát félreértést elkerülve eddig 1-2-3 nevű wifi jel látszódott is különböző erősségekkel). De azt vettem észre ha ugyan az a neve két routernek nem jelöli külön jelekként a mobil wifit ha nézem. Amúgy jó is lenne ha csak 1 jel jelenne meg wifinek, pedig az 3 routerből jön össze, mert akkor nem kell bíbelődni a külön nevű wifi jelekkel, csak ezt nem értem ,hogy ez hogy lehetséges? S addig nem merem mindet átnevezni ugyan arra a névre míg meg nem tudom, hogy az nem okoz galibát.

    Azt is kérdezhetném, hogy kell lefedni egy nagy területet épülettel több wifi routerrel úgy, hogy egy neve legyen az egésznek 1 wifi jel megjelenítéssel, s automatikusan mindig azon a routeren legyen rajta amelyik erősebb. Ez lenne a megoldás arra ha mindet ugyan arra a wifi névre állítom?
    Köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák